Steaua poate să-l piardă pe Bogdan Chipirliu, Daniel Oprița vrea un atacant din Spania. Golgheterul din Ghencea, ademenit cu o ofertă de primă ligă de o adversară din Liga 2

Cătălin MUREȘANU 30 Jan. 2024, 12:07 Liga 2
Steaua poate să-l piardă pe Bogdan Chipirliu, Daniel Oprița  vrea un atacant din Spania. Golgheterul din Ghencea, ademenit cu o ofertă de primă ligă de o adversară din Liga 2

Steaua a perfectat în această iarnă două achiziții, un mijlocaș spaniol și un fundaș argentinian, dar Daniel Oprița vorbea la startul pregătirii din acest an de încă un jucător străin pe care și-l dorește în lot.

Clubul negociază pentru aducerea lui Nacho Heras (26 de ani), un atacant care a jucat în liga a treia iberică, la Huelva, a trecut pe la Burgos și a fost format în academia celor de la Atletico Madrid.

În schimb, golgheterul Bogdan Chipirliu are ofertă de la Gloria Buzău.

Steaua încearcă să aducă un atacant spaniol, Chipirliu vrea să plece

Pe locul 7 în Liga 2, la un punct de play-off și, în continuare, fără drept de promovare, Steaua București încearcă să se întărească în pauza de iarnă.

Forțat de posibila plecare a golgheterului Bogdan Chipirliu (31 de ani), vârf care a înscris de 12 ori în această stagiune, Daniel Oprița încearcă să se betoneze în avanposturi cu un jucător spaniol. Este vorba de Nacho Heras (26 de ani), ultima oară la Huelva, liga a treia iberică, fotbalist care a mai trecut pe la Burgos și este format la academia celor de la Atletico Madrid.

 

  • 16 meciuri a bifat Nacho Heras, în aceste sezon, pentru Huelva, fără să înscrie vreun gol

Nacho ar putea întări legiunea vorbitorilor de limbă spaniolă din vestiarul Stelei, asta după ce roș-albaștrii au mai legitimați, la începutul acestui an, un argentinian, fundașul central Kevin Ceceri, și o aripă stânga, spaniolul Paulino Miguelez. În lot se află din vară și mijlocașul central spaniol Roberto Sierra și mijlocașul central argentinian Gianluca Mancuso.

Ignacio Heras Garcia, numele real al lui Nacho Heras, a semnat cu Recreativo Huelva în ianuarie 2023. Foto: albiazules.es

Bogdan Chipirliu, momit cu o ofertă de primă ligă de Gloria Buzău

Însă să revenim la situația lui Bogdan Chipirliu, cel care se află, în aceste zile, în convalescență, acuză o accidentare și nu se antrenează.

Golgheterul are o ofertă concretă de la Gloria Buzău, formație care, conform informațiilor noastre, oferă o primă de instalare de 15.000 euro și un salariu între 8.000 și 9.000 euro lunar.

În aceste condiții, vârful ar vrea să plece, în timp ce conducerea Stelei i-a oferit prelungirea contractului, însă fără a-i satisface pretențiile salariale.

Bogdan Chipirliu este la al patrulea sezon la Steaua și în toate a fost golgheterul echipei. E la club de când acesta activa în Liga 3, iar în actualul sezon are 15 meciuri jucate din 15 în Liga 2 și a înscris 12 goluri. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Daniel Oprița mai are contract până în vară

ProSport a informat la începutul acestui an că antrenorul Daniel Oprița a avut o discuție cu Ștefan Bichir, comandantul CSA Steaua.

Acesta a vrut să-și lămurească statutul, mai ales că înțelegerea sa expiră la finalul sezonului. Din informațiile ProSport, Oprița ar fi tentat să accepte prelungirea contractului cu Steaua București, deși din punct de vedere financiar sumele ar rămâne cele din ultimul contract semnat între cele două părți.

Și dorința suporterilor ar fi ca Oprița să rămână la echipa pe care a preluat-o în vara anului 2019 din Liga 4 și pe care a promovat-o în Liga 3 și mai apoi în Liga 2, în ani consecutivi.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-invins-progresul-spartac-intr-un-amical-scor-4-0-19298232

https://liga2.prosport.ro/seria-1/buziuc-spera-sa-promoveze-cu-ceahlaul-19298107

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-agricola-borcea-5-0-victorie-la-scor-pentru-militari-19297785

https://liga2.prosport.ro/seria-1/kevin-ceceri-si-paulino-miguelez-au-semnat-cu-steaua-19297760

Cătălin MUREȘANU 30 Jan. 2024, 12:07 Liga 2
Pe aceeași temă