Continuă schimbările la CSC Dumbrăvița. A făcut prima achiziție, un fost ripensist adus din Slovenia, dar a bifat și o nouă despărțire, de un jucător cu rol dublu la echipă

Anda DELIU 16 Dec. 2023, 22:25 Liga 2
Continuă schimbările la CSC Dumbrăvița. A făcut prima achiziție, un fost ripensist adus din Slovenia, dar a bifat și o nouă despărțire, de un jucător cu rol dublu la echipă

CSC Dumbrăvița continuă mișcările de trupe în această iarnă, după deja anunțata plecare a lui Mykhailo Plokhotnyuk.

Clubul timișean a comunicat, sâmbătă, 16 decembrie 2023, prima mutare a iernii, jucătorul Răzvan Morariu, care s-a format chiar la Dumbrăvița, dar și o nouă despărțire, de Alexandru Ciui, antrenor cu portarii, dar jucător.

Răzvan Morariu revine acasă după un scurt periplu sloven

CSC Dumbrăvița își repariază, practic, un ”fiu”, căci Răzvan Morariu este jucător crescut de club. Acum în vârstă de 22 de ani, Morariu a fost împrumutat din 2021 la Ripensia. La bază este mijlocaș central, dar a ajuns să joace și ca fundaș dreapta și, astfel, să fie cunoscut ca jucător de bandă pentru cei care urmăesc eșalonul secund. Însă, ulterior, când la Ripensia a fost criză și la mijloc, Iulian Muntean l-a readus în fața apărării, unde Morariu s-a descurcat mult mai bine și s-a văzut că este postul său de bază. 33 (14+19) de meciuri și 1 gol a prins Răzvan Morariu la Ripensia în sezoanele 2021-2022 și 2022-2023 de Liga 2.

Vara trecută, odată cu desființarea Ripensiei, a mers în liga secundă slovenă, la Fuzinar, formație aflată acum pe locul 11 din 16. A jucat pentru sloveni în 16 meciuri, de fiecare dată începând ca titular, și a dat un gol, în campionat, plus un joc de cupă.

”Suntem bucuroși să anunțăm primul transfer al perioadei de iarnă. E vorba de revenirea în tricoul alb-verde, după doi ani și jumătate, a fundașului Răzvan Morariu.
Născut la 10 iulie 2001 la Timișoara, Răzvan a fost echipierul nostru în Liga a III-a, iar în vara lui 2021 a făcut pasul spre eșalonul secund, la Ripensia. Pentru roș-galbeni, a bifat în total 33 de apariții și un gol în Liga 2. În prima parte a actualei stagiuni, a evoluat în liga secundă din Slovenia, la NK Fužinar, unde a strâns 16 apariții în campionat (toate ca titular!) și a înscris un gol!
Bun (re)venit, Răzvan! Mult succes în a doua ta aventură în alb și verde!”, anunță clubul dinDumbrăvița.

Alexandru Ciui s-a despărțit de CSC Dumbrăvița. El avea dublu rol la echipă, astfel că timișenii au nevoie cel puțin de un nou antrenor cu portarii

CSC Dumbrăvița se departe de Alexandru Ciui, antrenorul cu portarii și, totodată, legitimat ca jucător, cu care s-a și promovat în vara lui 2022.

El avea și acum acest rol, de portar în lot, însă era al treilea favorit pentru titularizare, după Cătălin Trifon (24 ani) și Paul Toroc (19 ani).

Ajuns la 29 de ani, Ciui a fost legitimat, în mare parte a carierei sale, în ligi inferioare și lucra și el, la fel ca și principalul Cosmin Stan, în învățământ.

”Pe de altă parte, clubul nostru a ajuns la un acord de reziliere cu portarul Alexandru Ciui, cel care a îndeplinit și rolul de antrenor cu portarii. Mulțumim pentru devotamentul arătat în perioada petrecută la Dumbrăvița! Mult succes mai departe, Alex!”, a mai transmis CSC Dumbrăvița.

Ciui nu a apucat să fie utilizat în vreun meci în Liga 2 într-un sezon și jumătate, însă a apărat într-un joc în Cupa României, în ediția trecută, contra CFR Cluj (0-5).

Așadar, acum CSC Dumbrăvița este în căutarea unui nou antrenor cu portarii, dar și a unui al treilea portar.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/propunerea-lui-razvan-burleanu-presedintele-frf-pentru-liga-2-19296164

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-incepe-despartirile-din-aceasta-iarna-cu-unul-dintre-jucatorii-straini-pe-care-ii-avea-in-lot-19296078

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-a-stabilit-zece-amicale-pentru-iarna-aceasta-19296003

Anda DELIU 16 Dec. 2023, 22:25 Liga 2
Pe aceeași temă