Continuă plecările de la CSC Dumbrăvița. Timișenii și-au încheiat colaborarea cu doi jucători de bază din ultimul sezon și jumătate

Anda DELIU 28 Dec. 2023, 13:51 Liga 2

CSC Dumbrăvița a ajuns la cinci plecări de fotbaliști în pauza aceasta de iarnă.

Clubul bănățean din Liga 2 a anunțat, joi, 28 decembrie 2023, despărțirea de încă doi jucători. Spre deosebire de primii trei cu care și-a încheiat contractul, aceștia erau titulari ai echipei lui Cosmin Stan.

Vlad Gîsă și Ionuț Tănase s-au despărțit de CSC Dumbrăvița

Anterior sărbătoririi Crăciunului, de la CSC Dumbrăvița au plecat ucraineanul Mykhailo Plokhotnyuk, al treilea portar, cel care își și antrena colegii, Alexandru Ciui, dar și atacantul împrumutat de la UTA Paul Mercioiu.

De data aceasta, noile despărțiri sunt cele de Vlad Gîsă și Ionuț Tănase, oarecum surprinzătoare, deoarece ambii au prins câte 14 meciuri din cele 15 disputate în prima parte de sezon 2023-2024 în campionatul Ligii 2.

Gîsă și Tănase erau jucători de bază în echipa lui Cosmin Stan

Fundașul Vlad Gîsă (25 de ani) a ajuns în august 2022 la Dumbrăvița, la scurt timp după promovarea echipei în Liga 2. Născut la București, acesta a terminat junioratul la Dinamo și FC Voluntari și a mai jucat la Chindia, Turris Oltul Turnu Măgurele, Farul Constanța, SC Popești Leordeni și Astra.

Dacă sezonul trecut de Liga 2 a jucat în 18 meciuri din cele 25 disputate de CSC Dumbrăvița și a înscris un gol, acum a adunat 14 din 15, dintre care în 13 a început ca titular și cu 1178 de minute pe teren. În jocurile de Cupa României cu Ghiroda și UTA nu a fost utilizat.

În schimb, Ionuț Tănase a semnat cu CSC Dumbrăvița cu o lună înaintea lui Gîsă. Mijlocaș central născut la Pitești, ajuns la 25 de ani, a terminat junioratul la Atletico Arad și la seniori a evoluat la UTA Arad, Gloria Lunca Teuz Cermei, ”FCU” Craiova FC, CS Mioveni și Crișul Chișineu Criș.

Din iulie 2022 era la Dumbrăvița, pentru care a prins toate cele 25 de meciuri în sezonul trecut, iar în actuala ediție a Ligii 2 a fost utilizat de Cosmin Stan în 14 din cele 15 meciuri, 12 ca titular, cu un total de 1087 de minute. El a înscris și două goluri, în partidele cu Progresul Spartac (3-1) și CS Tunari (6-1). În actuala ediție a Cupei României a fost integralist în jocul cu Ghiroda și a rămas pe bancă la partida cu UTA.

Cinci despărțiri și o achiziție pentru timișeni. Listele nu sunt închise

CSC Dumbrăvița va mai bifa plecări iarna aceasta. Inițial, din informațiile Liga2.ro, antrenorul Cosmin Stan făcuse o listă cu șapte fotbaliști pe care nu-i mai voia. Până acum au plecat cinci.

Unele zvonuri din fotbalul timișorean pomenesc chiar de faptul că antrenorul principal al timișenilor s-ar fi plâns staffului că unii jucători ar paria, în accepțiunea sa.

În ceea ce privește sosirile, până acum clubul a bătut palma doar cu Răzvan Morariu.

CSC Dumbrăvița a stat multe etape în acest sezon pe loc calificabil în play-off, însă iernează pe locul 14, cu 19 puncte acumulate în 15 meciuri. Echipa se va reuni la data de 15 ianuarie 2024.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures) și CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paul-mercioiu-s-a-despartit-de-csc-dumbravita-19296467

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-morariu-a-semnat-alexandru-ciui-pleaca-de-la-csc-dumbravita-19296224

Anda DELIU 28 Dec. 2023, 13:51 Liga 2
Pe aceeași temă