A 15-a achiziție din această vară a Gloriei Buzău vine de la FCSB. În 2022, Gigi Becali îl ridica în slăvi: ”O să vedeți ce fotbalist va fi”

Marius ANGHEL 27 Jul. 2023, 13:09 Liga 2
A 15-a achiziție din această vară a Gloriei Buzău vine de la FCSB. În 2022, Gigi Becali îl ridica în slăvi: ”O să vedeți ce fotbalist va fi”

Noua Gloria Buzău va începe sezonul 2023-2024 de Liga 2 cu un lot aproape schimbat în întregime, chiar dacă în ediția precedentă a înregistrat cea mai importantă realizare din scurta sa istorie: a terminat pe locul 5 play-off-ul și a disputat baraj de promovare cu prim-divizionara UTA, pe care l-a pierdut cu 1-5 la general (0-0 acasă și 1-5 la Arad).

Echipa preluată în această vară de Andrei Prepeliță și-a prezentat miercuri seară, 16 iulie, a 15-a achiziție. Este vorba despre tânărul mijlocaș ieșean Matei Tănasă, în vârstă de 17 ani. Acesta vine de la FCSB, unde pentru echipa de seniori a reușit să aibă două jocuri oficiale.

Matei Tănasă a ajuns la Gloria Buzău, de la FCSB

În toamna anului 2019, frații Matei, Andrei Iulian și Matei Adrian, ajungeau la FCSB de la Poli Iași, la vârsta de 17, respectiv 13 ani. Primul a fost cedat la un moment dat la Foresta Suceava, în Liga 3, iar al doilea este dat acum în Liga 2, la Gloria Buzău.

”Matei-Adrian Tănasă, transfer de la FCSB
A îmbrăcat tricoul echipei noastre în partea a doua a meciului de pregătire disputat la Tunari. De astăzi, Matei-Adrian Tănasă a devenit oficial jucătorul Gloriei Buzău. Vine de la FCSB, formaţie cu care a făcut pregătirea în această vară şi pentru care a bifat 15 minute în amicalul disputat împotriva belgienilor de la Anderlecht. Matei-Adrian Tănasă este component de bază al naţionalei U19.
Bine ai venit!
Matei-Adrian Tănasă
Născut: 08 octombrie 2005 – Iaşi”, sună anunțul echipei din Buzău despre a 15-a achiziție din această vară.

Becali vedea un viitor strălucit pentru Matei Tănasă

Matei Tănasă a evolua pentru echipele de juniori ale FCSB, iar la echipa mare a jucat în două meciuri, chiar dacă a prins lotul în mai multe rânduri. În Liga 1 a prins un joc în sezonul 2021-2022, 33 de minute în Academica Clinceni – FCSB 0-3 din 9 februarie 2022, iar în Cupa României a fost folosit în prelungirile partidei câștigate cu 2-0 în deplasare la FC Botoșani, la data de 8 decembrie 2022.

În februarie 2022, după acel joc cu Academica Clinceni, Gigi Becali, patronul FCSB, avea cuvinte de laudă pentru Matei Tănasă, în stilul său caracteristic. ”Matei Tănasă e fotbalist. Se antrenează cu echipa mare și dă goluri. Și Musi e bun, dar Tănase dă goluri. Acela mic, că sunt doi frați, îl învață pe cel mare, o să vedeți ce fotbalist va fi”, spunea Becali. Timpul a trecut și ceea ce anticipa patronul vicecampioanei nu s-a adeverit, cel puțin până acum.

În sezonul 2022-2023, Tănasă junior nu a prins niciun joc la echipa de seniori a FCSB.

  • Spre deosebire de Tănasă, Musi, la 19 ani, are deja 11 meciuri în prima ligă pentru FCSB, 4 în Cupa României și 3 în Conference League, 13 și 5 goluri în Liga 2 pentru Poli Iași, cu care a reușit promovarea, iar din acest sezon este la Petrolul, în prima ligă, unde a jucat în primele două meciuri și a înscris o dată.
Matei Tănasă în meciul de debut la prima echipă a FCSB, în 3-0 cu Academica Clinceni, singurul disputat până acum în prima ligă. Foto: Gherghe Flușter / Sport Pictures

15 achiziții perfectate până acum de Gloria Buzău

Tot la capitolul achiziții, Gloria Buzău i-a mai prezentat în această vară pe Andreas Mihaiu (ex Chindia Târgoviște), Alexandru Greab (ex CS Mioveni), Ionuț Șerban (ex Campionii FC Argeș), brazilianul Marcus Diniz (ex Hapoel Umm al-Fahm FC – liga secundă din Israel), croatul Marko Pervan (ex Sloboda Tuzla – prima ligă din Bosnia și Herțegovina), Cristian Dumitru (ex FC Voluntari), croatul Dominik Radic (ex NK Siroki Brijeg – prima ligă din Bosnia și Herțegovina), braziliano-bulgarul Diego Ferraresso (ex Botev Vratsa – prima ligă din Bulgaria), grecul Dimitrios Patapis (ex Apollon Smyrnis – liga a doua din Grecia), bulgarul Antonio Georgiev (ex Botev Vratsa – prima ligă bulgară), israelianul Idan Golan (ex Ironi Tiberias – liga secundă din Israel), Alin Dobrosavlevici (ex Campionii FC Argeș), Ionuţ Nadolu (ex Cetatea Turnu Măgurele) și Norbert Haymamba (ex Cetatea Turnu Măgurele).

Amicale cu FC Bacău și CSM Râmnicu Sărat pentru Gloria

Altfel, Gloria Buzău va disputa astăzi, 27 iulie, de la ora 19:00, pe propriul stadion, al șaselea amical din această vară. Va întâlni FC Bacău, fosta Dinamo Bacău din Liga 3.

Până acum, echipa din Crâng a mai disputat amicale cu Abatorul Slobozia (15-0, Liga 4 Ialomița), Kids Tâmpa Brașov (9-0, Liga 3), CSM Slatina (1-1, Liga 2), CS Dinamo (3-1, L3) și CS Tunari (0-0, L2).

Ultimul test îl are sâmbătă, de la ora 10:30, în deplasare, la echipa din Liga 3 CSM Râmnicu Sărat.

  • Gloria Buzău va începe sezonul de Liga 2 în deplasare, contra retrogradatei din prima ligă CS Mioveni.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-a-prefatat-tintarul-pe-care-il-are-gloria-buzau-19277900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-si-gloria-buzau-meci-amical-19277799

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

Marius ANGHEL 27 Jul. 2023, 13:09 Liga 2
Pe aceeași temă