”FC U” Craiova a mai transferat doi jucători. Noile achiziții, un portar argentinian și un mijlocaș din Liga 1

Răzvan STÎNGĂ 03 Sep. 2020, 16:09 Liga 2

U Craiova 1948 SA a mai făcut două transferuri, după începerea campionatului Ligii 2. Acum, oltenii au anunțat că au ajuns la un acord cu fotbaliștii Federico Taborda (portar, 31 de ani) și Alexandru Munteanu (mijlocaș stânga, 18 ani). Au semnat pe un sezon, dar situațiile sunt diferite. Primul a venit liber de contract, în timp ce al doilea a fost împrumutat de la formația din Liga 1, FC Voluntari.

Federico Taborda era liber de opt luni 

Federico Taborda a evoluat ultima dată la FK Senica (Slovacia), de care s-a despărțit în luna ianuarie, iar anterior a mai jucat pentru US Civitanovese (Italia), CA San Lorenzo de Alem, Sol de America de Formosa și Club Atletico Union de Sunchales (toate din Argentina).

Suntem încântați să anunțăm sosirea la echipa FC Universitatea Craiova a doi noi jucători.

Portarul Federico Taborda, cu dublă cetățenie italiano-argentiniană, în vârstă de 31 de ani, a semnat un contract pe o perioadă de un an, cu drept de prelungire.

Tânărul Alexandru Munteanu, 18 ani, mijlocaș stânga, a sosit sub formă de împrumut, pe o perioadă de un an, de la FC Voluntari”, precizează FC Universitatea Craiova 1948.

U Craiova 1948 SA a ajuns la 14 transferuri după promovarea în Liga 2

U Craiova 1948 SA a mai adus un număr impresionant de jucători după promovarea în Liga 2, 12: Robert Popa (17 ani, portar, ex Flacăra Horezu), Alexandru Gîț (22 de ani, fundaș, ex SCM Gloria Buzău), Călin Cristea (32 de ani, mijlocaș, ex CSM Reșița), Jeremy Huyghebaert (31 de ani, fundaș belgian, ex Royal Excel Mouscron), Andrea Compagno (24 de ani, atacant italian, ex Tre Fiori), Constantin Dragoș Albu (19 ani, mijlocaș, ex Utrecht), Andrei Ciolacu (28 de ani, atacant, ex Tskhinvali), Marian Anghelina (29 de ani, mijlocaș, ex CS Mioveni), Valentin Munteanu (30 de ani, mijlocaș, ex SCM Gloria Buzău), Bradley Diallo (30 de ani, fundaș, ex Chindia Târgoviște), Abdelaye Diakite (fundaș, 30 de ani, ex Menemenspor, din liga a doua turcă) și William Baeten (mijlocaș, 23 de ani, ex KFC Dessel Sport, a treia ligă belgiană).

Cinci din cei șase jucători depistați cu COVID-19 s-au vindecat sigur. Testul lui Radu Criștiu a ieșit neconcludent  

U Craiova 1948 SA a efectuat o nouă testare pentru depistarea virusului COVID-19 și, potrivit informațiilor oferite de club, rezultatele au ieșit negativ, cu două excepții, Marian Stoenac (mijlocaș, 27 de ani) și Radu Criștiu (fundaș stânga, 22 de ani), ale căror teste au fost neconcludente. Cei doi vor reface analizele în perioada următoare, dar șansele ca partida din etapa a doua cu FK Csikszereda să fie anulată sunt nule, după cum precizează ”FC U” Craiova.

Oltenii nu au evoluat în prima etapă din Liga 2, pentru că întâlnirea cu Ripensia a fost anulată, după ce șase jucători ai alb-albaștrilor au fost testați pozitiv. La acel moment, portarii Robert Popa (17 ani), Sorin Mogoșanu (27 de ani) și Mario Enache (16 ani) și jucătorii de câmp Costinel Gugu (28 de ani), Radu Criștiu (22 de ani) și Vlad Pop (20 de ani) au ieșit ca fiind purtători ai virusului.

Acum, cinci dintre ei nu mai au sigur în organism noul coronavirus și pot juca. Meciul restant cu timișorenii va avea loc miercuri, 9 septembrie.

Foto: Universitatea Craiova 1948 SA 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-s-a-retestat-de-covid-19-iar-toti-ce-sase-fotbalisti-depistati-pozitiv-inaintea-meciului-cu-ripensia-s-au-vindecat-meciul-cu-fk-csikszereda-de-sambata-se-joaca-19146474

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-fc-u-craiova-a-vrut-sa-transfere-un-portar-trecut-pe-la-u-cluj-si-cfr-cluj-dar-mutarea-a-picat-19146378

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cei-sase-jucatori-ai-fc-u-craiova-infestati-cu-covid-19-trei-dintre-ei-sunt-portari-acesta-fiind-si-motivul-principal-al-amanarii-meciului-cu-ripensia-alt-joc-va-fi-tel-19145828

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-adrian-mititelu-negociaza-marea-lovitura-a-verii-mircea-bornescu-presedinte-la-fc-u-craiova-daca-voi-accepta-o-voi-face-pentru-fanii-minunati-19146103

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 03 Sep. 2020, 16:09 Liga 2
Pe aceeași temă