EXCLUSIV | Cei șase jucători ai ”FC U Craiova” infestați cu COVID-19. Trei dintre ei sunt portari, acesta fiind și motivul principal al amânării meciului cu Ripensia. Alt joc va fi televizat după ce a fost mutat la altă oră

Marius ANGHEL, Andrei TRIFAN 28 Aug. 2020, 15:57 Liga 2
EXCLUSIV | Cei șase jucători ai ”FC U Craiova” infestați cu COVID-19. Trei dintre ei sunt portari, acesta fiind și motivul principal al amânării meciului cu Ripensia. Alt joc va fi televizat după ce a fost mutat la altă oră

”FC U” Craiova ratează startul în Liga 2, meciul de sâmbătă cu Ripensia, din cauza a șase rezultate pozitive de COVID-19 în lot. Jocul ar fi putut să aibă loc totuși, însă ghinionul oltenilor este că trei dintre cei infectați sunt chiar portarii pe care Nicolo Napoli se baza, astfel că au fost nevoiți să ceară amânarea partidei programate la Drobeta Turnu Severin. După ce a anunțat în exclusivitate cazurile de infectare și amânarea jocului, Liga2.ro vă prezintă, tot în exclusivitate, și cei șase jucători depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Noul protocolul medical permite desfășuratea jocurilor și după ce se descoperă infectări în cadrul unei echipe. Fotbaliștii respectivi trebuie izolați de restul, lotul face o nouă testare, iar dacă rezultatele ies negativ, iar Direcția de Sănătate Publică dă avizul, atunci partida are loc la data la care este programată.

Dintre cei șase jucători depistați pozitiv cu COVID-19, trei sunt portarii echipei ”FC U” Craiova

”FC U” a fost lovitură însă de ghinion, fiindcă trei dintre jucătorii despistați pozitiv sunt toți portarii pe care îi are în lotul primei echipe. Cum rezultatul retestării acestora a ieșit tot pozitiv, formația olteană s-a găsit în ipostaza de a nu avea pe cine trimite între buturi la meciul cu timișorenii, pe care urma să îl găzduiască sâmbătă, de la ora 15:30, la Drobeta Turnu Severin, în prima etapă a noului sezon. Astfel, s-a comunicat către FRF situația, iar meciul a fost amânat.

Cei trei portari infectați cu noul coronavirus sunt Robert Popa (17 ani), Sorin Mogoșanu (27 de ani) și Mario Enache (16 ani).

Ceilalți trei jucători cu COVID-19 sunt fundașii Costinel Gugu (28 de ani), căpitanul echipei, Radu Criștiu (22 de ai), și mijlocașul Vlad Pop (20 de ani).

Oltenii trebuie să aducă doi noi portari pentru a putea juca următorul meci

”FC U” Craiova se află acum într-o situație delicată, fiindcă a rămas fără niciun portar în lot care să fie valid. Cei trei depistați pozitiv vor intra în izolare pentru cel puțin două săptămâni, astfel că echipa trebuie să transfere sau să legitimeze cel puțin doi noi goalkeeperi pentru a nu rata și meciul următor din campionat, din deplasarea de la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, programat pentru 5 septembrie, de la ora 20:00.

Conform noului protocol medical, meciul ”FC U” Craiova – Ripensia va fi reprogramat o singură dată, iar dacă nici atunci nu va avea loc va fi acordată victorie la ”masa verde” pentru timișoreni.

Meciul SCM Gloria Buzău – Concordia Chiajna a fost mutat la ora 12:00 și va fi televizat

În urma amânării meciului ”FC U” – Ripensia, care, altfel, ar fi fost primul din acest sezon, dintre cele patru ale etapei 1, care ar fi fost televizat, FRF și televiziunile deținătoare de drepturi de transmisie din Liga 2 au efectuat rapid modificări în programul rundei.

Astfel, sâmbătă vom avea totuși o partidă transmisă la TV. Meciul SCM Gloria Buzău – Concordia Chiajna, care inițial era programat la ora 11:00, sâmbătă, a fost mutat pentru ora 12:00 și va fi televizat. Jocul se desfășoară pe stadionul Gloria din Buzău.

Modificarea a fost efectuată atât în programul etapei publicat pe site-ul federației, cât și anunțată de echipa buzoiană.

”Sport Club Municipal Gloria Buzău dorește să informeze suporterii echipei de fotbal că ora de difuzare a partidei programate în data de 29 august 2020, dintre SCM Gloria Buzău și CS Concordia Chiajna s-a modificat.
Astfel, prin dispoziția Federației Române de Fotbal și la cererea televiziunilor, meciul se va disputa începând cu ora 12.00, fiind transmis de canalul de televiziune Digi Sport”, a anunțat directorul SCM Gloria Buzău Ion Cazan, care comite niște erori în comunicatul său. În primul rând, meciul nu era programat a fi televizat până la această amânare a jocului Craiovei, deci nu poate fi vorba de o ”difuzare” inițială. În plus, echipa din Buzău poate fi trasă la răspundere pentru că omite alte două televiziuni care vor televiza partida cu Concordia și care dau bani pentru acest lucru. Meciul nu se vede doar pe DigiSport, ci și pe TelekomSport și LookSport.

PROGRAMUL primei etape a noului sezon de Liga 2 îl poți vedea AICI.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-sase-cazuri-de-coronavirus-la-fc-u-craiova-oltenii-risca-sa-rateze-startul-in-noul-sezon-al-ligii-2-meciul-cu-ripensia-19145795

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-stabilit-programul-primelor-doua-etape-ale-noului-sezon-al-ligii-2-fc-u-craiova-ripensia-e-primul-joc-televizat-19145463

Marius ANGHEL, Andrei TRIFAN 28 Aug. 2020, 15:57 Liga 2
Pe aceeași temă