Planul pentru concordatul preventiv a eșuat, dar CS Mioveni așteaptă banii de la Consiliul Local. Ce datorii are și de când nu au fost plătiți jucătorii actuali

Andrei PASCU 06 Feb. 2024, 16:26 Liga 2
Planul pentru concordatul preventiv a eșuat, dar CS Mioveni așteaptă banii de la Consiliul Local. Ce datorii are și de când nu au fost plătiți jucătorii actuali

CS Mioveni încearcă să reziste până când vor veni banii de la Primăria Mioveni. A vrut să intre sub ”umbrela” concordatului preventiv, procedură destinată societăților care se confruntă cu dificultăți rezultate din orice fel de împrejurare, pentru a încerca, într-un anumit fel, să poată supraviețui.

Astfel, clubul a vrut să prelungească termenul de plată al datoriilor către foștii angajați, terțe persoane și așa mai departe, dar, conform celor transmise de președintele Claudiu Cojocaru pentru Liga2.ro, demersul la Tribunalul Argeș a picat din cauza depășirii perioadelor de comunicare.

CS Mioveni așteaptă banii de la autoritățile locale

Acum, CS Mioveni așteaptă să vadă ce sumă va încasa în acest început de an de la Consiliul Local al Orașului Mioveni, iar în cursul acestei săptămâni e posibil, în cadrul unei ședințe, să fie stabilită suma de bani care va reveni clubului de fotbal.

Până atunci, conducerea a purtat discuții pentru a ajunge la înțelegeri cu persoanele și firmele care au de primit sumele respective, iar cu câteva părți s-a ajuns la înțelegere pentru prelungirea perioadelor de achitare.

Au speranțe că vor obține amânarea din partea foștilor angajați și foștilor furnizori

Dat fiind faptul că banii din drepturile TV sunt foarte, foarte puțini în Liga 2, în comparație cu SuperLiga, de aceea au probleme de ”adaptare financiară” echipele care retrogradează. Acum, CS Mioveni se bazează pe suma de la autoritățile locale în foarte mare măsură, pentru a putea să echilibreze cât de cât balanța datoriilor.

În acest moment, în urma altor câtorva datorii achitate în ultimele săptămâni, suma totală pe care CS Mioveni trebuie să o plătească este de sub un milion de euro, de câteva sute de mii de euro, după cum a transmis Claudiu Cojocaru pentru Liga2.ro.

(N.r. – Planul de concordat nu a fost aprobat) ”Nu s-a aprobat planul de concordat la Curtea de Apel. Din punct de vedere financiar, în scurt timp se va proba bugetul din partea Consiliului Local și al Primăriei Mioveni. Sperăm să ne redresăm cât mai repede posibil!

Planul nu s-a aprobat din cauza unor greșeli de procedură, nu s-au respectat termenele de comunicare, s-au depășit termenele la care trebuiau comunicate. Planul de concordat ar fi ajutat la reeșalonarea datoriilor, inclusiv în privința sportivilor. E fix Legea Insolvenței, dar sub altă denumire, ar fi funcționat ca insolvența.

(N.r. – E posibil un nou demers pentru un alt plan de concordat?) Ne gândim la o reeșalonare către finanțe, în rest, către sportivi, cu unii dintre ei ne-am înțeles pentru un termen de plată. Acum, cu anumiți creditori către care aveam datorii ne-am înțeles pentru amânare și o reeșalonare a datoriilor. Am obținut o reeșalonare și de la finanțe… cred că lucrurile pot merge bine dacă vom avea răbdare din partea celor către care avem datorii.

Asta, tocmai pentru a putea recupera ei banii. Nu cred că ar ajuta pe cineva o intrare în faliment.

(N.r. – Câți și când vor veni banii de la primărie?) Banii de la primărie trebuie să vină în această lună, nu știu o dată exactă. Suma trebuie să se stabilească, trebuie să fie o ședință a Consiliului Local. În funcție de când se aprobă… cred că nu mai târziu de această săptămână se va aproba, va fi ședința.

Sunt discuții în privința sumei care ne va fi virată, dar nu vreau să dau o sumă acum pentru că nu știu dacă se va aproba. Oricum, suma va fi publică. Noi nu am încercat să păcălim pe nimeni, încercăm să reeșalonăm tocmai pentru a putea salva clubul, dar și să plătim banii datorați.

(N.r. – Care este suma totală a datoriilor în acest moment?) Nu aș putea să spun o sumă exactă, noi am mai achitat din unele datorii și nu aș vrea să greșesc.

(N.r. – Datoriile sunt de câteva sute de mii de euro?) Cam așa, da! E un lucru cumva normal, după o retrogradare și după ce nu am mai avut finanțarea din drepturile TV. Cheltuielile au fost mai mari”, a spus conducătorul CS Mioveni pentru Liga2.ro.

Jucătorii actuali, cu restanțe pe o lună și jumătate

Dacă la începutul anului datoriile către lotul actual erau de peste trei luni, acum a mai rămas o lună și jumătate. În plus, Claudiu Cojocaru a transmis că e posibil ca până la finalul lui februarie să mai rămână doar jumătate de lună de plată.

Către jucătorii actuali avem o lună și jumătate de restanțe. Nu e ceva tragic, dar sper ca până la finalul lunii să mai plătit un salariu. Sper să ajungem cât de cât la zi, dar sunt niște băieți extraordinari, au înțeles situația și au pus pe primul plan partea sportivă, nu partea financiară deocamdată.

E normal că pleacă de acasă pentru salariu, pentru bani, dar le mulțumesc că sunt înțelegători. Îi voi respecta toată viața pentru determinarea lor, pentru cum au jucat până acum și sper să fie așa și de acum înainte!”, a mai spus președintele Mioveniului.

CS Mioveni se bazează pe banii de la Consiliul Local Mioveni

Așadar, cei de la CS Mioveni sunt încrezători că situația se va rezolva, chiar dacă jucătorii actuali au și ei restanțe și încă așteaptă plata anumitor salarii. De acum, clubul va primi banii de la autoritățile locale, urmând ca la finalul acestei luni să fie făcut bugetul Primăriei Mioveni.

În curând va cunoaște echipa de fotbal câți bani va primi, iar ulterior, după ce va intra prima tranșă în conturile clubului, jucătorii vor vedea primele salarii sau un procent din sume, dar și datoriile către stat, foști angajați și terți vor fi achitate de club.

Foto: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-castigat-amicalul-cu-miedz-legnica-19298964

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-obtinut-a-doua-victorie-in-amicalele-din-turcia-19298949

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-a-stabilit-meciurile-barajelor-de-promovare-in-liga-3-19298945

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-plecat-in-turcia-cu-28-de-jucatori-19298941

Andrei PASCU 06 Feb. 2024, 16:26 Liga 2
Pe aceeași temă