Un croat fost ultima dată în prima ligă din Bosnia și un român cu randament bun sub comanda lui Prepeliță la Argeș, cele mai recente achiziții ale Gloriei Buzău. A semnat prelungirea și Trebotic

Marius ANGHEL 29 Jun. 2023, 11:49 Liga 2
Un croat fost ultima dată în prima ligă din Bosnia și un român cu randament bun sub comanda lui Prepeliță la Argeș, cele mai recente achiziții ale Gloriei Buzău. A semnat prelungirea și Trebotic

Gloria Buzău și-a prezentat două noi achiziții, dar a anunțat și faptul că croatul Dinko Trebotic continuă cu echipa preluată în această vară de Andrei Prepeliță.

Cu trupa din Crâng au semnat mijlocașul ofensiv croat Marko Pervan (27 de ani), fost la Sloboda Tuzla, și mijlocașul stânga Cristian Dumitru (21 ani), fost la CS Mioveni. Pe acesta din urmă, Prepeliță l-a antrenat la Campionii FC Argeș (foto principal).

Încă un croat la Gloria Buzău: Marko Pervan

A cincea achiziție a echipei buzoiene a fost Marko Pervan. Acesta este un mijlocaș croat care până acum a jucat în alte patru țări pe lângă cea natală. Până la 27 de ani a bifat nu mai puțin de 11 echipe în cariera sa: RNK Split, Imotski, Sibenik, Cibalia, Osijek (toate din Croația), Skenderbeu Korce (Albania), Botev Plovdiv (Bulgaria), Siroki Brijeg (Bosnia și Herțegovina), Korona Kielce (Polonia), Leotar și Sloboda Tuzla (ambele din Bosnia și Herțegovina).

În sezonul trecut a jucat în prima ligă din Bosnia și Herțegovina, 15 meciuri (673 minute) pentru Leotar, la care a înscris și 3 goluri, și 13 jocuri (767 minute) pentru Sloboda Tuzla.

”Bine ai venit, Marko Pervan!
Echipa noastră și-a asigurat serviciile mijlocaşului ofensiv Marko Pervan. În vârstă de 27 de ani, croatul a evoluat sezonul trecut la FK Sloboda Tuzla, echipă din primul eşalon al fotbalului din Bosnia Herţegovina, la care a bifat 28 de partide şi pentru care a marcat 3 goluri (n.r. – Datele prezentate de Gloria Buzău sunt eronate. Are 13 meciuri și niciun gol la Tuzla). Acesta a mai evoluat pentru echipe ca NK Osijek (Liga 1 / Croaţia), Botev Plovdiv (Liga 1 /Bulgaria), Korona Kielce (Liga 1 / Polonia) sau NK Siroki Brijeg (Liga 1 / Bosnia Herţegovina).
Mult success în culorile “roş-albastre”!”, sună anunțul pe care Gloria Buzău l-a prezentat pe Pervan.

Cristian Dumitru s-a întors acasă, la Buzău, să fie antrenat din nou de Andrei Prepeliță

Al șaselea nou jucător cu care Gloria Buzău a semnat în această vară este Cristian Dumitru, mijlocaș sau atacant crescut originar chiar din Buzău și care a crescut la LPS Buzău și FCSB.

A debutat la FCSB într-un meci din Cupa României, disputat în noiembrie 2018 (1-2 la Dunărea Călărași). În campionatul primei ligi, pentru această echipă a jucat pentru prima dată în iunie 2020, în Astra – FCSB 3-2. Până la acest meci din urmă a trecut peste două împrumuturi la Academica Clinceni, o dată când ilfovenii erau în Liga 2 și reușeau promovarea (14 jocuri și 2 goluri în sezonul 2018-2019) și a doua oară în ediția 2019-2020 de primă ligă, când a fost utilizat de Ilie Poenaru în 10 jocuri. În a doua parte a respectivului sezon s-a întors la FCSB, unde a prins 5 jocuri la prima echipă.

FCSB l-a mai împrumutat o dată la Academica Clinceni (5 jocuri), în ediția 2020-2021, sezon în care a mai evoluat atât pentru FCSB (1 joc), cât și pentru prima dată la Campionii FC Argeș (24 meciuri și 3 goluri). În sezonul 2021-2022 s-a întors din nou la FCSB (1 meci), iar apoi a fost cedat încă o dată la Argeș (30 meciuri și 1 gol).

În sezonul recent încheiat, 2022-2023, a fost împrumutat de FCSB la CS Mioveni, pentru care a prins numai 4 jocuri, unul ca titular, și a totalizat doar 121 de minute, și FC Voluntari, unde nu a jucat deloc la prima echipă, ci la cea secundă, în Liga 3.

Acum, la Gloria Buzău, va fi antrenat din nou de Prepeliță, cel sub comanda căruia a avut cele meciuri jucate.

”Bun venit, Cristian Dumitru!
Unul dintre ultimele produse de top ale fotbalului buzoian, Cristian Dumitru (21 ani – mijlocaş stânga) a făcut pasul de la Liceul cu Program Sportiv către fotbalul mare în 2017, o dată cu transferul la FCSB. Cu un contract pe șase ani, tânărul buzoian a apărut de șapte ori în prima echipă a roș-albaștrilor. După un periplu de două sezoane la “satelitul” echipei bucureştene, Cristi a atras atenția o dată cu împrumutul la Academica Clinceni, unde a perforat poarta adversă de două ori, în 29 de apariții.
A urmat împrumutul la “vulturii violeți” din Pitești, unde a bifat 55 de prezenţe, marcând 4 goluri și lăsând per total o impresie favorabilă. Ultimele echipe la care Dumitru a evoluat au fost CS Mioveni și FC Voluntari. Iar acum, Cristian Dumitru s-a întors ACASĂ!
MULT SUCCES, Cristian Dumitru!”, sună modul în care Gloria Buzău îl prezintă pe Cristian Dumitru.

Dinko Trebotic continuă la Gloria Buzău

În fine, Gloria Buzău a anunțat și un prim jucător cu care va continua, dintre cei pe care i-a avut în lotul cu care a încheiat sezonul trecut.

Mijlocașul croat Dinko Trebotic a semnat un nou contract cu echipa din Crâng, valabil pe un sezon.

Jucătorul care la finalul lunii viitoare împlinește 33 de ani va începe al treilea sezon la echipa buzoiană la care a ajuns în ianuarie 2022. În ediția 2022-2023 a Ligii 2 a prins 20 de partide și a înscris 1 gol. A evoluat ca titular și în ambele jocuri din barajul de promovare pierdut cu UTA.

”Dinko Trebotic continuă la Buzău
Mijlocaşul croat a semnat prelungirea înţelegerii contractuale cu Gloria Buzău pentru încă un sezon. Născut la Split în 1990, Trebotic are un CV bogat, cu stagii la Hajduk Split Nk Zagreb, Dinamo Minsk sau Slaven Belupo. Acesta are și experiențe exotice, evoluând pentru un sezon în Norvegia, la Fredrikstad sau în Israel, la Yahuda Tel Aviv. A venit la Buzău, în ianuarie 2022, din liga a 4-a spaniolă, de la Aguilas.
În sezonul 2022-2023, Dinko Trebotic a bifat 23 de prezenţe în tricoul “roş-albastru” şi a marcat un gol pentru echipa noastră.
Mult succes!”, a transmis Gloria Buzău.

Business Abstract Backgrounds, vector illustration

Șase achiziții perfectate până acum, în această vară, de Gloria Buzău

Astăzi, 29 iunie, conform spuselor antrenorului Andrei Prepeliță, are loc reunirea echipei.

Până acum au mai fost prezentați ca achiziții patru jucători: Andreas Mihaiu (ex Chindia Târgoviște), Alexandru Greab (ex CS Mioveni), Ionuț Șerban (ex Campionii FC Argeș) și brazilianul Marcus Diniz (ex Hapoel Umm al-Fahm FC – liga secundă din Israel).

Așa cum am scris mai sus, au mai semnat și Marko Pervan și Cristian Dumitru.

Dintre jucătorii plecați și care și-au găsit de curând noi echipe sunt Valentin Alexandru și Andrei Blejdea. Ambii continuă în Liga 2, la CSM Slatina, respectiv Chindia Târgoviște.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-anuntat-aducerea-unui-jucator-experimentat-19276302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-alexandru-si-calin-toma-vor-fi-din-nou-coechipieri-in-liga-2-echipa-cu-care-au-semnat-atacantul-si-fundasul-golgheter-19276225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-brazilian-cu-meciuri-in-prima-liga-din-italia-belgia-elvetia-si-israel-a-semnat-cu-gloria-buzau-nu-este-deloc-strain-de-romania-este-casatorit-cu-o-buzoianca-si-are-o-afacere-in-oras-19276191

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-nu-se-grabeste-sa-se-reuneasca-iar-andrei-prepelita-explica-motivul-depinde-de-ce-jucatori-ai-la-dispozitie-obiectivul-pe-care-il-are-noul-antrenor-al-trupei-din-cran-19275859

Marius ANGHEL 29 Jun. 2023, 11:49 Liga 2
Pe aceeași temă