Încă un croat la Gloria Buzău, adus tot din prima ligă a Bosniei. Wiktorski se numără printre cei puțini păstrați în lot, însă a absentat de la reunire

Marius ANGHEL 30 Jun. 2023, 16:36 Liga 2

Gloria Buzău și-a prezentat încă o nouă achiziție perfectată în această vară, un alt croat, dar a anunțat și faptul că va continua și în noul sezon cu polonezul Kamil Wiktorski în lot.

Echipa preluată de curând de Andrei Prepeliță s-a reunit joi, 29 iunie, a avut doar 16 jucători la primul antrenament, însă, la fel ca Slatina, Miercurea Ciuc, Viitorul Pandurii, Tunari, Alexandria sau Reșița, toate colege în noua ediție a Ligii 2, nu a comunicat numelor celor prezenți în lot.

Dominik Radic, al treilea croat de la Gloria Buzău, al doilea adus în această vară

A doua zi după reunire, Gloria Buzău și-a prezentat oficial o nouă achiziție, a șaptea în total în această vară.

Cu echipa din Crâng a semnat încă un jucător croat, al doilea nou-adus și al treilea pe care îl are în lot până în acest moment. Este vorba despre atacantul Dominik Radic, care, însă, are și cetățenie germană, fiindcă este născut la Hannover. La 26 iulie va împlini 27 de ani.

Ultima dată a evoluat în prima ligă din Bosnia și Herțegovina, la NK Siroki Brijeg, pentru care a evoluat în 20 de jocuri (1040 minute), doar 9 începute ca titular, și a înscris 2 goluri.

În cariera sa a mai jucat pentru Inter Zapresic (în a doua și în prima ligă din Croația), Slaven Koprivnica (Croația 1), Rudar (Slovenia 1), Sigma Olomouc (Cehia 1) și SKF Sereď (Slovacia 1).

”Bine ai venit, Dominik Radic!
Gloria Buzău și-a asigurat serviciile lui Dominik Radic. Născut pe 26 iulie 1996, atacantul croat a evoluat în ultimul sezon la formaţia din prima ligă Bosniacă – NK Siroki Brijeg, pentru care a bifat 22 de partide, 20 în campionat şi 2 în Cupă.
Acesta a mai evoluat la Rudar Velenje (Slovenia), Sigma Olomouc (Cehia) şi SKF Sered (Slovacia)
Mult success în culorile “roş-albastre”!”, a transmis Gloria Buzău.

  • Ceilalți croați din lot sunt Dinko Trebotic, cu care s-a semnat prelungirea, și Marko Pervan, adus zilele trecute.

Kamil Wiktorski, printre puținii jucători care continuă cu Gloria Buzău

Totodată, echipa finanțată de Consiliul Local și Consiliul Județean Buzău a anunțat că a semnat un nou contract și cu Kamil Wiktorski (30 de ani).

Fundașul polonez adus la Buzău de Cristian Pustai va începe al treilea sezon cu Gloria. În primul a avut 21 de apariții în campionat și a înscris un gol, iar în cel recent încheiat a avut 27 de jocuri în Liga 2. În plus, a fost integralist în dubla manșă a barajului de promovare pierdut cu UTA.

”Kamil Wiktorski continuă la Buzău
Fundaşul polonez a semnat prelungirea înţelegerii contractuale cu Gloria Buzău pentru încă un sezon.
La 16 ani, Kamil Wiktorski a fost legitimat la Glasgow Rangers, pentru care a jucat timp de patru sezoane, trecând în scurt timp de la juniori la prima echipă. După alte câteva sezoane în care a voluat în Polonia, în 2020 a venit în România, la Dunărea Călăraşi şi mai apoi la Gloria Buzău. În sezonul 2022-2023, Kamil a fost unul dintre jucătorii cu cele mai multe minute jucate pentru formaţia noastră.
Mult succes!”, a comunicat Gloria Buzău.

Wiktorski nu s-a numărat printre jucătorii prezenți joi la reunire.

Șapte achiziții prezentate până acum de Gloria Buzău. Doar 16 jucători a avut la reunire

Până acum, ca noutăți, au mai fost prezentați jucătorii: Andreas Mihaiu (ex Chindia Târgoviște), Alexandru Greab (ex CS Mioveni), Ionuț Șerban (ex Campionii FC Argeș), brazilianul Marcus Diniz (ex Hapoel Umm al-Fahm FC – liga secundă din Israel), croatul Marko Pervan (ex Sloboda Tuzla – prima ligă din Bosnia și Herțegovina) și Cristian Dumitru (ex FC Voluntari).

Până acum, Gloria a anunțat prelungiri de contract doar cu Dinko Trebotic și Kamil Wiktorski.

Din fotografiile prezentate de club de la reunirea echipei, petrecută joi, pe stadionul Gloria din Buzău, din lotul vechi i-am putut remarca doar pe Robert Sălceanu și Viktor Angelov, iar dintre cei noi, pe lângă cei deja prezentați, l-am recunoscut doar pe Leonard Boiangiu, fost la Dunărea Călărași, Metaloglobus, Progresul Spartac și ultima dată la SC Popești Leordeni.

Anunțul clubului privind reunirea a fost următorul:

”Andrei Prepeliţă a sunat adunarea! 16 jucători au fost prezenţi la primul antrenament al Gloriei
Tristeţea ratării promovării în Superligă a rămas în urmă la Gloria Buzău. Andrei Prepeliţă şi colaboratorii săi au pus capăt vacanţei şi au sunat adunarea.
Primul antrenament a avut loc pe stadionul „Gloria” , sub comanda noului tehnician din Crâng fiind prezenţi 16 jucători.
În aceste zile s-au purtat discuţii cu mai mulţi jucători, astfel încât Andrei Prepeliţă o să aibă la dispoziţie un lot mult mai numeros, dar şi valoros, în cantonamentul de la Poiana Braşov, programat în perioada 1-9 iulie.”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-croat-fost-ultima-data-in-prima-liga-din-bosnia-si-un-roman-cu-randament-bun-sub-comanda-lui-prepelita-la-arges-cele-mai-recente-achizitii-ale-gloriei-buzau-a-semnat-prelungirea-si-trebotic-19276353

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-anuntat-aducerea-unui-jucator-experimentat-19276302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-anuntat-aducerea-unui-jucator-experimentat-19276302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-brazilian-cu-meciuri-in-prima-liga-din-italia-belgia-elvetia-si-israel-a-semnat-cu-gloria-buzau-nu-este-deloc-strain-de-romania-este-casatorit-cu-o-buzoianca-si-are-o-afacere-in-oras-19276191

Marius ANGHEL 30 Jun. 2023, 16:36 Liga 2
Pe aceeași temă