ASU Poli a continuat testarea unor tineri fotbaliști și cu ocazia amicalului cu CSM Reșița. Declarațiile lui Dorin Toma și Dan Alexa

Anda DELIU 14 Jul. 2021, 18:39 Liga 2

ASU Poli a jucat miercuri pe ”Dan Păltinișanu”, pe o căldură infernală, cu CSM Reșița. Jocul de verificare a fost câștigat de timișoreni cu scorul de 2-0, iar în tabăra echipei care e sigură de prezența în Liga 2 se testează în continuare fotbaliști.

Scorul l-a deschis tânărul jucător Denis Radu în minutul 14, după o fază creată de Axente, care a recuperat, și Zaluschi, care a pasat decisiv. În minutul 33, Mera a faultat în careu, iar Reșița putea să egaleze. Călin Cristea a trimis însă direct în bara transversală. Pe parcursul celor două reprize au fost și pauze de hidratare. Până la urmă, Poli a mărit diferența în minutul 80, cu un gol al nou-venitului Sebastian Serediuc.

Tineri noi, veniți la Poli

Sebastian Serediuc nu a semnat încă, dar va rămâne la Timișoara. Are 21 de ani și este un atacant al CFR Cluj, care ultima dată a fost împrumutat la Unirea Desj. În probre a venit mijlocașul lateral Bogdan Cuibari. El are 18 ani și e de la Jiul Petroșani. De asemenea, sunt șanse tot mai mari să semneze zilele acestea și Srgian Luchin, dar și Roberto Hațegan.

ASU Poli Timișoara: Păduraru – Jurj, Mera, Scutaru, Pamfile – Ignea – Radu, Bîrnoi, Zaluschi, S. Costea – Axente. Au mai intrat: Devenish-Meares – Sofran, Luchin, Bocșan, Oanea, Trancă, Manea, D. Andrei, Hațegan, R. Rus, Serediuc și Cuibar

CSM Reșița: Micu – Hreniuc, Avram, Franck Toukam – Breșneni – Szijj, Cristea, Jorza, Fota – Cristodulo, V. Munteanu. Au mai intrat: Zimmermann – Velcotă, Niță, Drăghiceanu, Ivașcu, Mihali, Veka, Urs, Patrick și Budin

Toma e încă în căutări!

Dorin Toma a fost mulțumit de echipa sa.

Important nu este rezultatul, important este faptul că nu avem jucători accidentaţi. Suntem la finalul cantonamentului şi am ieşit cu acest joc, în care deja am crescut numărul de minute la unii jucători, la 60 de minute, la alţii 45 şi 30. Vom compensa în jocul următor la ceilalţi jucători. Dar per ansamblu a fost o pregătire bună şi un joc destul de bun, în care s-a văzut foarte mult oboseala fizică şi psihică pe care o avem în acest moment”, a spus antrenorul.

Maramureșeanul mai vrea jucători și nu ascunde asta.

Mai sunt încă unii jucători în teste. La unii am luat deja decizia, dar la ceilalţi o vom lua sâmbătă, suntem încă în căutări, mai avem nevoie de trei jucători pentru a avea un lot cât mai competitiv, numeric şi valoric. Şi sperăm ca până cel târziu săptămâna viitoare să reuşim acest lucru, dacă nu, vom aştepta, perioada de transferuri este până în septembrie şi vrem să nu ne grăbim şi să luăm cele mai bune decizii asupra jucătorilor care vor face parte din lotul nostru”, a adăugat Toma.

CSM Reșița mai speră la Liga 2!

Dan Alexa a fost și el mulțumit de cum a  jucat echipa sa.

Mă întorc cu drag aici. A fost un meci de pregătire, Politehnica a avut două viteze în plus faţă de noi. Suntem încă la început de pregătire, încă ne vin jucători, am avut 13 seniori practic în cadrul lotului. Am încercat să dau mintue şi juniorilor. Una peste alta, Poli a arătat bine, a arătat ritm şi, într-un moment în care încep ei, pentru că încep şi foarte repede campionatul, arată bine”, a declarat Dan Alexa, fostul antrenor de la Poli.

”Chirurgul” spune că Reșița mai speră la Liga 2, deși și-a anulat primele amicale programate.

Sperăm la Liga 2, vedem mâine ce echipe se vor înscrie, avem speranţe, dar deocamdată suntem în Liga 3 şi nu depinde de noi. Trebuie să pregătim o echipă care să promoveze rapid şi asta e cel mai important… Plecăm mâine într-un cantonament în Serbia, pentru mine cel mai important e să facem un lot de 15-16 şi apoi să lucrez specific, am plecat târziu, dar asta e situaţia, e o stare de incertitudine, dacă începem în Liga 3 mai avem o lună şi jumătate”, a mai spus Alexa.

Poli Timișoara va juca un nou amical sâmbătă, la Kikinda, in Serbia.

Foto: Politehnica Timișoara

 

 

 

 

Anda DELIU 14 Jul. 2021, 18:39 Liga 2
Pe aceeași temă