”FC U” Craiova i-a ”furat” lui Hagi doi jucători. Pe unul dintre ei Viitorul voia să-l readucă în România de la Utrecht. ”Era dispus să dea şi destui bani pentru băiatul ăsta”

Marius ANGHEL 14 Jul. 2020, 18:22 Liga 2

În prima zi a perioadei de transferuri din această vară, ”FC U” Craiova a ajuns la un acord cu cinci jucători, perfectând, astfel, până în acest moment, șapte achiziții pentru sezon de Liga 2. După Călin Cristea (32 de ani, mijlocaș, ex CSM Reșița), Jeremy Huyghebaert (31 de ani, fundaș belgian, ex Royal Excel Mouscron) și Andrea Compagno (24 de ani, atacant italian, ex Tre Fiori), conducerea nou-promovatei în eșalonul secund a bătut palma și cu doi tineri de viitor.

Este vorba despre frații Constantin Dragoș Albu (19 ani) și Andrei Cătălin Albu (16 ani), ambii mijlocași. Primul semna în 2017 cu clubul olandez Utrecht, de unde Viitorul lui Gică Hagi dorea să-l achiziționeze, însă U Craiova 1948 SA i-a luat fața, anunță Ediție.ro, site-ul de casă al trupei lui Adrian Mititelu. Andrei evolua deja la juniorii academiei ”Regelui”, însă tatăl său a dorit să-l mute la echipa din Craiova, pentru a fi coleg cu fratele său.

Internaționatul U19 Constantin Dragoș Albu a semnat un contract valabil pe un an, cu opțiunea de prelungire pe încă trei, iar Andrei Cătălin Albu a semnat direct un act valabil pe trei ani, scrie sursa citată mai sus.

Până acum, la juniori, Constantin a evoluat la Unirea Tricolor Drobeta, Știința Craiova, CSS Craiova, Școala de Fotbal Gheorghe Popescu și Utrecht.

Paul Răducanu: ”Știam că Dragoș este foarte aproape de Viitorul, acolo unde Hagi şi l-a dorit cu ardoare”

Managerul Școlii de Fotbal Gheorghe Popescu, Paul Răducanu, a lăudat ”FC U” Craiova pentru aducerea celor doi jucători originari din Plenița, o comună din județul Dolj.

”Îl felicit pe Adrian Mititelu că a reuşit acest transfer. Nu ştiam că Albu cel mare a semnat cu FCU. Eu ştiam că el este foarte aproape de Viitorul, acolo unde Hagi şi l-a dorit cu ardoare, iar Gică era dispus să dea şi destui bani pentru băiatul ăsta. Gică Popescu îl ştia şi el foarte bine, deoarece Dragoş a crescut la noi la şcoala de fotbal, dar, din păcate, nici pe acest jucator nu am obținut nimic, după ce a plecat în Olanda.

Dragoş este un jucator de echipa naţională, un mijlocaş central foarte bun, şi a fost căpitan la mai toate grupele de juniori de la lot. Acum el joacă pentru U19.

Ştiu că fratele lui mai mic era la Viitorul, dar dacă Adrian a reuşit să îl aducă şi pe el la Craiova, atunci o să vedeţi că FCU a făcut două transferuri foarte bune”, a spus Răducanu pentru Ediție.ro.

Tot la capitolul achiziții perfectate de ”FC U” Craiova după obținerea promovării în Liga 2 se numără și portarul Robert Popa (17 ani, ex Flacăra Horezu) și fundașul dreapta Alexandru Gîț (22 de ani, ex SCM Gloria Buzău).

Marius ANGHEL 14 Jul. 2020, 18:22 Liga 2
Pe aceeași temă