Primul transfer efectuat de ”FC U” Craiova pentru Liga 2 e un internațional de tineret. Vâlceanul îi calcă pe urme lui Florin Costea la echipa lui Mititelu: ”Îmi doresc să am ascensiunea lui. Mi-a zis că acolo este ceva unic” | EXCLUSIV

Nou-promovată în Liga 2 după decizia FRF de a ”îngheţa” actualul sezon al Ligii 3 după 16 etape desfășurate dintr-un total de 30, U Craiova 1948 SA, câștigătoarea Seriei a 4-a, a perfectat primul transfer pentru noua ediție de campionat. Semnarea contractului s-a făcut încă din pauza de iarnă, însă fotbalistul fusese lăsat să joace și returul la echipa la care a fost remarcat de stafful lui Eugen Trică. Acum, cum campionatul a fost încheiat, portarul echipei Flacăra Horezu, Robert Popa (17 ani), căci despre el este vorba, se poate alătura trupei patronate de Adrian Mititelu.

Robert Popa: ”La cum îl ştiu pe domnul Mititelu, cred că la anul vom fi la Liga 1. Toţi avem o mare ambiție, trebuie să demonstrăm că noi suntem Craiova cea adevărată şi să terminăm acest război în Bănie”

Căpitanul naţionalei Under 17, vâlceanul Robert Popa, a semnat un contract pe doi ani cu ”FC U”, calcă pe urmele altor doi vâlceni la echipa lui Adrian Mititelu, Florin și Mihai Costea, şi speră să obţină promovarea în primul eşalon chiar din primul sezon în Liga 2.

„Vreau să ies sănătos după această nebunie şi când încep pregătirile la Liga 2 să fiu pregătit, toată echipa să fie cu bateriile încărcate, astfel încât să reuşim promovarea în Liga 1. Dorinţa mea cea mai mare, pentru care o să dau totul, este să readuc adevărata Craiova acolo unde îi este locul, în Liga 1. Am avut multe oferte, dar nu am putut să refuz un club ca FCU, cu obiectiv bine punctat şi cu ambiţie atât de mare să promoveze. Este un brand. Obiectivul meu este să demonstrez că merit să apăr la acea echipă şi, pe plan secundar, este promovarea în Liga 1. Asta îşi doresc toți suporterii noştri.

Îmi doresc să am la Craiova ascensiunea lui Florin Costea, mi-a zis şi el, cu ceva timp în urmă, că acolo este ceva unic şi, până la urmă, este o rampă de lansare pentru oricare jucător. La cum îl ştiu pe domnul Mititelu, cred că la anul vom fi la Liga 1. Toţi avem o mare ambiție, trebuie să demonstrăm că noi suntem Craiova cea adevărată şi să terminăm acest război în Bănie. Am văzut şi la Liga 3 ce atmosferă făceau suporterii Craiovei. Cred că la Liga 2, unde sunt acum multe echipe de tradiţie, va fi nebunie”, a spus Robert Popa pentru Liga2.ro.

În vara lui 2019 semna cu FC Argeș, ajungea în Liga 2, însă rezilia la scurt timp contractul

Tânărul portar are 1.9 metri înălţime şi s-a călit în ultimele două sezoane în jocurile de Liga a 3-a, la Flacăra Horezu. „La vârsta mea, scopul este să joc, ca să cresc în valoare. Din acest motiv am stat la Horezu, unde am apărat constant şi astfel am progresat”, a mai spus Robert Popa.

În vara lui 2019, Robert Popa, pe când avea 16 ani, semna un contract pe trei sezoane cu FC Argeș, echipă din Liga 2, și era prezentat de echipa piteșteană ca ”o adevărată lovitură de imagine” sau ”un jucător de mare viitor”. Tânărul goalkeeper spunea atunci că a refuzat oferte de la FC Voluntari, U Craiova sau CFR Cluj, dar și Turris Oltul Turnu Măgurele și că e ”bucuros că am făcut un pas în față și am ajuns la FC Argeș”.

Însă, doar șase săptămâni a durat colaborarea dintre internaționalul de juniori și clubul unde manager era atunci Nicolae Dică. După ce piteștenii au plătit către SCM Râmnicu Vâlcea grila de formare a jucătorului și îl legitimau, ulterior, reziliau de comun acord contractul. Vâlceanul a apărat constant în amicale, dar nu a fost titular în primele două etape ale sezonului, fiind preferat Sebastian Agachi, fapt care a dus la ruptura contractuală și la revenirea sa la Flacăra Horezu. În locul său la Argeș ajungea, sub formă de împrumut de la FCSB, Răzvan Ducan.

”Înghețarea” Ligii 3 i s-a părut normală: ”Era clar că FC U Craiova era promovată. Nu mai avea rost să mai jucăm”

Acum, în această perioadă în care competițiile sportive au fost suspendate din cauza pandemiei de COVID-19, Robert Popa, aflat acasă, la Râmnicu Vâlcea, s-a pregătit cum a putut mai bine. Tânărul portar crede că nu mai avea rost să se joace acest sezon de Liga 3.

„Am ieşit cu bicicleta, am mai alergat, am făcut abdomene, fizic stau foarte bine. Am avut programul primit de la preparatorul fizic de la lotul Under 17, dar am preluat şi exerciţii găsite pe net, de la jucători renumiţi. Din toate punctele de vedere mi s-a părut normal să nu se mai joace acum la Liga a 3-a, mai ales că în seria noastră era clar că FC U Craiova era promovată. Nu mai avea rost să mai jucăm, toate echipele au avut de suferit, important este să ne salvăm. Cu toţii aşteptăm să se dea drumul la fotbal, sper ca în iulie să fim sănătoşi şi să putem începe antrenamentele cu toată echipa. Este trist că acum ne uităm la televizor şi vedem meciuri în reluare, cred că la Craiova o să vină cel puţin 10 mii de oameni la fiecare joc, acolo lumea este înnebunită după fotbal”, a mai spus Robert Popa pentru pentru Liga2.ro.

Pe aceeași temă