Andrei Prepeliță le-a dat peste nas contestatarilor și a eliminat Farul din Cupa României! Antrenorul Gloriei Buzău nu-i bagă în seamă: ”Acest meci e bun pentru moral”

Andrei PASCU 02 Nov. 2023, 21:39 Cupa României

Andrei Prepeliță a disputat primul meci după ce a intrat în atenția conducerii pentru faptul că Gloria Buzău nu are rezultatele și jocul pe care ”cei de sus” le așteaptă. A avut duelul cu Farul, din etapa a 2-a a fazei grupelor de Cupa României, și a avut câștig de cauză fostul mijlocaș, buzoienii învingând la limită, scor 1-0.

A fost un meci care le dă încredere buzoienilor, după cum a declarat Andrei Prepeliță la finalul întâlnirii.

Gloria Buzău, 1-0 cu Farul în grupele din Cupa României

Gloria Buzău și-a depășit condiția și a intrat cu 0-0 la cabine în duelul cu campioana României – Farul, iar în repriza secundă a dat lovitura și s-a impus cu 1-0. A reușit să își treacă în cont succesul, culmea, cu ajutorul unui jucător împrumutat chiar de la Farul.

Valentin Dumitrache a punctat pe final, în minutul 86, cu o execuție din careu. La final, la interviuri, Andrei Prepeliță a vorbit despre partida din Cupa României în perspectiva celor ce se vor întâmpla în Liga 2.

  • Gloria Buzău, în partida cu Farul: Greab – Ferraresso (Sg. Pîrvulescu 73′), Wiktroski, Dobrosavlevici, Sălceanu, Trebotic (cpt.)(Brîncoveanu 88′), Pervan, V. Angelov (Diogo Izata 68′), Mihaiu (Val. Dumitrache 68′), Golan (Mat. Tănasă 68′), Radic
    Rezerve neutilizate: Horeboiu – Pashov, Patapis, Nadolu

Andrei Prepeliță, bucuros prin prisma încrederii după Gloria Buzău – Farul

El pune mare preț pe campionat, iar victoria cu Farul a analizat-o din latura plusului de moral care se poate vedea în partida următoare din divizia a doua, din etapa a 12-a, contra Unirii Slobozia.

Am mai avut meciuri bune cu echipele din prima ligă, contra celor de la UTA, plus meciurile amicale jucate contra echipelor de Liga 1. Probleme avem cu echipele cu care noi ne batem în Liga 2. De fapt, ultimele meciuri au fost nereușite, nu ne așteptam, dar avem de muncă. (…)

Farul a venit cu jucători care au meciuri în Liga 1 și sperăm să mergem tot așa în astfel de meciuri. Însă, noi vrem să promovăm, ne interesează meciurile din Liga 2. Acest meci este bun ca moral, după două înfrângeri, sperăm ca în partida de la Slobozia să arătăm ca azi”, a spus Andrei Prepeliță la microfonul Digi Sport.

Andrei Prepeliță, laude pentru Valentin Dumitrache după Gloria Buzău – Farul

Andrei Prepeliță a comentat și golul marcat de Valentin Dumitrache, pe care l-a lăudat pentru reușită și pentru evoluțiile din Liga 2, dar a comentat și ocazia monumentală a lui Diogo Izata care, din apropierea liniei porții, din aproximativ un metru și jumătate, a tras peste poartă cu portarul Buzbuchi depășit.

Izata a tras peste din fața porții, poziție centrală, în urma unei pase venite pe jos din partea dreaptă, de la Pîrvulescu.

(N.r. – Despre ocazia lui Izata) ”Pentru mine, care am jucat fotbal, e simplu! Acolo nu mai trebuie să pendulezi, a venit balonul tare. El a pendulat și mingea i-a sărit. Acolo te duci cu piciorul, cu tot corpul și te lovește și intră în poartă. Îmi pare rău pentru el, avea nevoie de gol, sunt mulți jucători intrați crispați, i-am văzut… .

Treptat, mă gândeam că ar putea veni golul și ne ajută că am marcat și acest gol al lui Dumitrache, ne dă încredere. Dumi, de când a venit, în primele meciuri nu a fost titular, dar apoi a fost jucător de bază.

Azi am căutat să le dau minute jucătorilor care au evoluat mai puțin. Am și menajat câțiva jucători, Șerban, Chică-Roșă, Dumitru nu au apărut nici pe foaie, plus cei care au stat pe bancă. Mă bucur pentru Dumitrache, are un stâng bun, a intrat în interior și a marcat un gol frumos”, a mai spus Prepeliță.

Gloria Buzău, duel cu Unirea Slobozia în etapa 12 de Liga 2

Gloria Buzău a adunat 18 puncte în acest sezon și se află pe locul 5 în clasamentul Ligii 2, fiind la golaveraj sub locul 4, CSC Dumbrăvița, dar cu un punct peste locul 6, CS Mioveni.

În etapa a 12-a, trupa din Crâng are meci în deplasare, cu Unirea Slobozia, liderul campionatului, învins la Slatina pentru prima dată în acest sezon. Confruntarea va avea loc după duelul din Cupa României contra campioanei din SuperLiga României – Farul.

În afara jocului cu Unirea Slobozia, Gloria Buzău mai are programate alte patru, trei în Liga 2, cu CSM Ceahlăul (acasă), CSC Dumbrăvița (deplasare) și FK Miercurea Ciuc (acasă), și una în Cupa României, cu CS Tunari (deplasare).

Sper să facem un rezultat bun la Slobozia, e o contracandidată la promovare. E o echipă bună, care e pe locul 1. O echipă care nu a schimbat foarte mult din vară, are omogenitate. O echipă grea, un antrenor bun, sperăm să facem un meci bun, să câștigăm”, a mai declarat Prepeliță.

Gloria Buzău, șanse să treacă de grupe în Cupa României

Referitor la situația din Cupa României, Gloria Buzău poate merge în fazele eliminatorii ale competiției, acum având 3 puncte și fiind pe locul 4. Dacă în prima etapă a cedat în duelul cu UTA, scor 1-2, în etapa a 3-a, ultima a fazei grupelor, va întâlni, pe teren străin, CS Tunari.

Clasamentul Grupei D din Cupa României, după etapa a 2-a:

  1. FC Voluntari – 4 puncte
  2. Universitatea Craiova – 4 puncte
  3. UTA – 3 puncte
  4. Gloria Buzău – 3 puncte
  5. CS Tunari – 2 puncte
  6. Farul – 0 puncte

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gianluca-mancuso-nu-va-mai-juca-in-2023-pentru-steaua-19291343

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/joi-au-loc-3-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19291216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumbravita-primeste-vizita-stelei-in-etapa-a-12-a-a-ligii-2-19291320

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-pe-plus-dupa-venirea-lui-eugen-neagoe-antrenorul-isi-doreste-sa-rapuna-si-concordia-chiajna-vreau-sa-controlam-jocurile-vreau-mai-mult-de-la-jucatori-19291237

Andrei PASCU 02 Nov. 2023, 21:39 Cupa României
Pe aceeași temă