Gloria Buzău a învins selecționata U23 a Kîrgîzstan în al doilea amical jucat în Turcia. Clubul din Crâng oferă informații cu pipeta

Marius ANGHEL 07 Feb. 2024, 14:00 Liga 2
Gloria Buzău a învins selecționata U23 a Kîrgîzstan în al doilea amical jucat în Turcia. Clubul din Crâng oferă informații cu pipeta

Gloria Buzău a disputat, marți, 6 februarie 2024, al doilea amical dintre cele programate în cantonamentul din Turcia și a reușit să îl câștige cu scorul de 2-0.

Fotbaliștii antrenați de Andrei Prepeliță s-au impus contra echipei naţionale U23 a statului Kîrgîzstan.

Gloria Buzău, victoria cu Kîrgîzstan U23 în al doilea amical din Turcia

După remiza cu Polonia Varşovia (locul 15 în liga secundă din Polonia), scor 1-1, înregistrată sâmbătă, Gloria Buzău a întâlnit în al doilea amical din Turcia, marți, la baza Asteria Kremlin Palace Football Center din Lara (Antalya / Turcia), echipa naţională U23 a Kîrgîzstanului, pe care a învins-o cu scorul de 2-0, cu goluri marcate în prima repriză.

Dacă contra polonezilor a înscris fundașul nou-achiziționat Alexandru Dandea, cu kârgâzii a înscris un alt nou-venit în lotul lui Andrei Prepeliță, tot un fundaș central, Raul Crișan, dar și tânărul Matei Tănasă.

Potrivit Buzăul Sportiv, Crişan a marcat cu o lovitură de cap de la 8 metri, în stânga porții, după o centrare dintr-un corner din dreapta, în minutul 18, iar Tănasă a punctat în minutul 34, când a îndeplinit o simplă formalitate cu poarta goală, după ce a primit o minge trimisă în diagonală de Sergiu Pîrvulescu, pe sub care a ieșit, neinspirat, portarul.

Gloria continuă să se ferească de suporterii săi, fiindcă despre acest amical, neanunțat înainte, cum nu a fost anunțat nici programul jocurilor amicale din Turcia, a comunicat doar data, locația, adversarul întâlnit, rezultatul și marcatorii. Alte detalii despre meci, cantonament, situația lotului, cât și jucătorii utilizați în acest nou joc test, în special cei care au intrat pe parcurs, fiindcă cei care au fost titulari îi putem recunoaște de pe fotografia publicată pe pagina sa de Facebook, rămân un mister.

În schimb, tot de pe site-ul local buzoian, al cărui reprezentant a fost luat în Turcia de club ca să transmită informații despre Gloria!, aflăm ”semnificativa” veste că Prepeliță ”a schimbat întreaga garnitură pentru a acorda minute egale tuturor componenţilor lotului. Oaspeţii au apărut sporadic la finalizare, în ciuda unui presing agresiv întins pe toată durata celor 90 de minute”, dar și că ”în ciuda faptului că au întâlnit o echipă de tineret, Gloria Buzău a reuşit să facă un joc bun, în compania unei formaţii care în urmă cu câteva zile, a remizat cu selecţionata similară a Irak-ului, scor 0 la 0 şi care a fost învinsă de Dinamo Kiev cu 4 la 1”.

”Meci de pregătire | 6 februarie 2024 | Asteria Kremlin Palace Football Center, Lara, Antalya, Turcia
Gloria Buzău – Kîrgîzstan U23: 2-0, (2-0)
Au marcat: Crişan (min. 18) şi Tănasă (min. 34)”, sună laconicul mesaj al Gloriei Buzău, club aspirator de sute de mii de euro din bani publici, pentru suporterii săi și presă, despre amicalul cu Kîrgîzstan U23.

  • Tot astăzi, miercuri, Gloria a republicat informațiile despre amicalul cu Polonia Varşovia, desfășurat sâmbătă, publicate inițial duminică și șterse mai apoi!

Următorul amical al Gloriei în Turcia, cu FK Shkupi

Din fotografia cu primul 11 din amicalul cu Kîrgîzstan U23, ne dăm seama că Andrei Prepeliță a mizat din primul minut pe Greab, Sg. Pîrvulescu, R. Crișan, Dandea, Sălceanu, Mat. Tănasă, Perianu, D. Dumitrașcu, Val. Dumitrache, Chică-Roșă, dar și pe un jucător, cu numărul 66, nou în lot.

Tot de la site-ul local buzoian care se folosește de clubul Gloria Buzău pentru a se promova aflăm că următorul amical al echipei va avea loc vineri, 9 februarie, contra FK Shkupi, a doua clasată în prima ligă din Macedonia după 18 etape și echipă care a activat în acest sezon în două tururi din Conference League.

Anterior, așa cum am scris, Gloria a întâlnit în primul amical din Turcia pe Polonia Varşovia, iar înainte să ajungă în acest cantonament a disputat două jocuri test în țară, 3-1 cu CSM Râmnicu Sărat (locul 4 în Seria 2 din Liga 3) și 4-2 cu CS Dinamo București (locul 1 în Seria 4 din Liga 3).

Foto: Gloria Buzău și Buzăul Sportiv

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-inceput-seria-amicalelor-din-turcia-pentru-gloria-buzau-19298835

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dimitrios-patapis-s-a-despartit-de-gloria-buzau-19298510

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

Marius ANGHEL 07 Feb. 2024, 14:00 Liga 2
Pe aceeași temă