A șasea reziliere de contract la CSC Dumbrăvița. Compartimentul defensiv al timișenilor mai poate suferi plecări

Anda DELIU 09 Jan. 2024, 14:16 Liga 2
A șasea reziliere de contract la CSC Dumbrăvița. Compartimentul defensiv al timișenilor mai poate suferi plecări

CSC Dumbrăvița a mai parafat o despărțire oficială înainte de reunirea programată săptămâna viitoare.

Clubul și-a încheiat colaborarea și cu fundașul Eduard Amariei, tânăr venit în urmă cu doi ani la echipa din zona periurbană a Timișoarei.

CSC Dumbrăvița a ajuns la șase despărțiri în această iarnă!

Eduard Amariei are 20 de ani și a terminat junioratul la CSC Dumbrăvița. Poli Timișoara l-a împrumutat acum doi ani, pe când alb-verzii jucau încă în Liga 3, iar după ce echipa antrenată de Cosmin Stan a promovat în Liga 2 a fost cedat definitiv dumbrăvițenilor.

Fundașul dreapta a jucat, de altfel, doar la aceste două cluburi. Postul său rămâne destul de descoperit la CSC Dumbrăvița, deoarece a plecat și Vlad Gîsă, care putea evolua și în centrul apărării, dar și în bandă. De asemenea, în această iarnă, echipa s-a mai despărțit de Mykhailo Plokhotnyuk, Alexandru Ciui, Paul Mercioiu și Ionuț Tănase.

În acest sezon, Eduard Amariei a jucat 1049 de minute pentru CSC Dumbrăvița în Liga 2, strânse în 14 meciuri, dintre care 11 începute ca titular. În acest al doilea sezon al echipei lui Cosmin Stan la acest nivel, el nu a fost utilizat în Cupa României, unde CSC Dumbrăvița a utilizat mai mult rezervele în partidele cu CSC Ghiroda și UTA.

Practic, Amariei s-a impus ca titular, mai ales că sezonul trecut, în tot campionatul, a jucat aproape jumătate din minutele strânse acum, în prima parte: 569 adunate în 11 meciuri.

”Clubul nostru anunță despărțirea de comun acord de fundașul dreapta Eduard Amariei. Îi mulțumim pentru munca depusă în cei doi ani pe care i-a petrecut în tricoul alb-verde și îi dorim mult succes pe mai departe!”, este anunțul la despărțire al celor de la CSC Dumbrăvița.

Vor mai urma plecări de la alb-verzi

Deși numărul plecărilor poate părea ridicat pentru o echipă aflată în obiectiv și care, deocamdată, a acontat doar un singur jucător nou, pe Răzvan Morariu, CSC Dumbrăvița vrea și mai multe schimbări.

De altfel, Liga2.ro a anunțat de la finalul săptămânii trecute că se dorește să se renunțe și la alți jucători. Cosmin Stan a dat conducerii o listă de plecări aproape cât o echipă întreagă. Mai sunt vizați, din informațiile noastre, Nenad Lalic, Darius Țieranu, Adrian Zaluschi, dar și, conform unei surse, Ouadie Salhi. Mulți dintre ei nu vor însă rezilierea. Ar înseamna patru plecări din defensivă.

CSC Dumbrăvița e pe locul 14 în Liga 2. Echipa se reunește în data de 15 ianuarie, printre ultimele din campionat.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures) și CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plecarile-de-la-csc-dumbravita-au-intrat-in-stand-by-19296880

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-tanase-s-a-despartit-dupa-un-an-si-jumatate-de-csc-dumbravita-19296766

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-gisa-si-ionut-tanase-s-au-despartit-de-csc-dumbravita-19296607

Anda DELIU 09 Jan. 2024, 14:16 Liga 2
Pe aceeași temă