ASU Poli s-a impus în amicalul cu Pobeda cu un eurogol marcat de un american! Cosmin Bîrnoi, primul transfer oficial al timișorenilor care îl au în probe și pe portarul australian al Rapidului

Anda DELIU 03 Jul. 2021, 20:37 Liga 2
ASU Poli s-a impus în amicalul cu Pobeda cu un eurogol marcat de un american! Cosmin Bîrnoi, primul transfer oficial al timișorenilor care îl au în probe și pe portarul australian al Rapidului

ASU Poli a câștigat cu 4-1 meciul amical disputat cu Pobeda Star Bisnov, o nou-promovată în Liga 3, jucat pe stadionul Auto din Timișoara. La alb-violeți nu a jucat cel mai recent transfer, Cosmin Bîrnoi, dar, în schimb, a evoluat Roberto Hațegan, un cetățean american născut din părinți români, care a marcat un gol spectaculos, din lovitură liberă.

După o ploaie puternică, Poli a reușit să marcheze mai multe goluri încă din prima repriză. Din minutul 25, Denis Radu a marcat, iar apoi, deși a avut și multe ratări și chiar și un schimb de replici dur cu fostul coleg Bilia, Mircea Axente a reușit să puncteze chiar de două ori. În repriza a doua, Roberto Hațegan, venit în probe, a trimis în plasă cu un șut extrem de spectaculos, din lovitură liberă. Diferența s-a micșorat pe final, după un gol marcat de antrenorul-jucător al formației din localitatea Dudeștii Vechi, Daniel Vasilcin.

La timișoreni, a lipsit Alin Manea, menajat.

ASU Poli încă testează, Pobeda face transferuri

Trebuie spus că la Pobeda a jucat și Caius Lungu, fostul fundaș dreapta de la Ripensia și Reșița, acontat de „bulgarii” din Banat.

ASU Poli a testat mai mulți jucători, după ce a rămas fără Bogdan Pop, de la CFR Cluj, sau Angelo Iuga, de la Pecica, plecat de mai multe zile. A venit în schimb portarul Harrison Devenish-Meares, australianul de 28 de ani care în România a fost legitimat la Rapid și a jucat pentru echipa secundă.

A mai fost testat și Pedro Raul, un jucător venit de la Pevidem, din liga a treia portugheză. Pe lângă Roberto Hațegan, atacant trecut ultima dată pe la nemții de la Nurnberg, a mai fost testat Darius Vulturar, tânăr venit de la Foresta Suceava, și Tudor Năstase de la Sporting Liești.

ASU Poli, prima repriză: Păduraru (Devenish-Meares 28, Rapid) – Sofran, Mera, Scutaru, Pamfile, Ignea, R. Rus, D. Radu, Zaluschi, D. Andrei, Axente
ASU Poli, a doua repriză: Devenish-Meares (Popeţ 60) – Jurj, Pedro Paul (Pevidem, L3 Portugalia), Bocșan, Tudor Năstase (Sporting Liești), Budin, Românu, S. Costea, Roberto Hațegan (ex-Nurnberg U19), Darius Vultur (Foresta Suceava), A. Dobre. Au mai intrat: Moțiu, Gașpar, R. Popa, Gologan, Ehling, Bîrlovean
Antrenor: Dorin Toma

Pobeda Star Bisnov: Bercea – Lungu, T. Budur, Bilia, Miron – D. Vasilcin, Mitre – R. Boboiciov, Vincu, S. Budur – Radovan
Au mai intrat: Paraliov, Turdean, I. Boboiciov, Kalapiş şi Eperieş
Antrenor: Daniel Vasilcin

Cosmin Bîrnoi a semnat cu ASU Poli. Luchin s-a antrenat cu timișorenii

Astăzi după joc, Cosmin Bîrnoi a semnat cu ASU Poli un contract pe doi ani. Fotbalistul de 24 de ani vine de la Farul, unde Ianis Zicu l-a utilizat în 23 de meciuri, în 14 ca titular, și a înscris 2 goluri.

Născut la Deva, a terminat junioratul la ACS Poli, de unde a ajuns la Viitorul, iar de acolo a trecut la Poli Iași, nu neapărat într-un trend ascendent al carierei.

”Mă bucur mult că am revenit în Timişoara, aici am jucat foarte mult timp fotbal. Am mulţi colegi pe care-i cunoşteam de la ACS Poli, asta mă ajută să mă acomodez mult mai repede în echipă şi sper ca anul acesta să facem o treabă cât mai bună şi să intrăm în play-off… Chiar sunt foarte bucuros că am ajuns la o echipă cu o asemenea galerie, toată Timişoara e aproape de Politehnica şi sper ca suporterii să vină într-un număr cât mai mare la meciuri, să ne susţină şi împreună să ne atingem obiectivele”, a spus Cosmin Bîrnoi.

Cu Poli s-a antrenat puțin și Srgian Luchin, care însă nu a venit să dea probe, ci doar a cerut să fie primit un scurt timp la antrenamentele echipei, după despărțirea de ”U” Cluj.

Dorin Toma: ”Nu mai avem timp de trialuri”

Antrenorul lui Poli a spus că perioada trialurilor e pe terminate la Poli.

”Prima repriză a fost dedicată jucătorilor noștri, iar a doua repriză am încercat jucătorii pe care vrem să-i mai vedem. Din păcate, mulți jucători vin în probe și se prezintă foarte slabe din punct de vedere fizic, tactic. Asta este problema lor. Noi am încercat să tragem linia și să luăm cele mai bune decizii. Din păcate, nu au rămas decât doar încă doi jucători pe care dorim să-i mai vedem cu acceptul lor. Rămân jucătorii noștri și va trebui să completăm cu jucători care au jucat cel puțin la nivelul Ligii 2. Pop și ieri a fost la antrenament, trebuia să fie și astăzi. Din păcate, nu știu nimic de el. Poate nu a mai acceptat. Trebuie frumos să anunțe pe antrenor, sau pe cel care l-a recomadat. Dacă vii la probe și stai o săptămână, este frumos să saluți și să ne despărțim amiabil. Sunt jucători care acceptă să vină în probe și sunt jucători care nu acceptă. Nu mai avem timp de trialuri. Trebuie să căutăm jucători consacrțai care să umple golul celor care au plecat după finalul campionatului. Vrem să-i mai vedem pe Costea și pe Roberto”, a spus Dorin Toma, cu referi la Samuel Costea, jucătorul Ghirodei.

Roberto Hațegan vine de la Chicago

Tânărul Roberto Hațegan are 20 de ani și a jucat la juniorii lui Nurnberg. S-a născut la Chicago, din părinți emigranți din Alba Iulia. În SUA, a jucat și în Sacramento, iar în ambele orașe a cunoscut suporteri poliști înfocați.

”Am venit din America, am jucat acolo până la 16 ani și după aia am mers la FC Nurnberg și impresarul m-a dus în România. Sunt născut în Chicago. Eu am venit să obțin un contract, sper că pot să fiu cu Poli și să mergem în Liga 1. Într-un meci am mai marcat 3 goluri din lovitură liberă. Îmi place Poli, suporterii sunt foarte pasionați”, a spus Roberto Hațegan, emoționat la momentul interviului (și filmat), mai ales despre cum îi stă părul.

Și portarul australian Harrison Devenish-Meares a jucat în SUA, însă a preferat să vină în România, de unde este iubita sa, pentru a putea progresa în acest sport.

Daniel Vasilcin abia a promovat la nivel național și ceartă ziariștii

Liga2.ro nu a făcut public faptul că la amicalul pierdut cu 1-7 de Pobeda în fața Ripensiei, Daniel Vasilcin a vrut să ascundă numele jucătorilor formației sale. În schimb, pentru că reporterul l-a întrebat atunci cât se poate de serios dacă se reuniseră deja, deși la momentul respectiv a răspuns politicos, Vasilcin și-a vărsat frustrările pe corespodentul Liga2.ro la meciul cu ASU Poli, cu reproșul că întrebarea despre reluarea pregătirilor era o miștocăreală.

De altfel, Vasilcin a vorbit despre meciul cu Poli ca și când tribunele erau pline la Auto, unde au fost sub 50 de oameni. ”Miercuri am avut o serie de jucători tineri, pe care am vrut să-i vedem la treabă, iar astăzi am întărit puțin echipa. I-am chemat pe doi-trei din vacanță, pentru că am știut că venim la Timișoara și vine multă lume. Poli este echipa orașului și nu puteam să venim să ne facem de râs. Majoritatea jucătorilor care au participat în Liga 4 au terminat contractul și trebuie să renegociem contractul pentru Liga 3”, a spsu Vasilcin.

De luni, ASU Poli va fi în cantonament pe plan local. Pobeda reia antrenamentele la 15 iulie, dată care pentru antrenorul său, probabil încă confuz după promovare, este… săptămâna viitoare. Astăzi suntem în 3 iulie.

Foto: ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-ajuns-la-zece-plecari-din-lotul-de-jucatori-vesti-deloc-grozave-pentru-antrenorul-dorin-toma-19190913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-toma-a-testat-noi-jucatori-la-asu-poli-intr-un-joc-scoala-andrei-ludusan-a-plecat-intre-timp-de-la-alb-violeti-19190537

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cea-mai-recenta-achizitie-a-concordiei-chiajna-unul-dintre-jucatorii-de-la-asu-poli-19191127

Anda DELIU 03 Jul. 2021, 20:37 Liga 2
Pe aceeași temă