Un braziliano-bulgar, campion în țara vecină, a semnat și el cu Gloria Buzău. Doi jucători foști la Turnu Măgurele aflați sub comanda lui Prepeliță

Marius ANGHEL 03 Jul. 2023, 15:02 Liga 2
Un braziliano-bulgar, campion în țara vecină, a semnat și el cu Gloria Buzău. Doi jucători foști la Turnu Măgurele aflați sub comanda lui Prepeliță

Gloria Buzău a început săptămâna cu o nouă achiziție, a opta bifată în această vară și a patra din afara țării. Diego Ferraresso, un fundaș brazilian în vârstă de 31 de ani, completează lotul antrenat din această vară de Andrei Prepeliță.

Un braziliano-bulgar, la Gloria Buzău

Diego Gustavo Ferraresso Scheda, pe numele său complet, este un brazilian născut la Serra Negra și care are și cetățenie bulgară, țară în care a evoluat pentru mai multe echipe până acum și unde a câștigat un titlu de campion, în 2010, pe când era la Litex Loveci.

Litex Loveci este chiar clubul la care a crescut și unde a început fotbalul la seniori, ulterior evoluând pentru Chavdar Etropole (liga secundă Bulgaria), Lokomotiv Plovdiv și Slabia Sofia (ambele din prima ligă a Bulgariei), MKS Cracovia (prima ligă a Poloniei) și Botev Vratsa (pima ligă a Bulgariei). La aceasta din urmă evolua din septembrie 2021, iar în sezonul trecut a bifat 34 de partide, toate începute ca titular și în doar trei a fost înlocuit.

”BUN VENIT, DIEGO FERRARESSO!
Născut la Sao Paolo, în patria fotbalului, dar cu cetățenie bulgară, fotbalistul a deprins tainele fotbalului în țara vecină, la juniorii și copiii lui Litex Lovech. Ulterior, a îmbrăcat tricourile mai multor formații din Bulgaria și nu numai, cum ar fi Litex Lovech, Slavia Sofia, Lokomotiv Plovdiv, Botev Vratsa sau Cracovia. Are în palmares o Cupă a Bulgariei cu Litex (2010), un titlu de campion național cu aceeași echipă (2009), o cupă a Poloniei cu Cracovia (2020) și de asemenea o Supercupă a Poloniei, tot cu echipa alb-roșie (2021).
A bifat şi două convocări la naționala U21 a Bulgariei. Cu Cracovia a evoluat și în calificările Europa League, fiind pe teren la egalul obținut de polonezi pe terenul echipei DAC Dunajska Streda, o recentă cunoștință a fotbalului românesc.
MULT SUCCES SUB CULORILE ROȘ-ALBASTRE!”, a transmis Gloria Buzău despre noua sa achiziție.

Opt achiziții prezentate până acum de Gloria Buzău

Până acum, ca noutăți, au mai fost prezentați jucătorii: Andreas Mihaiu (ex Chindia Târgoviște), Alexandru Greab (ex CS Mioveni), Ionuț Șerban (ex Campionii FC Argeș), brazilianul Marcus Diniz (ex Hapoel Umm al-Fahm FC – liga secundă din Israel), croatul Marko Pervan (ex Sloboda Tuzla – prima ligă din Bosnia și Herțegovina), Cristian Dumitru (ex FC Voluntari) și Dominik Radic (ex NK Siroki Brijeg – prima ligă din Bosnia și Herțegovina).

Diego Ferraresso este al optulea nou-jucător de la Gloria, al patrulea străin nou-adus.

Tot până acum, Gloria a anunțat prelungiri de contract doar cu Dinko Trebotic și Kamil Wiktorski.

Din informațiile Liga2.ro, la Gloria se află și au semnat contract și Ionuț Nadolu (fundaș, 20 ani), fost la FCSB U19, Progresul Spartac și Cetatea Turnu Măgurele, cât și Norbert Alexandre Haymamba (portar, 24 ani), un camerunez fost în Portugalia, la Rio Ave B, ARC Oleiros sau Arouca, ultima dată la Cetatea Turnu Măgurele.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-croat-la-gloria-buzau-adus-tot-din-prima-liga-a-bosniei-wiktorski-se-numara-printre-cei-putini-pastrati-in-lot-insa-a-absentat-de-la-reunire-19276480

 

Marius ANGHEL 03 Jul. 2023, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă