”FC U” Craiova s-a retestat de COVID-19, iar cinci din șase fotbaliști depistați pozitiv înaintea meciului cu Ripensia s-au vindecat. Partida cu FK Csikszereda de sâmbătă se joacă

Răzvan STÎNGĂ 02 Sep. 2020, 21:55 Liga 2
”FC U” Craiova s-a retestat de COVID-19, iar cinci din șase fotbaliști depistați pozitiv înaintea meciului cu Ripensia s-au vindecat. Partida cu FK Csikszereda de sâmbătă se joacă

U Craiova 1948 SA a efectuat o nouă testare pentru depistarea virusului COVID-19 și, potrivit informațiilor oferite de club, rezultatele au ieșit negativ, cu două excepții, Marian Stoenac (mijlocaș, 27 de ani) și Radu Criștiu (fundaș stânga, 22 de ani), ale căror teste au fost neconcludente. Cei doi vor reface analizele în perioada următoare, dar șansele ca partida din etapa a doua cu FK Csikszereda să fie anulată sunt nule, după cum precizează ”FC U” Craiova.

  • FK Csikszereda – U Craiova 1948 SA se joacă sâmbătă, de la ora 20:00

Cinci din șase jucători testați pozitiv s-au vindecat. Radu Criștiu a ieșit neconcludent 

Oltenii nu au evoluat în prima etapă din Liga 2, pentru că întâlnirea cu Ripensia a fost anulată, după ce șase jucători ai alb-albaștrilor au fost testați pozitiv. La acel moment, portarii Robert Popa (17 ani), Sorin Mogoșanu (27 de ani) și Mario Enache (16 ani) și jucătorii de câmp Costinel Gugu (28 de ani), Radu Criștiu (22 de ani) și Vlad Pop (20 de ani) au ieșit ca fiind purtători ai virusului.

Acum, cinci dintre ei nu mai au sigur în organism noul coronavirus și pot juca. Meciul restant cu timișorenii va avea loc miercuri, 9 septembrie.

In urma testarii de astazi privind depistarea virusului COVID-19, toti jucatorii FC UNIVERISTATEA CRAIOVA 1948 au iesit negativ, mai putin jucatorii Stoenac si Cristiu, ale caror teste au iesit neconcludente si urmeaza sa fie retestati. Prin urmare, partida de sambata de la ora 20:00 cu FC Csikszereda Miercurea Ciuc, respectiv partida restanta de miercuri cu Ripensia Timisoara se vor disputa !”, precizează FC Universitatea Craiova 1948.

”FC U” Craiova risca să piardă la ”masa verde” partida cu Ripensia 

Noul protocol medical permite desfășurarea jocurilor și după ce se descoperă infectări în cadrul unei echipe. Fotbaliștii respectivi trebuie izolați de restul, lotul face o nouă testare, iar dacă rezultatele ies negativ, iar Direcția de Sănătate Publică dă avizul, atunci partida are loc la data la care este programată.

”FC U” a fost lovită însă de ghinion, fiindcă trei dintre jucătorii depistați pozitiv erau toți portarii pe care îi are în lot. Cum rezultatul retestării acestora a ieșit tot pozitiv, formația olteană s-a găsit în ipostaza de a nu avea pe cine trimite între buturi la meciul cu timișorenii, pe care urma să îl găzduiască sâmbătă, 29 august, la Drobeta Turnu Severin, în prima etapă a noului sezon. Astfel, s-a comunicat către FRF situația, iar meciul a fost amânat.

Conform noului protocol medical, meciul ”FC U” Craiova – Ripensia va fi reprogramat o singură dată, iar dacă nici atunci nu s-ar fi jucat, oltenii ar fi pierdut la ”masa verde”. În momentul de față situația nu se aplică, pentru că oltenii îi au apți pe toți cei trei portari.

Oltenii vor juca pe teren propriu, în primele cinci etape, de trei ori, conform tragerii la sorți. În afara partidei din prima rundă cu echipa de pe Bega, mai primesc vizita formațiilor Dunărea Călărași și CSM Slatina. Cele două dueluri din deplasare sunt cu FK Csikszereda, sâmbătă, și Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

”FC U” Craiova a mai făcut un transfer după reprogramarea partidei cu Ripensia 

U Craiova 1948 SA continuă să mute pe piața transferurilor. Luni, oltenii au anunțat aducerea mijlocașului central William Baeten, în vârstă de 23 de ani. Belgianul a jucat până acum numai pentru echipe din eșalonul al treilea din țara natală, pentru KFC Dessel Sport și Patro Eisden Maasmechelen.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-a-perfectat-al-12-lea-transfer-pentru-liga-2-un-belgian-de-23-de-ani-a-intrat-sub-comanda-lui-nicolo-napoli-19146197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-fc-u-craiova-a-vrut-sa-transfere-un-portar-trecut-pe-la-u-cluj-si-cfr-cluj-dar-mutarea-a-picat-19146378

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-adrian-mititelu-negociaza-marea-lovitura-a-verii-mircea-bornescu-presedinte-la-fc-u-craiova-daca-voi-accepta-o-voi-face-pentru-fanii-minunati-19146103

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-anuntat-ca-meciul-fc-u-craiova-ripensia-va-fi-reprogramat-o-singura-data-cand-ar-putea-sa-se-joace-19146058

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Sep. 2020, 21:55 Liga 2
Pe aceeași temă