CSC Dumbrăvița a ajuns la zece despărțiri. Încă un tânăr timișean a părăsit clubul

Anda DELIU 30 Jan. 2024, 17:28 Liga 2

CSC Dumbrăvița a ”reușit” să termine de reziliat contractele cu jucătorii pe care Cosmin Stan nu îi mai dorea pentru partea a doua a sezonului de Liga 2, ediția 2023-2024.

Ultimul plecat este Darius Țieranu, despre care Liga2.ro a anunțat din primele zile ale anului 2024 că este pe ”lista neagră” a antrenorului. Acum, clubul a ajuns la zece plecări și patru sosiri.

Darius Țieranu, devenit indezirabil pentru Cosmin Stan

Fundașul central de 23 de ani a fost ultimul care a reziliat cu CSC Dumbrăvița în această iarnă, nefiind prea entuziasmat de propunerea despărțirii, la fel cum nu a fost nici Lalic sau Zaluschi.

Din informațiile Liga2.ro, din lot au plecat pentru că nu-l mulțumeau fotbalistic pe antrenorul principal jucătorii Mykhailo Plokhotnyuk și Paul Mercioiu. Alexandru Ciui, Ionuț Tănase, Vlad Gîsă, Eduard Amariei, Nenad Lalic, Adrian Zaluschi și Darius Țieranu au ajuns indezirabili de pe final de meciuri din 2023.

Până acum, Cosmin Stan, care nu prea s-a mai întâlnit cu presa, coincidență sau nu, nu a motivat detaliat de ce a renunțat la acești jucători. A spus, lacunar, că e pentru ”moralitatea clubului”, aspect interpretabil, cel puțin în plan teoretic.

Țieranu s-a despărțit după doar jumătate de sezon de echipa din Dumbrăvița

Țieranu, format în curtea LPS Banatul și trecut pe Sporting Juniorul Vaslui, a ajuns la CSC Dumbrăvița vara trecută de la Ripensia, pentru care a evoluat în cinci sezoane în Liga 2 (55 meciuri și 2 goluri).

Sub comanda lui Cosmin Stan a prins cinci meciuri în primele 15 etape ale sezonului, toate ca titular, iar în patru a fost integralist.

”Clubul nostru anunță despărțirea de comun acord de fundașul Darius Țieranu. Îi mulțumim pentru munca depusă la Dumbrăvița și îi dorim mult succes pe mai departe!”, este mesajul de despărțire al clubului.

  • Reamintim, de CSC Dumbrăvița s-a despărțit în această iarnă și Andrei Toroc (16 ani), plecat în Italia, la Bologna FC, iar clubul nu a luat niciun ban, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate. Simțindu-se trădată, cel mai probabil, echipa timișeană nu i-a transmis public mulțumiri și succes pe mai departe jucătorului care în acest sezon a prins 12 meciuri și a marcat 1 gol, la vârsta de doar 16 ani.

Amicale ”acasă” în județul Arad!

Așa cum spuneam și în alte articole, în mod intenționaț sau nu (mai degrabă prima variantă), Cosmin Stan a întârziat foarte ”oportun” la reunirea echipei, pentru că la amicalele din Timiș ale alb-verzilor să spun că nu dă declarații, deoarece jocurile sunt ”slabe”.

Ei bine, după ce a vorbit doar cu presa hunedoreană, la finalul amicalului cu Corvinul, Stan va reuși și săptămâna aceasta să evite întrebările despre situația despărțirilor din această iarnă.

Clubul va juca următoarele două amicale, cu echipa a doua a academiei din Szeged și cu formația din Liga 3 SCM Zalău, la Sântana, pe un teren sintetic inaugurat în toamna anului trecut.

Toate bune și frumoase, dar informațiile Liga2.ro sunt că apa băltește pe acel sintetic, așadar, e greu de crezut că argumentul pentru a juca ”acasă” în județul Arad țin de calitatea suprafeței, cât mai degrabă de evitarea de interviuri cu presa timișeană.

Până acum, clubul dumbrăvițean i-a acontat pe Răzvan Morariu, Ahmet Ekmecki, Cristian Gavra și Andrei Răuță.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-spulberat-csc-dumbravita-intr-un-amical-19298191

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-achizitii-dintr-un-foc-pentru-csc-dumbravita-ambii-jucatori-au-meciuri-inclusiv-in-prima-liga-19298180

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-s-a-impus-la-scor-in-amicalul-cu-galaxy-19298071

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-zaluschi-s-a-despartit-de-csc-dumbravita-19297935

Anda DELIU 30 Jan. 2024, 17:28 Liga 2
Pe aceeași temă