Un brazilian cu meciuri în prima ligă din Italia, Belgia, Elveția și Israel a semnat cu Gloria Buzău. Nu este deloc străin de România: este căsătorit cu o buzoiancă și are o afacere în oraș

Marius ANGHEL 27 Jun. 2023, 12:15 Liga 2

Un brazilian care în curând va împlini 36 de ani și care în cariera sa a jucat în Serie A pentru Livorno este cea mai recentă achiziție perfectată de Gloria Buzău.

Sub comanda lui Andrei Prepeliță va ajunge la reunirea din această săptămână Marcus Plinio Diniz Paixao. Acesta este a-l patrulea jucător prezentat de trupa din Crâng pentru noul sezon de Liga 2.

Un brazilian cu meciuri în prima ligă din Italia, Belgia, Elveția și Israel, la Gloria Buzău

A patra achiziție a Gloriei Buzău de la numirea ca antrenor a lui Andrei Prepeliță este brazilianul Marcus Diniz, un fundaș care la 1 august va împlini 36 de ani. Ultima echipă pentru care a evoluat este Hapoel Umm al-Fahm FC, din liga secundă din Israel, pentru care a jucat în 34 de partide în ediția 2022-2023, toate începute ca titular și în doar două a fost înlocuit. A înscris și un gol.

În cariera sa, brazilianul crescut la Caxias-ES, Vasco da Gama, Vitoria (toate trei din Brazilia) și chiar AC Milan (Italia) a evoluat la seniori pentru Monza Brianza, Livorno, Crotone, Como, Lecce, Calcio Padova (toate cinci din Italia), AS Eupen (Belgia), FC Lausanne Sport (Elveția), Hapoel Ironi Kiryat Shmona FC, Maccabi Petah Tikva FC și Hapoel Umm al-Fahm FC (toate trei din Israel).

Cel mai sus a jucat în sezonul 2009-2010, la Livorno, cu care a promovat în Seria A și a evoluat în 21 de jocuri. A jucat și în prima ligă din Belgia (5 jocuri la AS Eupen), Elveția (30 jocuri și 2 goluri la Lausanne) și Israel (77 de jocuri și 3 goluri pentru Ironi Kiryat și 46 de meciuri pentru Petah Tikva).

”Bine ai venit, Marcus Diniz!
Gloria Buzău continuă campania de achiziţii şi aduce un fundaş central cu experienţă. Este vorba despre brazilianul Marcus Plínio Diniz Paixão. În vârstă de 35 de ani, Diniz a evoluat sezonul trecut la formaţia israeliană din Leumit League, Hapoel Umm al-Fahm, pentru care a bifat 35 de prezenţe, toate ca titular. Noul jucător al Gloriei Buzău a jucat în Italia la echipe precum Monza, Livorno, Crotone, Parma, Lecce şi Padova, în Elveţia la FC Lausanne-Sport şi în Israel la Ironi Kiryat Shmona, Maccabi Petah Tikva şi Hapoel Umm al-Fahm.
Mult succes sub culorile “roş-albastre”!”, sună anunțul clubului din Buzău.

Marcus Diniz, la Maccabi Petah Tikva FC, echipă pentru care a jucat în două sezoane de primă ligă din Israel, între 2020 și 2022.

Marcus Diniz este căsătorit cu o româncă, este stabilit la Buzău și are un restaurant cu specific brazilian!

Marcus Diniz, aparent fără nicio legătură cu România, privind naționalitatea sa și CV-ul de fotbalist care include echipe din mai multe țări, nu este deloc străin de patria noastră.

Brazilianul este căsătorit chiar cu o româncă, cu buzoianca Loredana, evenimentul având loc în 2018, după nouă ani petrecuți împreună. Au împreună și un copil, pe Matheus.

Cei doi s-au cunoscut în perioada în care Marcus Diniz era la Livorno. ”La acea vreme, Marcus juca la Livorno, în Italia. La un moment dat, el a venit să cumpere o maşină la mine la job, unde lucram ca vânzătoare de autoturisme, şi aşa ne-am cunoscut. A urmat o prietenie strânsă”, a declarat Loredana pentru Adevărul.

După căsătorie s-au mutat la Buzău, unde au deschis un restaurant cu specific brazilian, ”Brazuca”. ”Noi gătim aici ceea ce în Brazilia numim churrasco. Preparăm sandvişurile cu această carne, făcută în stil brazilian de către bucătarii mei, tot brazilieni”, spunea Marcus Diniz pentru sursa citată.

Noua achiziție a Gloriei își dorea să joace în România încă din vara trecută, când Adevărul făcea reportarul cu el și soția sa. ”În acest moment, eu aş fi vrut foarte mult să vin să joc aici, acasă, dar e greu pentru că sunt cetăţean extracomunitar. Noi suntem împreună de mulţi ani, dar ne-am căsătorit abia acum trei ani și, ca să obții cetățenia română, ai nevoie de cinci ani, declara Marcus Diniz, al cărui băiat vrea să-i calce pe urme. La acel moment activa la LPS Buzău.

Acum, aflat pe final de carieră, Marcus Diniz a reușit să-i convingă pe cei de la Gloria Buzău să-i acorde încredere și să-l legitimeze la echipă.

 

Marcus Diniz, a patra achiziție din această vară pentru Gloria Buzău

Până la reunirea din 29 iunie, Gloria Buzău trebuie să-și completeze un lot aproape în întregime, după ce s-a despărțit de majoritatea celor cu care a încheiat ediția 2022-2023 a Ligii 2, la finalul căreia a jucat baraj de promovare și l-a pierdut în fața echipei UTA.

Până acum au fost prezentați ca achiziții doar patru jucători. În afară de brazilianul Marcus Diniz au mai semnat Andreas Mihaiu (ex Chindia Târgoviște), Alexandru Greab (ex CS Mioveni) și Ionuț Șerban (ex Campionii FC Argeș).

Ronaldinho, Mancini, Marcus Diniz și Dida, în 2010, la o deplasare în SUA, la un amical disputat de AC Milan cu DC United. Foto: Washingtonian

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steauaa-doua-noi-achizitii-19276058

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-nu-se-grabeste-sa-se-reuneasca-iar-andrei-prepelita-explica-motivul-depinde-de-ce-jucatori-ai-la-dispozitie-obiectivul-pe-care-il-are-noul-antrenor-al-trupei-din-cran-19275859

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-confirmat-aducerea-unui-portar-19275850

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-anuntat-aducerea-unui-mijlocas-19275828

Marius ANGHEL 27 Jun. 2023, 12:15 Liga 2
Pe aceeași temă