Ripensia, învinsă surprinzător în al doilea amical de Avântul Periam. Contra timișorenilor a înscris și fostul ei atacant Ndiaye Mediop

Anda DELIU 03 Jul. 2021, 20:55 Liga 2
Ripensia, învinsă surprinzător în al doilea amical de Avântul Periam. Contra timișorenilor a înscris și fostul ei atacant Ndiaye Mediop

După succesul cu 7-1 cu Pobeda Star Bisnov, Ripensia a jucat sâmbătă dimineața pe Electrica cu Avântul Periam, echipă care a promovat vara trecută în Liga 3.

Surprinzător, deși timișorenii se află în plin cantonament la Buziaș, deci într-o fază avansată de pregătire, formația din satul de pe malul Mureșului s-a impus cu 2-1, în condițiile în care l-a avut pe teren și pe fostul ripensist Ndiaye Mediop.

Ndiaye Mediop a marcat pentru Avântul Periam împotriva fostei sale echipe, Ripensia

De altfel, Ndiaye Mediop a și deschis scorul în minutul 33 pentru Avântul. Senegalezul nu are însă mari șanse să fie legitimat la Periam, fiind tentat de o ofertă din liga secundă turcă.

Ripensiștii au avut ocazii, dar nu au reușit să valorifice niciuna, obosiți din cantonamentul de la Buziaș. În schimb, Periamul a marcat din nou, prin Adrian Sevici, fost jucător al ACS Poli, care a înscris spectaculos, sub bară, din minutul 74. Abia în minutul 87. Valerii Macrițchii a redus din diferență, cu un gol cu capul.

Mai spunem că Stoi, deși în acest al doilea amical a jucat, tot este pe picior de plecare de la Ripensia.

Ripensia Timișoara: Mosoarcă – Morariu, Rogac, Lalic, Fridrich – Stoica, Stoi, Al. Ivanovic, Piftor – Ernest, Golda
Au mai intrat: A. Macrițchii, V. Macrițchii, Țieranu, Gladun, Vasluian, Vidrăsan, Coulibaly, Ene, Pădurariu, Sokovic, Sturzu, Degău, D. Ciurel
Antrenor: Cosmin Petruescu

Avântul Periam: Holca – Siminiceanu, Artimon, Petric, Mager, Toma, Trandu, Olteanu, Maier, Mediop, Arjocan
Au mai intrat: Bîlc, Toma, Bobu, Mureșan, Viașu, Gălățan, Cărăbaș, Sevici, Ologu, D. Dan
Antrenor: Cosmin Mânecan

Cosmin Petruescu, supărat de rezultat

Cosmin Petruescu a părut supărat de rezultat după tonul vocii. Deocamdată, nu s-a pronunțat despre testații Emmanuel Ernest, Aleksandar Ivanovic și Robert Stoica.

”O partidă disputată pe o evidentă stare de oboseală a noastră. Dar asta nu scuză cu nimic rezultatul final. Chiar dacă am spus că nu mă interesează rezultatul în astfel de joc și am alte obiective pe care el urmăresc în această perioadă. Trebuie să recunosc că nu mă așteptam să fim atât de apatici în anumite momente ale jocului. Chiar dacă am experimentat un nou modul de joc, asta nu scuză cu nimic rezulatul final. Dar, una peste alta, din punct de vedere fizic ne-am atins obiectivele. Din punct de vedere tactic am văzut că mai avem foarte multe de pus la punct. Iar din punct de vedere tehnic, am făcut foarte multe greșeli. Mai departe dintre ele îmi place să cred că sunt pe fond e oboseală, lucruri care pot fi remediate în perioada următoare, perioada pre-competițională, de după terminarea cantonamentului”, a declarat Petruescu.

Cosmin Mînecan, fost ripensist, acum antrenor la Periam

Noul antrenor al Periamului este fostul mijlocaș central al Ripensiei Cosmin Mînecan. El a explicat situația lui Mediop, cu care a fost coleg acum câteva sezoane la roș-galbeni.

”Un debut pentru mine ca antrenor, o victorie care a venit nesperat, în ciuda faptului că am jucat cu o echipă de nivel superior. Mă bucur că băieții au fost receptivi și că, într-un final, am ieșit victorioși de pe teren. Mediop este prietenul nostru, este din zonă. Momentan și-a exprimat dorința de a se antrena cu noi, fiind liber de contract li cu mare drag îl așteptăm lângă noi să se pregătească și îi dorim să-și găsească cât mai repede o echipă în prima ligă sau în țară, unde să fie cât mai bine pentru el. Pentru noi, e mult să ne gândim că Mediop va ajunge la noi. Nici nu-l vrem pentru că știm că e un jucător valoros și merită mai mult decât Liga 3”, a declarat antrenorul Periamului.

Ripensia va juca din nou marți, cu Phoenix Buziaș, în orașul-stațiune unde și face cantonamentul.

Foto: Ripensia Timișoara și Sebastian Tătaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-liberian-fost-jucator-la-rapid-testat-de-ripensia-in-cantonament-la-amicalul-cu-pobeda-timisorenii-au-dat-o-multime-de-goluri-19190864

Anda DELIU 03 Jul. 2021, 20:55 Liga 2
Pe aceeași temă