Doar o remiză cu Phoenix Buziaș pentru CSC Dumbrăvița în ultimul amical înainte de realuarea Ligii 2. Cosmin Stan are încă o achiziție în lot și spune că nu este optimist ca alte dăți

Anda DELIU 17 Feb. 2024, 23:37 Liga 2
Doar o remiză cu Phoenix Buziaș pentru CSC Dumbrăvița în ultimul amical înainte de realuarea Ligii 2. Cosmin Stan are încă o achiziție în lot și spune că nu este optimist ca alte dăți

CSC Dumbrăvița nu a arătat grozav nici la ultimul amical din perioada de pregătire de iarnă, disputat sâmbătă, 17 februarie 2024, și terminat la egalitate, scor 1-1 cu Phoenix Buziaș, echipă din Liga 3. Timișenii din Liga 2, care au mai adus un junior, au fost conduși, iar antrenorul Cosmin Stan a precizat la final că nu se simt așa de optimist înainte de primul joc oficial din noul an.

Fiul lui Alin Paleacu, luat de CSC Dumbrăvița de la SSU Poli

Recent, la CSC Dumbrăvița a ajuns și Patrick Paleacu, fiul fostului fotbalist Alin Paleacu. Are 17 ani, e mijlocaș stânga, aparține de SSU Poli, dar în toamnă juca la Phoenix Buziaș, chiar adversarul din amicalul de sâmbătă. Formația din orașul-stațiune a pierdut și ea jucători iarna aceasta, dar a reușit să țină piept dumbrăvițenilor.

În minutul 7, Cristian Grancea a marcat, la o greșeală a lui Trifon, certat apoi cu vehemență de Stan. Până la urmă, CSC Dumbrăvița a putut egala, deoarece Chistruga l-a faultat în careu pe Gladun. Cristian Gavra a egalat din penalty, în minutul 25.

După Trifon, Cibi a fost certat și el de Cosmin Stan

În repriza a doua a partidei jucate la Dumbrăvița, alb-verzii au irosit mai multe ocazii de a prelua conducerea. Gavra a avut două ocazii ratate în minutele 50 și 55, dar mai întâi a trimis peste, iar apoi a apărat portarul. În minutul 63, servit de Martinov, Ekmekci, tânărul împrumutat de la UTA, nu a prins nici el spațiul porții. Peste cinci minute, după o lovitură liberă, Cibi a reluat cu capul alături. Tânărul junior timișorean nu a scăpat de certurile antrenorului Cosmin Stan, care a avut destule reproșuri pentru elevii săi tot meciul. Ultima șansă majoră de a corecta scorul a fost în minutul 84, dar tânărul Sima nu a fructificat mingea venită de la Martinov.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Morariu (Moțiu 86’), Scutaru, Zurbagiu (cpt.), Gladun (Ghinescu 46’) – Andr. Răuță (Cibi 46’, Sima 74’, Paleacu 85’), Salhi (B. Nortey 75’) – Ristin (Martinov 46’), Gavra (Andr. Olaru 59’), Ekmekci (Sofran 78’) – Paulevici (Tismonar 80’).

Phoenix Buziaș: Flonta – Sturzu, Mada, Nicolescu (cpt.), Angheli – Ferțu, Mitre, Românu, Grancea – Chistruga, Pădurariu
Au mai intrat: Andrieș – Borca, Nagy, Velcan, Zamfirescu, Bobocea, Savu.

Cosmin Stan: ”Aveam nevoie de o victorie, de un meci bun în perspectiva primei etape”

Cosmin Stan a vorbit despre efectul golului primit în minutul 7.

”Din păcate, greșeala pe care am făcut-o la începutul meciului, n-are importanță acum că a greșit Trifon… Chiar am vorbit cu el zilele trecute și i-am spus ca la începutul de meci să nu dăm cadouri, să joace la siguranță. Din păcate, eu am vorbit, eu am auzit. Încă o dată, nu am absolut nimic cu el, că se întâmplă și la case mai mari, dar cred că astăzi aveam nevoie de o victorie, de un meci bun în perspectiva primei etape. Și, după greșeala asta, cred că 15-20 de minute n-am ieșit din jumătatea noastră de teren. Ne-a afectat foarte mult, pentru că suntem o echipă relativ nouă, în formare și greșeală ne-a afectat jocul din prima repriză, din păcate. În a doua repriză, mult mai bine, sunt mulțumit de cum am arătat. Jucătorii intrați de pe margine au adus un plus, aproape toți. Cred că așa trebuia, probabil că așa am fi jucat din start dacă nu exista acea greșeală. Păcat pentru prima repriză, o pun pe seama greșelii lui Trifon”, a declarat antrenorul Dumbrăviței.

Lotul e acum complet, deoarece clubul mai dorea un junior și a venit Paleacu. ”L-am găsit, l-am luat în ultima zi de transferuri de la adversarul nostru de azi, Phoenix Buziaș. El e în urmă cu pregătirea. Din păcate, a avut o răceală, a stat mai mult de o săptămână, nu s-a antrenat. Acum recuperează încetul cu încetul. Sper să ajungă la un nivel bun și să ne ajute”, a precizat Stan despre ultimul transfer.

”Tot timpul cu o săptămână de începerea campionatului eram mai optimist. Din păcate, în momentul de față, nu sunt”

Altfel, antrenorul Dumbrăviței recunoaște că echipa nu arată bine înainte de reluarea Ligii 2. ”Nu, din păcate nu! În momentul de față. Trebuie să spun că de când sunt antrenor, de aproape trei ani, tot timpul cu o săptămână de începerea campionatului eram mai optimist, pentru că jucătorii îmi dădeau acest optimism. Din păcate, în momentul de față, nu sunt atât de optimist pentru prima etapă. Dar mai avem o săptămână în care vom lucra, vom încerca să corectăm ce se poate corecta, încercăm să perfecționăm ceea ce facem bine. Sperăm să scoatem punct sau puncte sâmbăta viitoare, cu Unirea Slobozia”, a mai precizat Cosmin Stan.

Martinov a vrut să se lase iarna aceasta de fotbal, dar s-a râzgânit. ”Tot la jumătate de an se lasă. Tot timpul sunt aceleași discuții. De acum 6-7 ani, de când eram la Carani. Tot la fel! Când eram antrenor la Carani, același lucru. Vară-iarnă, el se lasă. O săptămână toată lumea îl sună și după aceea reapare”, a precizat Stan despre această situație.

Cosmin Petruescu, surprins de rezultat

Antrenorul Buziașului a admis că l-a surprins că meciul s-a terminat la egalitate.

”Trebuie să recunosc că e un rezultat surprinzător pentru noi. Nu neapărat din punct de vedere valoric, cât al etapei de pregătire în care ne aflăm noi. Eram la finalul celei de-a patra săptămâni. O săptămână în care am programat antrenamente foarte tari. Chiar este surprinzător pentru mine modul în care au arătat din punct de vedere fizic băieții noștri în această dimineață. De asta am spus că este un rezultat surprinzător. Cred că este rezultatul motivației suplimentare. Noi venim dintr-un eșalon inferior. Ne-am mobilizat și ne-am motivat un pic mai mult. Echipa-gazdă e cu câteva zile înainte de prima etapă, probabil că au fost un pic mai relaxați și cu gândul să nu se accidenteze. Un meci pe care, sincer să fiu, nu mi-l doream în această etapă a pregătirii. Aveam nevoie de un meci cu o echipă mai accesibilă. Dar era singură variantă în care puteam să întâlnim o echipă e Liga 2. Rezultaul clar mă mulțumește. Cred că am obținut un rezultat bun și cu puțină șansă pe final, când gazdele au presat puțin. Un rezultat bun, care ne dă încredere pe viitor, în condițiile în care și în această iarnă ne-am remaniat lotul în proporție destul de mare”, a punctat Cosmin Petrescu.

CSC Dumbrăvița joacă acasă cu Unirea Slobozia în prima etapă din 2024

Revenind la CSC Dumbrăvița, aceasta a disputat x amicale în această iarnă, în celelalte întâlnit următorii adversari: UTA U18 (4-0 la Covaci și 0-0 la Arad), Galaxy Timișoara U17 (scor 6-0 la Covaci), Corvinul Hunedoara (scor 1-5 la Simeria), Szeged-Csanad Grosics Akademia II (6-0 la Sântana), SCM Zalău (0-1 la Sântana) și SSU Poli Timișoara (0-0 la Timișoara).

CSC Dumbrăvița reia meciurile oficiale din Liga 2 de pe locul 14, cu 19 puncte acumulate în 15 etape, iar în etapa a 16-a va evolua sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu cu Unirea Slobozia (locul 3, 31 puncte).

Foto: Anda Deliu și CSC Dumbrăvița
Video: Călin Păltinean / CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-trebuie-sa-aiba-si-o-a-doua-echipa-feminina-19298994

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-da-detalii-despre-plecarile-de-la-csc-dumbravita-19299481

Anda DELIU 17 Feb. 2024, 23:37 Liga 2
Pe aceeași temă