Farul a ajuns la șase transferuri! Doi jucători de la Viitorul, un portar și un mijlocaș, s-au alăturat lotului lui Ianis Zicu

Andrei PASCU 14 Aug. 2020, 20:01 Liga 2

Farul continuă să mute pe piața transferurilor, iar vineri, 14 august, a anunțat două noi achiziții. A reușit să îi aducă pe jucătorii Sebastian Agachi (portar, 20 de ani la 25 septembrie) și pe Cosmin Bîrnoi (mijlocaș, 23 de ani la 17 septembrie).

Primul a evoluat în sezonul recent încheiat al Ligii 2 pentru Campionii FC Argeș, unde a fost împrumutat de Viitorul, în timp ce Bîrnoi a fost legitimat în ediția trecută a Ligii 1 la Viitorul și Poli Iași.

Agachi a jucat opt meciuri pentru Campionii FC Argeș. ”Am stat trei ani la Constanța”

Agachi este născut la Chișinău și în România a mai jucat pentru FC Aninoasa, tot împrumutat de la clubul lui Gheorghe Hagi. Sezonul trecut a fost cedat pe perioadă determinată de timp la Campionii FC Argeș, unde a prins doar opt meciuri. Ultima partidă oficială a fost bifată însă anul trecut, în octombrie, într-un meci al piteștenilor pe teren advers, cu ASU Poli, scor 3-0 pentru timișoreni. La Farul merge tot sub formă de împrumut.

”Portarul Sebastian Iulian Agachi este noul jucător al clubului nostru, urmând să evolueze pentru FC Farul Constanța în sezonul viitor al Ligii a 2-a. În vârstă de 20 de ani, pe care îi va împlini luna viitoare, acesta este internațional de tineret al Republicii Moldova. Și-a început junioratul la Zimbru Chișinău și l-a definitivat la Academia Gheorghe Hagi, iar în campionatul trecut a jucat în Liga a 2-a, pentru FC Argeș, bifând 8 prezențe între buturi”, precizează Farul, cu privire la Sebastian Agachi.

  • Sebastian Agachi, după semnarea actelor: ”Foarte bucuros că sunt la Constanța. Cunosc bine orașul, pentru că am stat trei ani aici, îi cunosc bine și pe mulți dintre colegii din echipă, așa că mă voi adapta rapid. Știu ce înseamnă Liga a 2-a, am jucat în sezonul trecut la FC Argeș, cred că am făcut-o bine, iar experiența aceasta m-a ajutat. Cred că va fi un sezon mai dificil decât cel precedent, pentru că sunt multe echipe care au pretenții la promovare. Va fi o luptă strânsă și îmi doresc să fim și noi acolo. Sper să ne îndeplinim obiectivele, atât de echipă, cât și personale. Suporterii să fie alături de noi, chiar dacă nu pot veni în tribune deocamdată. Să ne susțină și le promitem că vom da totul pe teren”.

Cosmin Bîrnoi a prins șase partide pentru Poli Iași și una pentru Viitorul. ”Aș fi foarte bucuros să particip la revenirea Farului în prima ligă”

Cosmin Bîrnoi a schimbat două echipe în Liga 1 sezonul trecut. A început campionatul la Poli Iași, iar din ianuarie până la finalul campionatului a fost legitimat la Viitorul. La echipa din Moldova a prins șase meciuri, iar pentru clubul finanțat de Gheorghe Hagi a jucat într-o singură partidă.

”Mijlocașul Cosmin Bîrnoi este noul jucător al clubului nostru și va juca în tricoul alb-albastru în sezonul viitor al Ligii a 2-a. În vârstă de 23 de ani, pe care îi va împlini luna viitoare, acesta poate evolua atât pe partea stânga a ofensivei, cât și în zona centrală. Bîrnoi a mai jucat pentru ACS Poli Timișoara, Politehnica Iași și FC Viitorul, adunând 40 meciuri în Liga 1, cu 2 goluri marcate, 16 partide în Liga a 2-a și prezențe în Cupa României și Cupa Ligii”, precizează Farul cu privire la Cosmin Bîrnoi.

  • Cosmin Bîrnoi, după semnarea actelor: ”Sunt fericit că am venit la Farul, o echipă de tradiție, cu un proiect foarte bun. Când voi primi șansă să joc, vreau să o fac cât mai bine și să ducem echipa cât mai sus. Va fi un sezon foarte interesant, sunt multe echipe cu tradiție care vor să promoveze, dar asta nu cred că trebuie să ne împiedice pe noi să promovăm în Liga 1 la finalul acestui campionat. Avem o echipă bună, îi cunosc pe mulți dintre jucătorii din lot, au calitate foarte bună. Sunt convins că și suporterii așteaptă acest lucru și ar fi un lucru extraordinar dacă am reuși în acest an. Aș fi foarte bucuros să particip la revenirea Farului în prima ligă. După ce se va încheia toată nebunia asta cu pandemia, suporterii să vină la stadion, să ne susțină la fiecare meci și să fie alături de noi mereu!”

Farul a ajuns la șase transferuri 

Farul este una dintre cele mai active echipe din Liga 2, cu privire la acțiunile întreprinse pentru conturarea unui lot competitiv care să aducă promovarea la Constanța în sezonul următor, după cum au declarat cei din conducere. Au fost încheiate mai multe contracte de prelungiri, dar Farul a perfectat și alte patru transferuri. I-a mai adus pe Marius Chindriș (mijlocaș, 29 de ani), Vlad Șerbănescu (mijlocaș, 18 ani), Aurel Pirciu (mijlocaș, 18 ani) și Andrei Banyoi (atacant, 20 de ani).

Până acum, formația antrenată de Ianis Zicu a disputat trei meciuri test, iar pe două dintre ele le-a pierdut. Constănțenii au cedat cu 0-6, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, amicalul împotriva naționalei sub 21 de ani a României. Partida a reprezentat, totodată, debutul lui Adrian Mutu ca selecționer al naționalei de tineret. În al doilea joc, Farul a evoluat în compania U Craiova 1948 SA, pe stadionul Juventus din București, iar oltenii au câștigat cu 2-0. În testul cu numărul trei, Farul a înregistrat și primul succes. Într-un meci disputat la Constanța, ”marinarii” s-au impus cu 7-1 în fața Gloriei Albești.

Foto: FC Farul Constanța 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-editie-a-ligii-2-va-avea-un-format-inedit-aprobat-de-majoritatea-cluburilor-in-sezonul-regulat-se-joaca-doar-turul-apoi-se-intra-in-play-off-si-doua-grupe-de-play-out-cum-se-decid-promovatele-19144054

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-victorie-la-scor-cu-gloria-albesti-echipa-lui-ianis-zicu-avea-3-0-inca-de-la-pauza-foto-19143720

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-e-pregatit-de-seria-meciurilor-amicale-farul-va-juca-doua-partide-test-in-aceasta-saptamana-sunt-36-de-ore-intre-cele-doua-jocuri-adversarii-constantenilor-nationala-d-19142863

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-a-castigat-si-amicalul-cu-farul-oltenii-s-au-impus-cu-2-0-dupa-ce-constantenii-au-ratat-o-lovitura-de-pedeapsa-foto-si-video-19143112

 

 

 

Andrei PASCU 14 Aug. 2020, 20:01 Liga 2
Pe aceeași temă