Cu un ochi plânge, cu unul râde! Buzoianul Valentin Dumitrache aparține de Farul, dar menține Gloria cu șanse la sferturile Cupei României și trimite campioana României acasă: ”Nu m-am bucurat după gol, așa am simțit să fac”

Andrei PASCU 02 Nov. 2023, 22:40 Cupa României

Gloria Buzău a reușit un rezultat important în grupa din Cupa României, iar joi seară a trecut de Farul, pe teren propriu, cu 1-0. La final, după ce Andrei Prepeliță și-a spus impresiile, din tabăra echipei din Liga 2 au vorbit și marcatorul Valentin Dumitrache, dar și experimentatul Idan Golan.

Amândoi, la fel ca antrenorul Prepeliță, au afirmat că se gândesc că acesta poate fi un punct de plecare bun pentru evoluții mai solide în campionat.

Valentin Dumitrache a marcat în Gloria Buzău – Farul 1-0, contra echipei de care aparține

Valentin Dumitrache, deși este din Buzău, a marcat contra formației de care aparține. El evoluează la Gloria din poziția jucătorului împrumutat chiar de la Farul.

Fotbalistul nu s-a bucurat în urma reușitei, pentru că a dorit să își arate respectul față de formația pregătită și patronată de Gheorghe Hagi. El a explicat, la interviuri, cum a fost obținut succesul de calibru.

”Am marcat la prima atingere, mă bucur că am marcat și am adus victoria! Aveam nevoie de această victorie, au fost două meciuri mai puțin bune pentru noi. Cred că această victorie ne dă încredere pentru meciurile care urmează.

Am vorbit în vestiar înainte, că acest meci ne poate da moral. Veneam după meciuri proaste, acum am făcut un job bun. E bine că am învins, sperăm să fie la fel în duelurile următoare.

După părerea mea, e diferență mare între Liga 1 și Liga 2. În Liga 2 jocul e mai pe forță, se joacă mult cu balon lung, iar noi avem mulți jucători tehnici, cu calitate, nu avem spații în Liga 2 cum am avut azi. Farul a ieșit la joc, iar noi am recuperat sus și i-am surprins cu pasele scurte.

Nu m-am bucurat după gol, așa am simțit pe moment, atât! M-am bucurat, dar reținut. Nu mă gândesc la ce va fi din vară pentru mine, acum sunt la Buzău și sper să promovăm. Din vară, vom vedea ce va fi”, a spus fotbalistul la microfonul Digi Sport.

Gheorghe Hagi, felicitări pentru Valentin Dumitrache: ”Bravo lui! Joacă să marcheze, joacă pentru el, trebuie să arate cât de bun e”

După fluierul de final al jocului din Crâng, când Hagi era în gura tunelului care ducea la vestiare, Dumitrache și-a strigat fostul antrenor și pentru câteva momente cei doi s-au îmbrățișat, iar pe buzele ”Regelui” s-a putut citi cum acesta l-a felicitat pe mijlocaș.

La flash-interviu, întrebat despre Dumitrache, Gheorghe Hagi l-a felicitat și public de jucător pentru golul marcat, chiar dacă reușita acestuia a adus înfrângerea pentru Farul și, totodată, eliminarea din Cupa României.

”Bravo lui, l-am felicitat, nici măcar nu trebuia să facă gestul acela pe care l-a făcut (n.r. – Dumitrache a ridicat brațele după ce a marcat, dorind să transmită că nu vrea să se bucure pentru reușita sa, în semn de respect pentru clubul de care aparține contractual). El joacă să marcheze, joacă pentru el, trebuie să arate cât de bun e, pentru că fiecare jucător face pentru el lucrurile și el a făcut-o foarte bine. Și o face bine, cred că ajută Buzăul și bravo lui. Oricum e de aici, de la Buzău, toată lumea îl iubește. Mă bucur pentru el”, a spus Hagi despre Dumitrache.

  • În campionatul Ligii 2, Valentin Dumitrache a evoluat pentru Gloria în 9 meciuri și a înscris 2 goluri.

Idan Golan, reacție după victoria cu Farul: ”Sper să fim pregătiți pentru partida cu Unirea Slobozia, din Liga 2”

Idan Golan este unul dintre jucătorii cu experiență, în care Andrei Prepeliță își pune mare încredere. Deocamdată, el nu este om de bază la Gloria Buzău, în Liga 2 având doar două meciuri până acum, în primele două etape.

Cred că am jucat foarte bine, am fost concentrați, știam că ei vor avea posesia, dar am așteptat momentul potrivit. Acesta a fost planul nostru și ne-a ieșit. Această evoluție ne poate da mai multă încredere pentru meciurile din campionat.

Sper să fim pregătiți pentru partida cu Unirea Slobozia, din Liga 2. Cred că trebuia să avem și până acum încrederea arătată în această seară, cu Farul. Dar, acum ne concentrăm pe meciul următor, să luăm cele trei puncte.

Am fost accidentat până acum, acum sunt bine. Sunt bucuros pentru victoria de astăzi”, a spus Golan despre partida cu Farul.

  • Israelianul Idan Golan are 3 meciuri jucate pentru Gloria Buzău în acest sezon de Liga 2, în multe dintre jocuri fiind accidentat.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gloria-buzau-1-0-cu-farul-in-grupele-din-cupa-romaniei-19291427

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/prima-vizita-de-lucru-la-noul-stadion-care-se-construieste-in-targoviste-19291359

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/joi-au-loc-3-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19291216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gianluca-mancuso-nu-va-mai-juca-in-2023-pentru-steaua-19291343

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumbravita-primeste-vizita-stelei-in-etapa-a-12-a-a-ligii-2-19291320

Andrei PASCU 02 Nov. 2023, 22:40 Cupa României
Pe aceeași temă