Gloria Buzău a plecat în Turcia cu 24 de jucători. A 10-a noutate din lot, o fostă speranță a FCSB, trecut și pe la Rapid și Poli Timișoara. Încă un străin a dispărut de sub comanda lui Prepeliță

Marius ANGHEL 30 Jan. 2024, 15:11 Liga 2
Gloria Buzău a plecat în Turcia cu 24 de jucători. A 10-a noutate din lot, o fostă speranță a FCSB, trecut și pe la Rapid și Poli Timișoara. Încă un străin a dispărut de sub comanda lui Prepeliță

Gloria Buzău a decolat astăzi, 30 ianuarie 2024, spre Turcia, mai exact în Antalya, regiune din sudul țării, învecinată cu Marea Mediterană, unde va efectua cantonamentul de iarnă.

  • Acolo au plecat tot astăzi, cu același avion, colegele de campionat Ceahlăul Piatra Neamț (locul 9) și FK Miercurea Ciuc (locul 10), regiune în care se află deja de câteva zile CSC Șelimbăr, liderul Ligii 2 după primele 15 etape, și unde va ajunge în scurt timp și Corvinul Hunedoara (locul 2).

Trupa din Crâng antrenată de Andrei Prepeliță a deplasat în Țara Semilunei un lot format din 24 de jucători, din care face parte doar doi portari.

UPDATE: Din informațiile Liga2.ro, portarul Norbert Haymamba nu a mai plecat cu Gloria în cantonament, fiindcă clubul s-a trezit la aeroport că acesta nu are viză ca să poată fi primit în Turcia! Camerunezul a revenit la Buzău, iar în locul său a fost luat Alexandru Lăpădat, pe care Prepeliță îl testase în ultimul amical și pe care nu-l inclusese în lotul pentru acest stagiu de pregătire. Clubul nu a anunțat această modificare!

Doar un adversar stabilit în cele trei amicale dorite de Gloria Buzău în Turcia

În Turcia, Gloria Buzău, clasată pe locul 5 în Liga 2 și cu obiectiv stabilit de a promova în SuperLigă, va disputa trei partide de pregătire, însă, la momentul plecării în cantonament, își cunoaște doar un adversar, pe Polonia Varşovia, echipă din partea inferioară a ligii secunde poloneze.

În țară, în prima parte a pregătirii de iarnă începută la 15 ianuarie, echipa lui Prepeliță a jucat două amicale, ambele câștigate contra unor adversari din Liga 3: 3-1 cu CSM Râmnicu Sărat (locul 4 în Seria 2) și 4-2 cu CS Dinamo București (locul 1 în Seria 4). Alte teste, pentru după revenirea din Turcia, clubul nu a anunțat.

”Decolăm spre Antalya
În perioada 30 ianuarie – 10 februarie, Gloria Buzău va efectua un stagiu de pregătire în Antalya, acolo unde elevii lui Andrei Prepeliţă, pe lângă pregătirea specifică, vor disputa şi trei partide de pregătire. Până în momentul de faţă, a fost stabilit doar primul amical, pe 4 februarie, contra Poloniei Varşovia, echipă de ligă secundă”, sună anunțul clubului buzoian, care în această iarnă, cu Prepeliță antrenor, s-a mișcat foarte greu la capitolul organizare a pregătirii.

Daniel Benzar, în lotul Gloriei Buzău pentru cantonamentul din Antalya, alături ce ceilalți nouă jucători prezentați ca achiziții

În lotul pe care Gloria l-a deplasat în Antalya sunt cei nouă jucători achiziționați și prezentați de club în ultimele zile. Este vorba despre Ovidiu Perianu (ex ”U” Cluj, aparține de FCSB), Alexandru Fărăgău (ex Ceahlăul, aparține de ”U” Cluj), Rassambek Akhmatov (ex Chindia), Alexandru Dandea (ex CS Mioveni), Radu Crișan (ex CSC Șelimbăr), Mihnea Rădulescu (împrumutat de la Petrolul), Vlad Prejmerean (ex Chindia), Raul Șteau (ex UTA) și Denis Dumitrașcu (ex UTA).

Mai mult, printre aceștia este și mijlocașul Daniel Benzar, testat în amicalul cu CS Dinamo și pe care clubul nu l-a anunțat încă drept achiziție. Jucătorul timișorean în vârstă de 26 de ani, ultima dată la SSU Poli Timișoara, de care s-a despărțit din primăvara anului trecut și apoi nu a mai jucat în altă parte, a mai evoluat la FCSB, Academica Clinceni, FC Voluntari, Dunărea Călărași și Rapid, fiind văzut, la un moment dat, ca o mare speranță a fotbalului românesc.

În schimb, prin absența lor, se înțelege că Alexandru Lăpădat și Antonio Iosofache, testați și ei în amicalele de până acum, nu l-au convins pe Prepeliță.

Dimitrios Patapis nu se mai află nici el în lot. Nicio informație oficială nici despre alți șapte jucători, dintre care șase sunt străini

Gloria a deplasat în cantonament doar doi portari, pe Greab și Haymamba, iar în lot nu se regăsește nici Dimitrios Patapis, fundaș grec de 27 de ani utilizat în 9 partide în primele 15 etape ale campionatului, dar și în cele două amicale din 2024. De asemenea, clubul nu oferă nicio informație despre absența lui Patapis, dacă este accidentat sau dacă nu mai intră în calculele lui Prepeliță.

Din lotul cu care s-au încheiat meciurile oficiale din 2023, cu Gloria merg în Turcia 14 jucători, singurii străini fiind Haymamba, Ferraresso și Georgiev.

Georgi Pashov, Marko Pervan, Dinko Trebotic, Viktor Angelov, Idan Golan și Dominik Radic se antrenează separat și în weekendul trecut au fost trimiși să joace un amical cu echipa U19 a clubului, probabil pentru că nu acceptă rezilierea amiabilă a contractului, iar Andreas Mihaiu ar fi accidentat. Gloria un a comunicat nimic oficial nici în cazul lor.

La capitolul rezilieri, Gloria Buzău a consemnat doar trei plecări la nivel oficial: Ionuț Șerban, Diogo Izata și Kamil Wiktorski.

”Tehnicianul Gloriei va avea la dispoziţie în acest cantonament următorul lot de jucători: Alexandru Greab, Norbert Haymamba – Diego Ferraresso, Sergiu Pîrvulescu, Alexandru Fărăgău, Radu Crişan, Alexandru Dandea, Alin Dobrosavlevici, Radu Zamfir, Robert Sălceanu, Ionuţ Nadolu, Ovidiu Perianu, Vlad Prejmerean, Rassambek Akhmatov, Nicuşor Brîncoveanu, Matei Tănasă, Mihnea Rădulescu, Cristian Dumitru, Raul Şteau, Valentin Dumitrache, Adi Chică-Roşă, Antonio Georgiev, Daniel Benzar, Denis Dumitraşcu”, s-a rezumat Gloria Buzău să transmită despre componența lotului pentru cantonamentul din Turcia.

Altfel, Gloria Buzău l-a ofertat pe golgheterul Stelei și al Ligii 2 în ultimele trei sezoane, pe Bogdan Chipirliu, căruia i-ar oferi o primă de instalare de 15.000 euro și un salariu între 8.000 și 9.000 euro lunar, însă clubul din Ghencea nu vrea să-l lase liber, i-ar fi pus o clauză de reziliere de 500 de mii de euro și i-a oferit un nou contract pentru a-și prelungi acordul.

Foto: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-poate-sa-l-piarda-pe-bogdan-chipirliu-daniel-oprita-vrea-un-atacant-din-spania-golgheterul-din-ghencea-ademenit-cu-o-oferta-de-prima-liga-de-o-adversara-din-liga-2-19298394

https://liga2.prosport.ro/seria-1/denis-dumitrascu-a-semnat-cu-gloria-buzau-19298382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-trasi-pe-linie-moarta-de-andrei-prepelita-batuti-intr-un-amical-de-metalul-buzau-profesorul-s-a-trezit-ca-antreneaza-o-multinationala-19298341

 

Marius ANGHEL 30 Jan. 2024, 15:11 Liga 2
Pe aceeași temă