Farul, învinsă la scor drastic de naționala U21 a României, la debutul lui Adrian Mutu ca selecționer. Scuza găsită de ”marinari” | FOTO și VIDEO

Marius ANGHEL 07 Aug. 2020, 13:07 Liga 2

Farul a pierdut la scor drastic primul meci amical desfășurat în această vară. Constănțenii pregătiți de Ianis Zicu au cedat cu 6-0, joi seară, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, testul împotriva naționalei sub 21 de ani a României. Această partidă a reprezentat, totodată, debutul lui Adrian Mutu ca selecționer al naționalei de tineret.

România U21, fără 12 dintre jucătorii convocați inițial, a defilat cu Farul

După o perioadă mai lungă de antrenamente efectuate la Constanța, ”marinarii” au mers joi la Mogoșoaia pentru un prim amical în această vară. Adversar a fost naționala de tineret a României, o echipă la care Adrian Mutu s-a aflat la debutul ca selecționer. ”Briliantului” i-au lipsit 12 dintre tricolorii convocați inițial, plus Cătălin Itu, menajat, însă, cu toate aceaste, România U21 a controlat jocul încă de la început, potrivit frf.ro, și s-a impus la un scor care nu mai are nevoie de alte comentarii.

Adrian Mutu a debutat în amicalul cu Farul ca selecționer, al naționalei U21 a României. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

La pauză, tricolorii au condus cu 2-0 după reușitele lui Andrei Chindriș, din apropiere, după o lovitură de colț, și Valentin Costache, șut din unghi, din interiorul careului. La pauză, Adrian Mutu a efectuat toate înlocuirile, trimițând pe teren șapte jucători noi față de formația de start. România U21 a continuat să conducă jocul și goluri au curs în poarta constănțenilor. Mai întâi George Ganea a reușit ”dubla” în minutele 49 și 73, iar apoi George Cîmpanu, aflat la debutul său în tricoul naționalei U21, l-a imitat în minutele 83 și 90.

S-a terminat 6-0 pentru România U21 în testul cu Farul, iar în septembrie urmează ”dubla” cu Finlanda (4) și Malta (8), contând pentru preliminariile EURO 2021.

Jucătorii Farului au oferit o replică slabă naționalei de tineret a României. Doar prin faulturi și-au putut opri adversarii. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Farul susține că a jucat cu semifinalista de la EURO U21!?!

De partea cealaltă, Farul a dat vina pe acest eșec drastic pe faptul că nu a mai jucat un meci de aproape 5 luni, din cauza pauzei generate de pandemia COVID-19, dar și că a întâlnit ”semifinalista la Campionatul European de anul trecut, din Italia, calificată la Jocurile Olimpice din 2021, de la Tokyo, și antrenată de fostul mare internațional Adrian Mutu”.

Nimic fals în această ultimă afirmație a echipei constănțene, numai că din echipa semifinalistă cu Germania, în acest meci au evoluat doar Tudor Băluță și Andrei Ciobanu. Rezervă în acel meci a fost și Virgil Ghiță, acum titular și căpitan.

Următorul amical al Farului este programat pentru ziua de sâmbătă, de la ora 10:00, la București, pe stadionul Juventus, cu nou-promovata în Liga 2 ”FC U” Craiova, echipă care până acum a mai jucat teste cu: CSM Reșița (scor 5-2), Concordia Chiajna (scor 1-1), Ripensia Timișoara (scor 2-2), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (scor 2-1) și Pandurii Târgu Jiu (scor 4-0).

Ianis Zicu mai are pus la punct echipa sa pentru a emite pretenții. În amicalul cu România U21, Farul a fost ușor de învins. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

ROMÂNIA U21 – FARUL CONSTANȚA 6-0
Au marcat: Andrei Chindriș 32′, Valentin Costache 42′, George Ganea 49′, 73′, George Cîmpanu 83′, 90′

România U21: Mih. Popa (Duțu 46′) – Haruț (Al. Vodă 46′), Andr. Chindriș (Screciu 46′), V. Ghiță (cpt.)(D. Ciobotariu 46′), Opruț (Velisar 46′) – A. Ciobanu, M. Marin (Băluță 46′), Casap – Cîmpanu, V. Costache (G. Ganea 46′), Petrila
Selecționer: Adrian Mutu

Farul: Mih. Eșanu (Udeanu 46′) – Mih. Leca (Cană 46′), Lică, I. Ursu (Cărăruș 60′), D. Panait (I. Coman 75′) – Antoche (cpt.), Cruceru – Șerbănescu (Pirciu 46′), R. Greu (M. Chindriș 62′), Al. Stoica (Hordouan 75′) – Banyoi (Gherghiceanu 62′)
Antrenor: Ianis Zicu

REZUMATUL VIDEO al amicalului România U21 – Farul:

https://www.youtube.com/watch?v=3NAg6KtpA6E&fbclid=IwAR036OSUWQFRJG_gniRxKuZV4aCpDT0gFd2xNJJ0AaJPpc1cdEaYjwbiM9w

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures și FRF

Marius ANGHEL 07 Aug. 2020, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă