EXCLUSIV | Șase cazuri de coronavirus la ”FC U” Craiova. Oltenii ratează startul în noul sezon al Ligii 2. Meciul cu Ripensia a fost amânat

Marius ANGHEL, Anda DELIU 28 Aug. 2020, 11:23 Liga 2
EXCLUSIV | Șase cazuri de coronavirus la ”FC U” Craiova. Oltenii ratează startul în noul sezon al Ligii 2. Meciul cu Ripensia a fost amânat

Meciul dintre ”FC U” Craiova și Ripensia Timișoara, programat sâmbătă, de la ora 15:30, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, în cadrul primei etape a noului sezon al Ligii 2, a fost amânat, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate. Din cauza a șase cazuri de COVID-19 depistate în lotul echipei oltene, partida nu va putea avea loc la data programată inițial, urmând a fi reprogramat o singură dată, conform noului protocol medical, iar dacă nici atunci nu va avea loc va fi acordată victorie la ”masa verde” pentru timișoreni.

”FC U” Craiova: ”Partida cu Ripensia nu va mai avea loc din cauza depistării pozitive a unui număr de 6 sportivi din cadrul lotului”

”FC U” Craiova confirmă cazurile pozitive din lot și anunță că meciul cu Ripensia a fost amânat.

”Partida de fotbal dintre Fotbal Club Universitatea Craiova și Ripensia Timișoara, din cadrul etapei 1 a Ligii a II-a, programată pentru sâmbătă, 29.08.2020, orele 15:30, nu va mai avea loc din cauza depistării pozitive a unui număr de 6 sportivi din cadrul lotului.
Clubul a înaintat către FRF solicitarea regulamentară în vederea programării partidei.
De asemenea, clubul a inițiat procedurile legale și regulamentare prevăzute în Protocolul sanitar”, a anunțat ”FC U” Craiova pe pagina sa de Facebook.

Ripensia: ”Meciul a fost amânat. Toate testările efectuate în cadrul clubului nostru au fost negative”

Ripensia a anunțat, la rândul ei, amânarea meciului cu ”FC U Craiova” și comunică faptul că rezultatele efectuate la clubul timișorean au fost toate negative la noul coronavirus.

”Din cauza depistării a șase cazuri de coronavirus în cadrul efectivului de la FC Universitatea Craiova 1948, meciul programat mâine, 29 august, cu Ripensia UVT Timișoara, în prima etapă din sezonul 2020/21 din Liga 2, a fost amânat.

Site-ul nostru oficial vă va ține la curent cu modificările de program din aceste zile. În ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul clubului nostru, toate testările efectuate marți, 25 august, au fost negative”, a transmis Ripensia prin intermediul site-ului oficial.

FRF nu confirmă, până la publicarea articolului, amânarea meciului de la Drobeta Turnu Severin, nici pe frf.ro, nici pe frfotbal.ro și nici pe frf-cca.ro, site-uri pe care le deține.


Știrea inițială: Nici nu a început noul sezon de Liga 2, ediția 2020/2021, și deja campionatul riscă să debuteze cu un prim meci amânat. Jocul de sâmbătă dintre U Craiova 1948 SA și Ripensia Timișoara, care trebuia să se joace de la ora 15:30, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, e în pericol să se mai desfășoare la această dată, după ce oltenii au primit, din sursele Liga2.ro, șase rezultate pozitive la COVID-19. ”FC U” trebuie să repete testarea, iar FRF și Ripensia au fost înștiințate de situația delicată de la clubul lui Adrian Mititelu.

Conform protocolului, ”FC U” Craiova a anunțat Federația Română de Fotbal că are cazuri de COVID-19 în lot și că se află în imposibilitatea de a disputa meciul de sâmbătă, de pe teren propriu, de la Severin, cu Ripensia. Totodată, oltenii i-au telefonat și pe adversarii din prima etapă și i-au anunțat de problemele pe care le au.

Meciul dintre Craiova și Ripensia era primul din acest sezon, dintre cele patru ale etapei 1, care ar fi fost televizat.

Suporterii de la Peluza Sud ’97 s-au întâlnit cu jucătorii

”FC U” Craiova trece prin momente delicate în aceste zile, după ce Adrian Mititelu l-a demis surprinzător pe Eugen Trică la începutul săptămânii și l-a numit din nou antrenor pe Nicolo Napoli, pentru a șasea oară la un club condus de afacerist. Suporterii nu sunt deloc de acord cu decizia lui Mititelu și îi contestă pe finanțator și antrenor, cerându-i acestuia din urmă să-l izgonească pe italian și să numească un nou antrenor principal.

Ieri, suporterii echipei craiovene s-au întâlnit cu jucătorii în părculețul din Rovine pentru a-și arăta susținerea față de jucători înaintea startului campionatului la finalul căruia se dorește accederea în Liga 1.

Totodată, fanii anunțau că vor să vadă dacă Mititelu ține cont de ultimatumul pe care i l-au dat. Napoli a condus însă antrenamentele.

Dumitru Mihu: ”Am crezut, inițial, că e o farsă”

Ripensia a recunoscut prin Dumitru Mihu că a fost telefonat de cineva de la ”FC U” Craiova să-i spună de amânarea meciului din cauza cazurilor de COVID-19. Finanțatorul-președinte al timișorenilor a crezut că este o farsă, a telefonat la FRF pentru a afla mai multe, însă acolo încă nu fusese transmis nimic dinspre Oltenia.

”Încă nu am primit nimic oficial. Am sunat acum jumătate de oră la federație. Ne-au spus că nu au primit nimic. Azi dimineața am crezut, inițial, că e o farsă. Am primit un telefon de la o persoană pe care nu o am în agendă și mi-a zis de cazuri. Era cineva din club”, a declarat, pentru Liga2.ro, finanțatorul-președinte al Ripensiei, Dumitru Mihu, la ora 11:15.

La ora 13:00, Ripensia avea programată plecarea de la Timișoara către Severin, pentru meciul de mâine, de la ora 15:30, care riscă să fie amânat.

PROGRAMUL primei etape a noului sezon de Liga 2 îl poți vedea AICI.

Ce spune protocolul medical despre situația în care se află ”FC U” Craiova

În urma noului protocol medical aprobat vinerea trecută, într-un caz precum cel de la U Craiova 1948 SA se procedează astfel, conform site-ului frf.ro.

Persoanele al căror test este pozitiv se internează pentru 48 de ore pentru evaluarea stării de sănătate și vor fi retestate în ziua 7 de la primul rezultat pozitiv. În cazul în care rezultatul retestării este negativ, iar persoanele nu au prezentat simptome, acestea își pot relua activitatea, inclusiv în ceea ce privește participarea la competiții oficiale.

Persoanele al căror test este negativ și care nu au fost identificate drept contacți în urma anchetei epidemiologice își continuă activitatea sportivă.

Contacții persoanelor pozitive, stabiliți în urma anchetei epidemiologice, vor face un nou test RT-PCR. În cazul în care noul test este negativ, aceștia își vor relua activitatea sportivă, inclusiv în ceea ce privește participarea la competiții oficiale. În cazul în care testul este pozitiv, vor urma procedurile stabilite prin normele sanitare în vigoare.

Dacă persoanele identificate drept contacți nu pot face imediat testul RT-PCR, aceștia vor intra în izolare până la momentul unei noi testări.

FK Csikszereda are și ea cazuri pozitive, însă mai puține. S-a retestat și va juca sâmbătă

Și FK Csikszereda a avut emoții în această săptămâni din cauza rezultatelor la ultima testare împotriva COVID-19. Echipa din Miercurea Ciuc a primit, însă, marți rezultatele pozitive, două la număr, iar până acum a și efectuat retestarea, iar cei infectați au fost izolați. Restul lotului a ieșit negativ, astfel că meciul pe care îl au sâmbătă, de la ora 11:00, la Recea, va avea loc.

”După testul de marți, știrea a venit neașteptat. Ne-am gândit că suntem pregătiți pentru asta, dar s-a dovedit că nu. Primul meu gând a fost că nu ni se poate întâmpla asta, pentru că a fost al optulea test și până atunci totul a fost bine, iar acum veștile proaste au venit chiar înainte de început. Ne-a afectat mental, pentru că protocolul a fost urmat de toată lumea din jurul nostru și de aceea vestea a venit ca o surpriză. Mi-a fost teamă că mai mulți dintre jucătorii noștri vor fi infectați, deoarece ar fi fost în pericol meciul de sâmbătă. Am încercat să-i îndepărtez pe băieți de aceste gânduri. Nu doresc nimănui ceea ce am simțit eu în ultimele două zile. Acum am primit vești bune, iar jucătorii au luat antrenamentele mai în serios și văd că au devenit mai responsabili. Sper că acest lucru să continue”, a spus, joi, Suciu pentru site-ul clubului din Miercurea Ciuc.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-stabilit-programul-primelor-doua-etape-ale-noului-sezon-al-ligii-2-fc-u-craiova-ripensia-e-primul-joc-televizat-19145463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-respira-usurat-dupa-noua-testare-impotriva-covid-19-ciucanii-pot-face-deplasarea-la-recea-suciu-spune-prin-ce-emotii-a-trecut-nu-doresc-nimanui-ceea-ce-am-simtit-eu-19145730

Marius ANGHEL, Anda DELIU 28 Aug. 2020, 11:23 Liga 2
Pe aceeași temă