Corvinul Hunedoara, acuzații grave! Clubul din Liga 3 a rupt colaborarea cu Farul, care i-a ”furat” un junior prin presiunile părinților: ”Dezavuăm aceste practici şi inginerii”

Andrei PASCU 07 Sep. 2022, 23:11 Liga 3
Corvinul Hunedoara, acuzații grave! Clubul din Liga 3 a rupt colaborarea cu Farul, care i-a ”furat” un junior prin presiunile părinților: ”Dezavuăm aceste practici şi inginerii”

Corvinul Hunedoara a rupt parteneriatul cu Farul Constanța, în ceea ce privea, mai exact, legătura dintre cele două cluburi la nivelul centrelor de copii și juniori. Formația care activează în Liga 3 face acuzații grave la adresa entității conduse de Gică Hagi, anume că a luat un junior în baza unor presiuni.

Corvinul Hunedoara acuză Farul că i-a ”furat” un junior!

Corvinul Hunedoara și Farul Constanța aveau un parteneriat din 2020, dar acum totul s-a năruit din cauza unei practici care a fost făcută publică de hunedoreni, anume că un junior talentat, în vârstă de 12 ani, a făcut trecerea la formația de la malul mării la presiunile părinților acestuia, la îndemnul anumitor oficiali ai Farului.

Deși există un cadru legal prin care acel centru de copii și juniori sau academie care lansează un tânăr beneficiază de anumite sume de bani pe parcursul carierei acestuia, mai ales dacă ajunge la un anumit nivel, în privința tânărului care a crescut la Corvinul Hunedoara clubul s-a văzut pus în situația de a-l pierde, din câte se pare, gratis sau în termeni care nu i-au convenit.

Formația din Liga 3 a dezvăluit episodul printr-un comunicat emis pe pagina de Facebook, precizând, printre altele că: ”Dezavuăm practicile şi ingineriile prin care cooptarea unor juniori de perspectivă sunt avantajoase doar pentru una dintre părţi, folosindu-se anumite strategii de convingere a părinţilor, înainte de a se discuta cu reprezentanţii clubului”.

Comunicat dur emis de Corvinul Hunedoara, cu direcția Farul: ”Dezavuăm practicile şi ingineriile prin care cooptarea unor juniori de perspectivă sunt avantajoase doar pentru una dintre părţi”

Practic, Corvinul Hunedoara acuză Farul că nu a respectat termenii în care a fost semnat parteneriatul, discutând cu părinții tânărului în cauză pentru a face presiuni și pentru ca acesta să ajungă în anumite condiții la academia condusă de Gică Hagi. Lucru care s-a și întâmplat.

C𝐎𝐌𝐔𝐍𝐈𝐂𝐀𝐓 𝐎𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋

După cum am anunţat în mai multe rânduri, 𝐂𝐨𝐫𝐯𝐢𝐧𝐮𝐥 pune un important accent şi pe juniorii săi, iar acest lucru s-a reflectat, de pildă, şi în partida disputată împotriva celor de la CSM Avântul Reghin, în etapa a doua a campionatului. Echipa noastră a încheiat meciul cu nu mai puţin de şase juniori în teren: Andrei Ştefan 𝐃𝐞𝐚𝐤 (2004), Ionuţ 𝐏𝐨𝐩 (2004), Adrian 𝐌𝐚𝐫 (2002), Paul 𝐌𝐞𝐫𝐜𝐢𝐨𝐢𝐮 (2003), Antonio 𝐁𝐫𝐚𝐝𝐮 (2002) şi Timotei 𝐌𝐢𝐭𝐫𝐚𝐧 (2005)!

Mai mult decât atât, dezvoltarea 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐞𝐢 𝐂𝐨𝐫𝐯𝐢𝐧𝐮𝐥 𝟏𝟗𝟐𝟏 𝐇𝐮𝐧𝐞𝐝𝐨𝐚𝐫𝐚 este prioritară, astfel că echipa secundă a clubului nostru – care activează la nivelul Ligii a IV-a Hunedoara – este compusă, în totalitate, din juniori crescuţi la clubul nostru (2004-2007), #acasălaHunedoara.  Antrenaţi de Mircea Alic Jr., tinerii de la Corvinul II au început cu o remiză campionatul, 2-2, pe terenul celor de Ia Inter Petrila, reuşitele alb-albaştrilor venind de la Rafael 𝐏𝐨𝐜𝐢𝐨𝐢𝐚𝐧 (2005) şi Sebastian 𝐋𝐮𝐩𝐮𝐬̧𝐨𝐫 (2005) – jucători care fac parte, de altfel, şi din lotul echipei mari, cum mai este, de pildă, şi cazul lui Darius 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧, portar crescut la Hunedoara şi întors, în această vară, la clubul nostru!

În plus, din acest an şcolar, la #Hunedoara se găseşte şi singura clasă dedicată exclusiv fotbalului, iar juniorii care ajung în sânul Academiei noastre beneficiază de cazare, masă şi toate condiţiile necesare pentru performanţă sportivă şi educaţională, în cadrul unui campus şcolar – reabilitat, în totalitate, pe fonduri europene.

De altfel, investiţiile în infrastructura sportivă vor continua, în paralel cu cele ale Academiei Corvinul 1921 Hunedoara, tocmai pentru că echipa noastră este una a comunităţii, sprijinită de administraţia locală şi are în spate o tradiţie bogată la nivel juvenil, exemplele în acest sens fiind numeroase, de-a lungul timpului.

Cu toate acestea, cedarea unor jucători cu potenţial (cum s-a întâmplat recent, în cazul unui junior de 12 ani, la presiunile părinţilor, la clubul FC Farul Constanţa, în condiţii avantajoase 𝐃𝐎𝐀𝐑 pentru clubul de primă ligă) 𝘯𝘶 𝘴𝘦 𝘷𝘢 𝘮𝘢𝘪 𝘧𝘢𝘤𝘦 𝘥𝘦𝘤𝘢̂𝘵 𝘥𝘢𝘤𝘢̆ 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘤𝘪𝘢𝘳𝘦 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑖̂𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑐𝑜𝑟𝑑𝑎𝑛𝑡̧𝑎̆ 𝑐𝑢 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡̧𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑙𝑢𝑏𝑢𝑙 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑢 𝑙𝑒 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑖̂𝑛 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙 𝑗𝑢𝑛𝑖𝑜𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟!

Dezavuăm practicile şi ingineriile prin care cooptarea unor juniori de perspectivă sunt avantajoase doar pentru una dintre părţi, folosindu-se anumite strategii de convingere a părinţilor, înainte de a se discuta cu reprezentanţii clubului. Concret, nu ne dorim ca, în viitor, Corvinul să mai treacă printr-un alt „caz Lobonţ”, în care să nu beneficieze în niciun fel din transferul jucătorului, având în vedere resursele investite de-a lungul timpului în juniorul aflat în cauză!

Tocmai de aceea, am luat decizia de a denunţa, unilateral, parteneriatul pe care îl aveam cu Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” şi care data din 2020, însă, totodată, subliniem că rămânem deschişi oricărei colaborări cu cluburi care îşi manifestă interesul asupra unui jucător crescut la Hunedoara, atâta vreme cât o eventuală înţelegere va fi benefică, din toate punctele de vedere, şi clubului nostru.

Avem convingerea că proiectul nostru în sectorul juvenil se va dezvolta şi mai mult în următorii ani şi că Hunedoara va redeveni una dintre pepinierele importante de fotbalişti talentaţi din această parte de ţară şi nu numai!

Hai, #Corvinul!”, este comunicatul integral emis de formația din Liga 3.

 

Andrei PASCU 07 Sep. 2022, 23:11 Liga 3
Pe aceeași temă