OFICIAL | Cristian Scutaru a revenit în Liga 2, la aproape doi ani de la despărțirea de Poli Timișoara. ”Ne va ajuta cu siguranță să ridicăm nivelul echipei”

Anda DELIU 05 Feb. 2024, 15:30 Liga 2
OFICIAL | Cristian Scutaru a revenit în Liga 2, la aproape doi ani de la despărțirea de Poli Timișoara. ”Ne va ajuta cu siguranță să ridicăm nivelul echipei”

Clubul din Dumbărvița a început săptămâna cu încă un transfer pentru partea a doua a Ligii 2.

După ce a intrat cu echipa în pregătire pe final de cantonament la Covaci, Cristian Scutaru a semnat astăzi, 5 februarie 2024, cu echipa pregătită de Cosmin Stan.

Experimentatul fundaș a activat ultima dată în Liga 2 până în primăvara anului 2022, când s-a despărțit de SSU Poli Timișoara după patru sezoane și jumătate petrecute la acest nivel fotbalistic.

Cristian Scutaru, fundaș cu experiență pentru linia defensivă a CSC Dumbrăvița

La 36 de ani, Cristian Scutaru va fi cel mai experimentat jucător din lotul echipei CSC Dumbrăvița, mai ales dacă ținem cont de cariera sa. Are în palmares Supercupa României, câștigată cu Dinamo în 2013. În prima ligă a jucat 116 meciuri și a marcat 3 goluri. În cariera sa a fost legitimat la CSM Reșița, Jiul Petroșani, Poli Timișoara, CFR Timișoara, CS Buftea, Dinamo, ACS Poli Timișoara, UTA Arad, SSU Poli și CSC Peciu Nou.

La SSU Poli, Scutaru a avut probleme cu antrenorul Nicolae Croitoru, în 2022, care l-a exclus din lot după ce îi criticase antrenamentele, care au și dus la retrogradarea sportivă în Liga 3 (echipa a scăpat prin retragerea altora). De atunci a ajuns la Peciu, cu care a promovat în vară în Liga 3.

Ultima sa prezență în Liga 2 a avut-o în meciul FK Miercurea Ciuc – SSU Poli Timișoara 3-0, din 2 aprilie 2022. În acel sezon 2021-2022 a avut 18 prezențe în Liga 2 în tricoul alb-violet.

”Bun venit, Cristian Scutaru!
Ne bucurăm să anunțăm semnarea contractului cu un fotbalist cu o foarte bogată experiență, care ne va ajuta cu siguranță să ridicăm nivelul echipei.
Născut la 13 aprilie 1987 la Reșița, a evoluat, printre altele, la CSM Reșița, Jiul Petroșani, CFR Timișoara, FCM Reșița, FC Timișoara, Dinamo București, ACS Poli Timișoara, UTA, ASU Politehnica Timișoara, iar din vara lui 2022 a fost componentul echipei CSC PECIU NOU, alături de care a promovat în Liga a III-a.
Are în palmares 116 meciuri și 3 goluri în prima ligă a României, a cucerit Supercupa României cu Dinamo, în 2013, și a adunat selecții la reprezentativele U17 și U19 ale țării noastre.
Să fie într-un ceas bun, Cristi! Mult succes în tricoul alb-verde”, sună anunțul de prezentare al CSC Dumbrăvița.

Ioan Mera, dorit și el. Stan, despre Scutaru: ”Mi-am dorit foarte mult un astfel de jucător”

La începutul acestui an, CSC Dumbrăvița l-a dorit, din informațiile Liga2.ro, pe Ioan Mera, coleg cu Scutaru la Peciu, dar fundașul originar din Ardeal nu a fost interesat să revină în Liga 2, mai ales că are venituri bune din afaceri în diferite domenii. Așa că Stan s-a reorientat spre Scutaru.

Iată ce spune Cosmin Stan despre Scutaru, în weekend, după ce echipa a jucat amicalul cu SCM Zalău, iar fundașul debuta în tricoul timișenilor: ”Eu mi-am dorit foarte mult un astfel de jucător. Un jucător care să vorbească, să dirijeze în teren, să fie lider în vestiar. Din păcate, noi nu am avut un astfel de jucător. E adevărat, am avut mai mulți cu personalitate, dar nu am avut un lider. Sper ca el, prin experiența pe care o are, să fie lider în vestiar. Sunt convins că nu doar că ne va ajuta, ci va fi și decisiv în multe momente. Se știe că Scutaru, la fazele fixe, e periculos pe atac, e un marcator.”

Zece plecări și șapte achiziții pentru CSC Dumbrăvița în iarna aceasta

Scutaru a devenit, astfel, al șaptelea jucător adus iarna aceasta de CSC Dumbrăvița. Toți au semnat până în vară.

Ceilalți nou-veniți sunt Răzvan Morariu, Ahmet Ekmecki, Cristian Gavra, Andrei Răuță, Cătălin Horcea și Șerban Secoșan.

Au plecat până acum zece jucători de la echipă: Mykhailo Plokhotnyuk, Paul Mercioiu, Alexandru Ciui, Ionuț Tănase, Vlad Gîsă, Eduard Amariei, Nenad Lalic, Adrian Zaluschi, Darius Țieranu și Andrei Toroc.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-amicalul-cu-scm-zalau-19298809

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-horcea-si-serban-secosan-au-semnat-cu-csc-dumbravita-19298742

Anda DELIU 05 Feb. 2024, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă