Farul și-a luat atacant crescut de CFR Cluj. Constănțenii au ajuns la al patrulea transfer al verii

Răzvan STÎNGĂ 29 Jul. 2020, 16:23 Liga 2

Farul a perfectat un nou transfer. De această dată, constănțenii au anunțat legitimarea atacantului Andrei Banyoi (20 de ani), care în sezonul trecut a jucat în Seria 4 din Liga 3, la Șoimii Lipova, echipă care a terminat pe locul 2 campionatul, după U Craiova 1948 SA. Fotbalistul născut la Iclod s-a format la CFR Cluj, de unde a fost vândut în 2017 și de atunci a schimbat mai multe echipe.

A fost cedat la Unirea Jucu, iar ulterior a mai jucat pentru Dacia Unirea Brăila și Șoimii Lipova. În Liga 2 are 20 de partide, reușind șase goluri și două pase decisive. Atacantul a ajuns la Lipova, după încă un sezon la CFR Cluj. Campioana României îl luase în iulie 2018, dar în vara anului următor a decis să renunțe din nou la el.

Andrei Banyoi, mesaj pentru fani: ”Să vină alături de noi și să ne susțină, să ne împingă de la spate”

Andrei Banyoi a declarat pentru site-ul oficial al Farului că este mândru de faptul că a semnat cu o echipă de tradiție și că s-a întors în a doua ligă din România.

”Atacantul Andrei Banyoi este noul jucător al clubului nostru, urmând să evolueze în sezonul viitor al Ligii a 2-a în tricoul alb-albastru. Jucătorul în vârstă de 20 de ani a fost format de CFR Cluj, a mai evoluat la Unirea Jucu, Dacia Unirea Brăila și Șoimii Lipova și a îmbrăcat tricoul naționalei României sub 19 ani. A strâns 20 de prezențe în liga secundă, trecându-și în cont 6 goluri și 2 pase de gol.

«Sunt foarte bucuros, mai ales că am revenit în Liga a 2-a, la un club de tradiție, cu o organizare bună și condiții foarte bune. Mă pregătesc cât mai bine în această perioadă și aștept să înceapă meciurile și să avem suporterii lângă noi. Sunt genul de nouar clasic, bătăios, alerg mult și sunt mereu în fața porții. Îmi doresc să fiu sănătos, să pot să mă pregătesc și să joc și împreună să promovăm. O să fie un sezon foarte tare, așteptăm să treacă pandemia și să fie suporterii în tribune, pentru că fără ei nu este fotbal adevărat. Împreună cred că vom face o treabă bună.

Normal că ne gândim la promovare, pentru că Farul este un club de tradiție și ar trebui să fie în prima ligă. Sper să ne îndeplinim obiectivul», a spus Andrei Banyoi, care a transmis și un mesaj fanilor constănțeni: «Să vină alături de noi și să ne susțină, să ne împingă de la spate»”, se arată în comunicatul emis de Farul.

Transferul lui Andrei Banyoi este al patrulea pe care îl realizează Farul în această vară, după încheierea sezonului din Liga 2 de la locurile 7 în jos.

Până acum, echipa patronată de Ciprian Marica i-a mai adus pe Marius Chindriș (mijlocaș, 29 de ani), Vlad Șerbănescu (mijlocaș, 18 ani) și pe Aurel Pirciu (mijlocaș, 18 ani).

”Schimb” de atacanți. Alexandru Moise, fost la Farul, s-a transferat la Șoimii Lipova

Atacantul Alexandru Moise (25 de ani), fost atacant la Farul în perioada 2018-2019, a semnat la sfârșitul lunii iunie cu Șoimii Lipova. Fotbalistul originar din Constanța s-a făcut remarcat în primul rând la Axiopolis Cernavodă, grupare pentru care a evoluat până în vara lui 2018, când a fost luat de Petre Grigoraș la Farul Constanța.

În cele din urmă, din cauza problemelor financiare ale clubului și a atitudinii jucătorului, cele două părți s-au despărțit. Moise s-a întors din nou în Liga 3, de această dată la Unirea Slobozia, echipă cu care s-a clasat pe locul 1 după 16 etape, însă care trebuie să joace baraj cu Mostiștea Ulmu pentru a promova. Atacantul s-a despărțit însă și de Unirea înaintea acestui baraj, iar acum a ajuns la Lipova.

Alexandru Moise are 25 de meciuri jucate pentru Farul în sezonul trecut de Liga 2, în 18 dintre ele începând ca titular și în cinci fiind schimbat. Goluri în Liga 2 a dat doar patru, nu cinci, cu Campionii FC Argeș (două, 3-1), CS Mioveni (3-3 pe teren, pierdut de Farul la ”masa verde”) și Dacia Unirea Brăila (2-0).

Foto: FC Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dimciu-halep-aproape-de-transferul-carierei-poate-ajunge-la-fcsb-la-cateva-zile-dupa-despartirea-de-farul-19140668

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-continua-seria-prelungirilor-contractuale-fundasul-dan-panait-a-fost-convins-sa-continue-19140358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-continua-pregatirea-pentru-atingerea-obiectivului-anuntat-promovarea-in-liga-1-mijlocasul-antonio-cruceru-e-sincer-si-recunoaste-e-greu-dupa-luni-de-pauza-dar-vrem-sa-ne-batem-la-pr-19140001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-bodo-kanda-a-semnat-cu-concordia-chiajna-dupa-despartirea-de-farul-ilfovenii-joaca-primul-amical-cu-fc-u-craiova-19139895

Răzvan STÎNGĂ 29 Jul. 2020, 16:23 Liga 2
Pe aceeași temă