Încă o despărțire la CSC Dumbrăvița. Îl impresionase pe antrenor cu execuțiile și cu pregătirea fizică, însă nu l-a convins că merită să joace!

Anda DELIU 22 Dec. 2023, 12:16 Liga 2
Încă o despărțire la CSC Dumbrăvița. Îl impresionase pe antrenor cu execuțiile și cu pregătirea fizică, însă nu l-a convins că merită să joace!

CSC Dumbrăvița a mai parafat o despărțire din lista planificată pentru pauza competițională de iarnă.

Este a treia plecare anunțată de echipa timișeană, iar jucătorul care nu va mai juca din 2024 sub comanda lui Cosmin Stan este Paul Mercioiu, tânăr împrumutat în vară de la UTA.

Paul Mercioiu nu l-a convins pe Cosmin Stan că merită să joace la Dumbrăvița, deși avea cuvinte de laudă pentru el

Paul Mercioiu a împlinit în septembrie 20 de ani și este atacant. Crescut la UTA, el fiind născut chiar în Arad, a mai jucat până în prezent la Corvinul Hunedoara și CSC Dumbrăvița, de fiecare dată fiind împrumut de la clubul-mamă.

Cu toate că, mai ales în a doua parte a sezonului de toamnă, atacul a început să scârțâie serios la CSC Dumbrăvița, pe fondul unor probleme ale lui Dragan Paulevici, antrenorul principal a mizat foarte puțin pe Mercioiu, care ar fi putut fi o gură proaspătă de oxigen în compartimentul ofensiv, mai ales prin prisma vârstei, un garant al prospețimii fizice.

Stan, însă, a procedat într-un stil care îi este caracteristic. După ce a dat declarații la finalul unui amical cu UTA, desfășurat la 21 noiembrie, cum că jucătorul nu s-a integrat neapărat în angrenajul echipei l-a titularizat apoi în următorul joc oficial, cu Gloria Buzău, în care l-a folosit până în minutul 68.

”A jucat foarte puțin pentru că în meciurile amicale pe care le facem la mijloc de săptămână nu mi-a arătat că merită să primească minute oficiale. E un jucător cu execuții foarte bune, printre cei mai buni de la noi în acest moment în acest sens, dar care nu se angrenează în efort. Noi suntem o echipă mică, care muncim și care trebuie să alergăm foarte mult. El nu s-a angrenat în sistemul nostru, a jucat și foarte puțin. Dar vă mai spun ceva, sunt puțini jucători ca Mercioiu. Majoritatea fotbaliștilor români care nu prind lotul șapte etape consecutive nu se mai pregătește. Ei vin la antrenament numai să-l bifeze. În schimb, el e un jucător care în permanență este lăudat de preparatorul fizic la antrenamente, poate cel mai bun dintre toți. Dar, din păcate, în meciurile amicale pe care le-am văzut nu mi-a arătat că merită să joace. A dat și gol astăzi, păcat pentru el, cred că cred că ar trebui să meargă undeva unde să joace meci de meci, pentru că e clar că are nevoie de meciuri în picioare”, spunea Cosmin Stan despre Mercioiu.

Mercioiu a jucat în doar 4 meciuri pentru CSC Dumbrăvița, două în Liga 2 și două în Cupa României

Rămânerea lui Paul Mercioiu la CSC Dumbrăvița ar fi fost surprinzătoare, ținând cont de declarațiile antrenorului.

Atacantul a jucat în două partide de Liga 2 din cele 15 disputate de echipă în acest sezon. În deplasare la CS Mioveni (1-0), în etapa 5, a fost introdus în minutul 84 în locul lui Paulevici, iar cu Gloria Buzău (0-1), în etapa 14, după acel amical cu UTA, a început ca titular și a fost înlocuit în minutul 68 cu Bruce Nortey.

A fost utilizat și în ambele partide disputate de CSC Dumbrăvița în acest sezon al Cupei României. Contra CSC Ghiroda și Giarmata Vii (4-0) a fost introdus pe teren în minutul 79, în locul lui Paulevici, iar cu UTA (0-1) a fost introdus în minutul 90, în locul lui Băluțoiu.

Mercioiu nu are un bilanț grozav pentru un fotbalist împrumutat un eșalon mai jos de o prim-divizionară, tocmai cu scopul de a juca, așadar, despărțirea vine oarecum firesc.

”Clubul nostru anunță despărțirea de atacantul Paul Mercioiu, fotbalist sosit vara trecută, sub formă de împrumut de la UTA Arad.
Mulțumim pentru munca depusă în tricoul alb-verde! Mult succes în viitoarea aventură fotbalistică!”, a comunicat CSC Dumbrăvița.

Dumbrăvițenii vor trebui să mute în atac

Paul Mercioiu este a doua plecare din atacul alb-verzilor, care vor trebui să transfere în această zonă neapărat, mai ales pe fondul faptului că nu au mai marcat de la jocul cu CSM Alexandria, disputat la data de 21 octombrie (ultimul meci al bănățenilor din 2023 a fost la 30 noiembrie).

A plecat iarna aceasta și ucraineanul Mykhailo Plokhotnyuk, tot atacant, iar ulterior, clubul s-a despărțit și de al treilea portar și cel care își antrena colegii dintre buturi, Alexandru Ciui.

Deocamdată, clubul are un singur jucător nou, pe fostul ripensist Răzvan Morariu.

CSC Dumbrăvița ar avea planificate în jur de șapte plecări iarna aceasta, așadar, mai urmează despărțiri.

Echipa se va reuni la data de 15 ianuarie 2024. Cu patru etape înainte de finalul sezonului regular al Ligii 2, CSC Dumbrăvița ocupă locul 14, cu 19 puncte acumulate în 15 meciuri.

Foto: Attila Kozma / CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-morariu-a-semnat-alexandru-ciui-pleaca-de-la-csc-dumbravita-19296224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-incepe-despartirile-din-aceasta-iarna-cu-unul-dintre-jucatorii-straini-pe-care-ii-avea-in-lot-19296078

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-a-stabilit-zece-amicale-pentru-iarna-aceasta-19296003

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-analiza-celor-patru-jucatori-imprumutati-de-uta-la-csc-dumbravita-19293652

Anda DELIU 22 Dec. 2023, 12:16 Liga 2
Pe aceeași temă