”FC U” Craiova a semnat cu un fundaș pe care Mircea Rednic îl voia la Poli Iași. Eugen Trică are în lot și un sârb cu multe meciuri în prima ligă

Marius ANGHEL 17 Aug. 2020, 19:23 Liga 2
”FC U” Craiova a semnat cu un fundaș pe care Mircea Rednic îl voia la Poli Iași. Eugen Trică are în lot și un sârb cu multe meciuri în prima ligă

U Craiova 1948 SA își mărește la 11 numărul achizițiilor pentru participarea în Liga 2, ediția 2020/2021. Cel mai recent transfer perfectat este fundașul de origine maliană Abdelaye Diakite (30 de ani), care inițial trebuie să semneze cu Poli Iași. În plus, Eugen Trică are în probe și un fundaș sârb de etnie croată, testat în repriza secundă a amicalului pierdut în Crâng cu SCM Gloria Buzău.

Abdelaye Diakite a semnat pe doi ani cu ”FC U” Craiova

Cea mai recentă achiziție a nou-promovatei în Liga 2 U Craiova 1948 SA este Abdelaye Diakite, conform paginii de Facebook a clubului oltean. Acesta a semnat un contract pe doi ani cu gruparea lui Adrian Mititelu.

”FC Universitatea Craiova 1948 îi urează bun venit lui Abdelaye Diakite.
Fundașul central de origine franceză a semnat un contract valabil pe o perioada de doi ani.
Abdelaye Diakite are 30 de ani și venit de la CSM Poli Iași”, a anunțat ”FC U” Craiova.

Abdelaye Diakite era anunțat în luna ianuarie de către Mircea Rednic ca viitor jucător al lui Poli Iași, unde era antrenor. Însă fundașul cu cetățenie franceză, de origine din Mali, n-a jucat niciun meci la gruparea de primă ligă, fiindcă legitimarea sa n-a mai avut lot.

Diakite a evoluat ultima oară în liga a doua din Turcia, la Menemenspor, pentru care a avut 10 meciuri. Fundașul de picior stâng a mai trecut în cariera sa pe la Racing Aprilia, Teramo, Siracusa (toate trei din Italia), FK Bylis Ballsh (Albania), Al-Ahly Tripoli (Libia) sau Alki Oroklini (Cipru). A mai fost legitimat pentru scurte perioade de timp la Le Havre B (Franța), Parma (Italia) și ND Gorica (Slovenia).

Un sârb cu multe meciuri în prima ligă, în probe la U Craiova 1948 SA

Altfel, în amicalul cu SCM Gloria Buzău, pierdut cu 1-0, Eugen Trică l-a testat în repriza secundă și pe fundașul Mario Maslac (29 de ani).

Acesta este un fundaș sârb care ultima dată a fost legitimat la echipa de primă ligă Radnicki Nis, pentru care a avut cinci prezențe pe teren. Tot în sezonul trecut a jucat în 17 partide și pentru Akademija Pandev, din prima ligă a Macedoniei de Nord. În cariera sa a mai jucat pentru Borac Cacak, Vojvodina (ambele din Serbia), Osijek (Croația), Irtysh Pavlodar (Kazakhstan), FC Riga (Letonia) și Belasica (Macedonia de Nord).

Alte zece transferuri făcute de echipa lui Eugen Trică

Cu ”FC U” Craiova au mai semnat următorii jucători: Robert Popa (17 ani, portar, ex Flacăra Horezu), Alexandru Gîț (22 de ani, fundaș, ex SCM Gloria Buzău), Călin Cristea (32 de ani, mijlocaș, ex CSM Reșița), Jeremy Huyghebaert (31 de ani, fundaș belgian, ex Royal Excel Mouscron), Andrea Compagno (24 de ani, atacant italian, ex Tre Fiori), Constantin Dragoș Albu (19 ani, mijlocaș, ex Utrecht), Andrei Ciolacu (28 de ani, atacant, ex Tskhinvali), Marian Anghelina (29 de ani, mijlocaș, ex CS Mioveni), Valentin Munteanu (30 de ani, mijlocaș, ex SCM Gloria Buzău) și Bradley Diallo (30 de ani, fundaș, ex Chindia Târgoviște).

Marius ANGHEL 17 Aug. 2020, 19:23 Liga 2
Pe aceeași temă