Farul vrea să producă surpriza cu Petrolul. Ciprian Marica, încrezător: ”Au făcut multe transferuri, noi avem o echipă consolidată.” Argumentele finanțatorului pentru un succes la Ploiești

Răzvan STÎNGĂ 28 Aug. 2020, 16:03 Liga 2
Farul vrea să producă surpriza cu Petrolul. Ciprian Marica, încrezător: ”Au făcut multe transferuri, noi avem o echipă consolidată.” Argumentele finanțatorului pentru un succes la Ploiești

Farul nu a mai jucat un meci oficial de aproape cinci luni, din ultima etapă disputată sezonul trecut, înainte ca Federația Română de Fotbal să stabilească finalizarea campionatului prin disputarea unor meciuri de tip play-off, între primele șase clasate. Ultima partidă a constănțenilor datează din 7 martie, când a cedat cu 0-1 pe teren propriu, cu Turris Oltul. Farul va debuta în noul sezon de Liga 2 marți, cu o deplasare la Petrolul.

Ciprian Marica: ”Sper să începem cu dreptul, nu ar fi rău să luăm cele trei puncte”

Ciprian Marica, principalul finanțator al echipei de la malul mării, a prefațat disputa de la Ploiești și a precizat că jucătorii abia așteaptă să revină pe teren. Consideră că Farul are și un mic avantaj în fața ploieștenilor, acela că o mare parte din lot a rămas, iar locurile libere după câteva plecări au fost completate prin aducerea unor jucători valoroși. De partea cealaltă, Marica e de părere că Petrolul mai are lucrat la omogenitate, dat fiind faptul că a fost schimbat antrenorul, dar și că au venit foarte mulți jucători.

”Abia așteptăm jocul, după o pauză foarte mare. Așteptăm cu entuziasm începutul de sezon. Știm că vom întâlni Petrolul în deplasare, dar pentru faptul că nu are suporteri probabil presiunea cu care erau obișnuite echipele de la Ploiești o să lipsească. Acum, va fi un meci în care ambiția va conta. M-am uitat pe lotul Petrolului, multe transferuri, mulți jucători noi, în timp ce noi avem o echipă consolidată.

Am reușit să păstrăm jucătorii din sezonul trecut și să aducem ceva îmbunătățiri. Vreau să cred că vom fi mai omogeni și că vom reuși să ne impunem. Sper să începem cu dreptul, nu ar fi rău să luăm cele trei puncte”, a declarat Ciprian Marica la Pro X.

Ciprian Marica: ”Ianis e un antrenor tânăr, un antrenor preocupat și ambițios”

Un alt plus adus de finanțatorul Farului este antrenorul Ianis Zicu. Este foarte mulțumit de modul în care acesta pregătește meciurile, având în același timp și un impact pozitiv asupra jucătorilor, prin modul în care gestionează fiecare moment.

”Ianis e un antrenor tânăr, un antrenor preocupat și ambițios. Se duce dimineața la stadion și pregătește antrenamentele, se sfătuiește cu echipa tehnică. Nu pot să spun că e un antrenor sever, ci un antrenor de care îți e rușine atunci când îl vezi, pentru că este un exemplu. În atitudinea pe care o are față de antrenamente îți impune respect și îți e rușine de el, dacă nu faci lucrurile așa cum trebuie”, a mai punctat Ciprian Marica.

Programul Farului în sezonul 2020/2021 din Liga 2 

Farul debutează, așadar, la Ploiești cu Petrolul, după care, în etapa a doua, va urma și prima confruntare pe teren propriu, cu Aerostar Bacău. În etapa cu numărul trei va merge la Timișoara pentru a înfrunta ASU Poli, în etapa a patra primește vizita celor de la SCM Gloria Buzău, iar în etapa a cincea merge la Slobozia, pentru meciul cu nou-promovata Unirea.

Programul complet al Farului și al celorlalte echipe din Liga 2 poate fi citit AICI.

Transferurile făcute de Farul în această vară

Conducătorii Farului au precizat, încă de la finele sezonului trecut de Liga 2, că obiectivul din anul fotbalistic următor, 2020/2021, este în mod clar promovarea în Liga 1. În acest sens, Farul a făcut câteva schimbări de lot după terminarea campionatului, aducând nu mai puțin de nouă jucători, câțiva dintre ei cu multă experiență la nivelul Ligii 2. Constănțenii i-au legitimat pe: Marius Chindriș (mijlocaș, 29 de ani), Vlad Șerbănescu (mijlocaș, 18 ani), Aurel Pirciu (mijlocaș, 18 ani), Andrei Banyoi (atacant, 20 de ani), Sebastian Agachi (portar, 20 de ani), Cosmin Bîrnoi (mijlocaș, 23 de ani), Florin Bălan (mijlocaș, 18 ani), Simon Măzărache (atacant, 27 de ani) și Ștefan Fara (portar, 19 ani).

Farul a câștigat patru din șapte meciuri amicale 

Farul a terminat seria meciurilor amicale, după testul cu numărul șapte. A câștigat patru, a pierdut două și a făcut o remiză. Primele două eșecuri au fost înregistrate chiar în primele două confruntări. Meciurile Farului din această vară: România U21 (scor 0-6), U Craiova 1948 SA (scor 0-2), Gloria Albești (scor 7-1), Dunărea Călărași (scor 4-0), Axiopolis Cernavodă (scor 1-1), CS Sparta Techirghiol (scor 7-1), CS Poseidon Limanu 2 Mai (scor 3-0).

Foto: FC Farul Constanța 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-nu-e-foarte-multumita-de-programul-ligii-2-tiberiu-curt-catalogheaza-tintarul-ca-fiind-unul-care-dezavantajeaza-echipa-marinarilor-intalnim-principalele-contracandid-19145355

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-stabilit-programul-primelor-doua-etape-ale-noului-sezon-al-ligii-2-fc-u-craiova-ripensia-e-primul-joc-televizat-19145463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-castigat-la-scor-ultimele-doua-amicale-ale-verii-simon-mazarache-a-fost-remarcatul-zilei-cu-cinci-goluri-intr-o-singura-partida-19145097

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ligii-2-sezonul-2020-2021-cele-21-de-etape-19145302

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Aug. 2020, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă