Gloria Buzău, fără milă în primul amical. A învins cu 15-0, iar omul partidei a fost un atacant nou. Andrei Prepeliță a adus un vârf fost la FC Voluntari și ”U” Cluj

Andrei PASCU 06 Jul. 2023, 14:21 Liga 2
Gloria Buzău, fără milă în primul amical. A învins cu 15-0, iar omul partidei a fost un atacant nou. Andrei Prepeliță a adus un vârf fost la FC Voluntari și ”U” Cluj

Gloria Buzău a început în forță seria amicalelor și nu a stat la discuții cu Abatorul Slobozia, echipă din Liga 4 Ialomița. Formația lui Andrei Prepeliță s-a impus cu scorul de 15-0, după ce la pauză a condus cu 6-0.

Omul partidei a fost Dor Edri, un atacant israelian de 22 de ani, despre care Gloria Buzău nu a anunțat nimic și, poate, este testat de Prepeliță. El a reușit să marcheze de trei ori în amicalul cu Abatorul Slobozia.

Gloria Buzău, succes categoric cu Abatorul Slobozia

Amicalul a avut loc pe Stadionul ICIM Brașov, miercuri, Gloria Buzău fiind într-un cantonament la Poiana Brașov. Clubul din divizia a doua a terminat prima repriză în avantaj, scor 6-0, în urma golurilor lui Viktor Angelov (minutele 2 și 15), Dominik Radic (minutele 8 și 37), Cristian Dumitru (minutul 39) și Dinko Trebotic (minutul 41).

Andrei Prepeliță a făcut multe modificări la pauză, dar echipa sa nu a redus din turații în ciuda scorului din primele 45 de minute. Astfel, formația buzoiană a mai punctat de nouă ori în partea secundă și s-a impus la o diferență considerabilă, 15-0.

Au marcat după reluare Dragoş Lazăr (minutele 48 și 87), Andreas Mihaiu (minutele 52 și 57), Dor Edri (minutele 71, 82 și 85), Marko Pervan (minutele 75 și 88). Gloria Buzău continuă meciurile amicale, în cantonamentul de la Poiana Brașov. Andrei Prepeliță mizează pe o perioadă de acumulare, iar al doilea test va avea loc duminică, 9 iulie, cu Kids Tâmpa Brașov, o formație din Liga 3.

  • Gloria Buzău a început în formula: Alexandru Greab – Radu Zamfir, Marcus Diniz, Sergiu Pîrvulescu, Ionuţ Nadolu, Dinko Trebotic, Nicuşor Brâncoveanu, Cătălin Stoica, Viktor Angelov, Cristian Dumitru, Dominik Radic.
    Rezerve: Hymamba Norbert, Dragoş Horeboiu – Diego Ferraresso, Kamil Wiktorski, Mario Boldea, Robert Sălceanu, Marin Ivan, Ionuţ Şerban, Dragoş Lazăr, Marko Pervan, Dock Edri , Andreas Mihaiu, Tudor Tenică.

Gloria Buzău, cu un israelian în lot

Cel mai bun jucător al amicalului, Dor Edri, este un israelian în vârstă de 27 de ani, sezonul trecut legitimat în țara natală, la SC Kfar Qasem, în liga secundă. În trecut, atacantul a mai evoluat doar în Israel, bifând și echipe ca Maccabi Haifa sau Hapoel Ramat Gan.

În echipa Gloriei Buzău care a întâlnit Abatorul Slobozia s-au regăsit și doi tineri, Cătălin Stoica și Tudor Tenică (amândoi de la Kids Tâmpa Brașov).

Gloria Buzău a mai făcut o achiziție, Idan Golan

Gloria Buzău a mai făcut o achiziție la o zi după amical, joi, 6 iulie. A adus un atacant israelian, pe Idan Golan, care a mai evoluat pentru două echipe din România, Universitatea Cluj și FC Voluntari.

Israelianul a fost crescut de Hapoel Haifa și a jucat acolo din 2015 până în 2018, în sezonul 2017/2018 câștigând Cupa Israelului, într-o echipă în care evolua și Gabriel Tamaș. Mai apoi, Golan s-a transferat în liga secundă din Israel, unde a jucat pentru Hapoel Ramat și Hapoel Nof HaGalil. Pentru ultima, a bifat 29 de partide și două goluri în sezonul recent încheiat.

Atacantul de 27 de ani a evoluat în sezonul 2020/2021, primul din cariera sa în care a jucat în afara Israelului, pentru ”U” Cluj, în 20 de meciuri de Liga 2, în care a înscris cinci goluri. Golan a prins și trei meciuri în Cupa României, în care a înscris de două ori. Astfel, în total, pentru Universitatea Cluj a prins 23 de partide oficiale și a marcat de 7 ori.

Ulterior, în vara lui 2021, Golan a semnat cu FC Voluntari, unde a petrecut un an și câteva luni. În total, a bifat numai nouă meciuri pentru ilfoveni, dar fără să marcheze. Apoi, a semnat cu Ironi Tiberias, din Israel.

BUN VENIT, IDAN GOLAN!

Atacant cu dublă cetățenie, israeliană și franceză, Idan Golan s-a născut în ”Țara Sfântă” la 29 februarie 1996. A deprins tainele fotbalului la juniorii lui Hapoel Haifa, apoi a făcut pasul către echipa de seniori a clubului. A cucerit Cupa Israelului în 2018, urmând apoi transferul la Hapoel Ramat Gan. Nu este străin de fotbalul românesc, el evoluând pentru Universitatea Cluj şi FC Voluntari. A totalizat 1020 de minute în Liga 2 (4 goluri, 3 pase decisive, unul dintre goluri marcat chiar la Buzău), 304 minute în play-out-ul ligii secunde (un gol și o pasă de gol), 317 minute în Cupa României (3 goluri, 2 pase de gol) și opt apariţii în Superligă.

MULT SUCCES SUB CULORILE “ROȘ-AȘLBASTRE”!”, a anunțat Gloria Buzău.

  • În privința celorlalte veniri, Gloria Buzău a prezentat până acum următorii jucători: Andreas Mihaiu (ex Chindia Târgoviște), Alexandru Greab (ex CS Mioveni), Ionuț Șerban (ex Campionii FC Argeș), brazilianul Marcus Diniz (ex Hapoel Umm al-Fahm FC – liga secundă din Israel), croatul Marko Pervan (ex Sloboda Tuzla – prima ligă din Bosnia și Herțegovina), Cristian Dumitru (ex FC Voluntari), croatul Dominik Radic (ex NK Siroki Brijeg – prima ligă din Bosnia și Herțegovina), braziliano-bulgarul Diego Ferraresso (ex Botev Vratsa – prima ligă din Bulgaria), grecul Dimitrios Patapis (ex Apollon Smyrnis – liga a doua din Grecia) și bulgarul Antonio Georgiev (ex Botev Vratsa – prima ligă bulgară)
  • Pe lângă aceștia, în lotul care a făcut deplasarea la Poiana Brașov s-au mai numărat și jucători ca Sergiu Pîrvulescu (fundaș, 19 ani, sezonul trecut la FC Brașov), Ionuț Nadolu (fundaș, 20 ani, ex Cetatea Turnu Măgurele), Norbert Haymamba (portar, 24 ani, ex la Cetatea Turnu Măgurele) sau Mario Boldea (mijlocaș, 26 de ani, ex Metalurgistul Cugir), dar pe care clubul nu i-a prezentat.

Foto: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/radu-leonte-de-la-fc-brasov-la-cetate-rasnov-19276868

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-statistica-a-sezonului-trecut-de-liga-2-19276865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-a-anuntat-plecarea-lui-cornel-dobre-19276862

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-a-dominat-jocul-cu-csc-dumbravita-19276852

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-a-dominat-jocul-cu-csc-dumbravita-19276852

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-prezentat-primele-doua-achizitii-19276845

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 06 Jul. 2023, 14:21 Liga 2
Pe aceeași temă