Dinamo Bacău dispare din Liga 3 după două sezoane. I-a cesionat locul în campionat altui club și l-a numit antrenor pe Costel Enache. Echipa se întărește la nivel de lot și conducere de la Aerostar

Marius ANGHEL 17 Jul. 2023, 18:10 Liga 3
Dinamo Bacău dispare din Liga 3 după două sezoane. I-a cesionat locul în campionat altui club și l-a numit antrenor pe Costel Enache. Echipa se întărește la nivel de lot și conducere de la Aerostar

Noua ediție a Ligii 3, sezonul 2023-2024, va avea multe echipe noi în componența sa, ținând cont de faptul că 21 sunt nou-promovate, însă, pe lângă acestea, va mai avea cel puțin una care în această vară și-a dat un restart. AFC Dinamo Bacău dispare din cel de-al treilea eșalon, iar în locul său apare, profitând de regulamentul FRF, ACS FC Bacău.

Cele două cluburi au colaborat pe durata ultimului sezon, însă acum acesta din urmă îi ia locul celui dintâi, promovat în Liga 3 în vara anului 2021. Acum s-a produs modificarea pe care o anunțau în decembrie 2022.

FC Bacău are un nou conducător, pe team-managerul Gabriel Voicu, fost la Aerostar Bacău, dar și un nou antrenor, pe Constantin Enache, ultima dată fost la Unirea Slobozia.

FC Bacău a cesionat locul în Liga 3 al echipei Dinamo Bacău

Trecerea de la Dinamo Bacău la FC Bacău, entități diferite, nefiind forma de o schimbare de denumire, cum a fost cazul, de curând, la CSM Olimpia Satu Mare, a fost aprobată de Comitetul Executiv al FRF din 13 iulie 2023, când membri săi au aprobat ”cu unanimitate de voturi cesionarea activității fotbalistice și a dreptului de participare în competițiile organizate de FRF, de la AFC Dinamo Bacău către ACS Fotbal Club Bacău.” În Liga 3 va evolua FC Bacău, iar Dinamo Bacău a fost dezafiliată de la FRF.

Această mutare era anunțată încă de la finalul anului trecut de către fondatorul și președintele clubului Dinamo Bacău, Remus Pozînărea.

Cel mai important eveniment al anului 2022 a fost fuziunea cu Academia FC Bacău, care a reprezentat un drum către stabilitate și performanță pentru toți juniorii. Această fuziune are ca scop formarea unei echipe competitive, formată din jucători tineri băcăuani nu doar de la cele două cluburi, dar și de la Liceul Sportiv și chiar de la celelalte asociații sportive din oraș. Am fost conștienți că un club puternic trebuie să aibă stabilitate financiară și un viitor stabil, lucru care nici FC Bacău (club cu performanțe notabile la nivel de juniori), nici FC Dinamo Bacău nu ar fi reușit dacă ar fi activat de sine stătător. Mai exact, la nivelul echipei de seniori au fost promovați opt juniori născuți în anii 2004 și 2005, care deja au debutat la meciurile din Campionatul National Seniori Liga 3. Astfel, s-a creat o continuitate care să le încununeze munca pe care au depus-o și iată că porțile sunt deschise tuturor juniorilor care demonstrează că pot deveni jucători profesioniști.

Până în vară, toți juniorii de la FC Dinamo Bacău vor activa în continuare în cadrul centrului nostru, urmând ca denumirea clubului să fie schimbată în jurul numelui FC Bacău, iar toți juniorii să fie sub aceeași «umbrelă comună», spunea Pozînărea.

  • Academia FC Bacău îl are președinte pe Cristian Ciocoiu. În urma clasificării academiilor pentru 2023, efectuată de FRF, ACS FC Bacău ocupă locul 32, cu 70,9 puncte acumulare, în creștere față de 2022, când a avut 62,3 puncte.
  • Județul Bacău va avea patru reprezentante în Liga 3 în sezonul 2023-2024: Aerostar Bacău, CSM Bacău, FC Bacău și nou-promovata Viitorul Curița, aceasta din urmă intenționând să-și schimbe denumirea în Viitorul Onești.

Costel Enache, numit antrenor la FC Bacău. Gabriel Voicu, luat de la Aerostar Bacău

Schimbarea este oficială încă de săptămâna trecută, însă FC Bacău, destul de activă pe rețelele sociale, nu a comunicat până acum nimic despre acest lucru. Din informațiile Liga2.ro, clubul va organiza joi, 20 iulie, o conferință de presă în cadrul căreia își va prezenta proiectul și planul pentru noul sezon.

Vor fi multe schimbări în cadrul fostei Dinamo Bacău, echipă care a încheiat al doilea sezon consecutiv pe locul 4 din 6 în play-out-ul Seriei a 2-a a Ligii 3, evitând retrogradarea.

Deșteptarea, site băcăuan, scria din 3 iulie despre ce modificări urmează să aibă loc.

La echipa reunită încă din 4 iulie, la baza proprie de la Ruși-Ciutea, a ajuns antrenor Costel Enache, iar team-manager a fost numit Gabriel Voicu, cel care până acum se identifica cu Aerostar Bacău. Preparator fizic a fost adus Andrei Dumitraș, fost fotbalist inclusiv la FCSB, care ar putea să ajute echipa inclusiv din postura de jucător.

La capitolul achiziții erau enumerate numele lui Teodor Câmpeanu (portar, CSM Bacău), Mugurel Florescu (fundaș, Bucovina Rădăuți), Ștefan Cosmin Pavel (mijlocaș, Aerostar Bacău), mijlocașul Ionuț Chirilă (mijlocaș, Aerostar Bacău) și Cătălin Vraciu (atacant, Aerostar Bacău),

Revenind la antrenorul echipei, acesta este Costel Enache (50 de ani) și în ultimele patru sezoane a activat în Liga 2, la Petrolul, ”U” Cluj, Poli Iași și Unirea Slobozia. Pe aceasta din urmă a condus-o în perioada iunie 2022-martie 2023, despărțindu-se de ea la finalul sezonului regular, când a demisionat după ce a reușit accederea în play-off.

În cariera sa le-a mai antrenat pe Ceahlăul, Dunărea Galați, FC Botoșani, Astra și FC Hermannstadt, dar și naționalele U18 și U19 ale României.

Aerostar Bacău va miza pe tineri în noua ediție a Ligii 3

În ceea ce o privește pe Aerostar Bacău, fosta echipă a lui Gabriel Voicu, aceasta va miza în noul sezon pe un lot format în mare parte din tineri jucători.

Media de vârstă a lotului antrenat de Mihai Ionescu și Andrei Vatră a coborât sub 20 de ani, informează Deșteptarea, după ce echipa s-a despărțit de Axinte, Vraciu, Chirilă, Șt. Pavel, A. Pavel și Al. Zaharia.

”Zilele acestea ne vom completa efectivul, pe posturile deficitare, cu câțiva jucători cu experiență alături de care tineri precum Tancău, Bordeianu, Căpușă, Stroe, Băisan, Coroamă, Juncu sau Pal să poată crește în mod adecvat. Va fi un sezon de tranzit, pe care ni-l asumăm, deoarece vrem să dăm credit puștilor din propria pepinieră”, a spus președintele secției de fotbal a CS Aerostar, Valerian Voicu, tatăl lui Gabriel Voicu.

La reunirea echipei, noutățile au vizat jucători tineri, precum Agafiței (ex Ceahlăul) și câțiva ”underi” de la LPS Roman.

Foto: Petronel Tudor (Info Ialomița) și Deșteptarea

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/rezultatele-etapei-a-doua-a-fazei-regionale-din-cupa-romaniei-primele-doua-echipe-care-si-au-castigat-grupa-academica-recea-spulberata-din-nou-19277388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-victorie-intr-un-amical-19277350

https://liga2.prosport.ro/liga-4/mansa-retur-a-barajului-de-promovare-in-liga-3-cele-20-de-jocuri-incep-de-la-ora-1730-19275847

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cele-19-echipe-retrogradate-din-liga-3-ultimele-cinci-au-fost-decise-in-ultima-runda-din-play-out-satelitul-cluburilor-fcsb-cfr-cluj-si-fk-miercurea-ciuc-au-picat-in-liga-4-dacia-19272980

Marius ANGHEL 17 Jul. 2023, 18:10 Liga 3
Pe aceeași temă