Gloria Buzău se schimbă total față de sezonul trecut de Liga 2. Alte două achiziții pentru echipa lui Andrei Prepeliță

Răzvan STÎNGĂ 05 Jul. 2023, 15:58 Liga 2
Gloria Buzău se schimbă total față de sezonul trecut de Liga 2. Alte două achiziții pentru echipa lui Andrei Prepeliță

Gloria Buzău continuă să mute la nivelul lotului de jucători, iar, după demararea cantonamentului de la Poiana Brașov, Andrei Prepeliță a mai convins doi jucători să vină în Liga 2, amândoi străini.

Gloria Buzău a anunțat două achiziții, aducerea unui fundaș, Dimitrios Patapis, grec în vârstă de 27 de ani, și un mijlocaș, Antonio Georgiev, bulgar în vârstă de 25 de ani.

Gloria Buzău a adus doi străini, Dimitrios Patapis și Antonio Georgiev

Ei au ajuns sau vor ajunge în stagiul de pregătire montan. Referitor la Dimitrios Patapis, el a evoluat ultima dată țara natală, la Apollon Smyrnis, unde a jucat, de altfel, toată cariera. Printre echipele pe care le-a mai bifat se numără PAE Chania, Panachaiki sau APS Patrai.

Bun venit, Dimitrios Patapis!

Jucătorul grec născut la Patras la data de 14 iunie 1996, poate evolua atât ca fundaş central, dar şi la mijlocul terenului. Este dreptaci și vine de la Apollon Smyrnis, din liga secundă elenă. În sezonul 2022-2023, Patapis a evoluat, în 22 de partide. Tot în Super League 2, acesta a mai jucat la echipe precum Pae Chania (30 de meciuri), Panachaiki GE, Doxa Paralias sau PAO Vardas.

Mult succes în culorile roş-albastre!”, a punctat gruparea buzoiană.

Antonio Georgiev a jucat și el doar în țara natală înainte de venirea la Gloria Buzău

Antonio Georgiev a ajuns și el la Gloria Buzău după experiențe doar în țara natală, în Bulgaria, evoluând până acum la Botev Vratsa, Tsarsko Selo, Botev Galabovo și Ludogoreț 2.

Bine ai venit, Antonio Georgiev!

Un nou jucător se va alătura lotului Gloriei Buzău, în Poiana Braşov. Este vorba despre bulgarul – Antonio Georgiev. Mijlocaşul, care a împlinit pe 1 iulie 25 de ani, vine de la Botev Vratsa, din prima ligă Bulgară, unde a fost coleg cu Diego Ferraresso. Antonio Georgiev a bifat 200 de meciuri la echipele la care a evoluat în ţara sa natală (Liga 1 – 96 / Liga 2 – 99 / Cupă – 5), pentru care a marcat 14 goluri.

Georgiev a avut nouă apariții la echipa naționaă U21 a Bulgariei, dar și opt jocuri pentru selecționata U19, la care a marcat și un gol”, a anunțat Gloria Buzău în privința lui Antonio Georgiev.

Gloria Buzău, schimbată total față de sezonul trecut de Liga 2

În privința celorlalte veniri, Gloria Buzău a prezentat până acum următorii jucători: Andreas Mihaiu (ex Chindia Târgoviște), Alexandru Greab (ex CS Mioveni), Ionuț Șerban (ex Campionii FC Argeș), brazilianul Marcus Diniz (ex Hapoel Umm al-Fahm FC – liga secundă din Israel), croatul Marko Pervan (ex Sloboda Tuzla – prima ligă din Bosnia și Herțegovina), Cristian Dumitru (ex FC Voluntari), croatul Dominik Radic (ex NK Siroki Brijeg – prima ligă din Bosnia și Herțegovina) și braziliano-bulgarul Diego Ferraresso (ex Botev Vratsa – prima ligă din Bulgaria).

Pe lângă aceștia, în lotul care a făcut deplasarea la Poiana Brașov s-au mai numărat și jucători ca Sergiu Pîrvulescu (fundaș, 19 ani, sezonul trecut la FC Brașov), Ionuț Nadolu (fundaș, 20 ani, ex Cetatea Turnu Măgurele), Norbert Haymamba (portar, 24 ani, ex la Cetatea Turnu Măgurele) sau Mario Boldea (mijlocaș, 26 de ani, ex Metalurgistul Cugir), dar pe care clubul nu i-a prezentat.

Gloria Buzău, două amicale în cantonamentul de la Poiana Brașov

Gloria Buzău se pregătește și de debutul în meciurile amicale, în cantonamentul de la Poiana Brașov. Andrei Prepeliță mizează pe o perioadă de acumulare în acest timp, a primelor zile din stagiul de pregătire, după cum a anunțat Gloria Buzău. Testele vor avea loc miercuri, 5 iulie, cu Abatorul Slobozia, și duminică, 9 iulie, cu Kids Tâmpa Brașov.

Foto: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-probleme-din-cauza-conditiilor-meteo-19276820

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-peste-probleme-la-fc-brasov-19276817

https://liga2.prosport.ro/seria-1/surprize-surprize-in-valea-domanului-csm-resita-nu-a-obtinut-certificarea-pentru-liga-2-cristian-bobar-este-increzator-in-apel-19276812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-cedat-la-doua-goluri-diferenta-in-amicalul-cu-cfr-cluj-dan-alexa-era-clar-ca-o-sa-suferim-dar-am-aratat-bine-in-multe-momente-19276803

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-inca-il-mai-asteapta-pe-jordan-gele-inapoi-la-selimbar-l-am-primi-cu-bratele-deschise-antrenorul-sibienilor-despre-cum-decurge-pregatirea-si-ce-si-mai-doreste-19276792

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-lot-de-22-de-jucatori-in-cantonament-19276762

Răzvan STÎNGĂ 05 Jul. 2023, 15:58 Liga 2
Pe aceeași temă