Două achiziții dintr-un foc pentru CSC Dumbrăvița! Ambii jucători au meciuri inclusiv în prima ligă

Anda DELIU 27 Jan. 2024, 00:23 Liga 2
Două achiziții dintr-un foc pentru CSC Dumbrăvița! Ambii jucători au meciuri inclusiv în prima ligă

În ziua de dinaintea intrării în cantonament, CSC Dumbrăvița a oficializat două transferuri.

Fundașul Andrei Răuță și atacantul Cristian Gavra au semnat cu clubul timișean din Liga 2, care a ajuns, până acum, la patru achiziții în această iarnă.

Ambii jucători au semnat înțelegeri valabile până la vară.

Mutare pe filieră bănățeană în defensivă. Cu Dumbrăvița a semnat Andrei Răuță, fost la CSM Reșița

În momentul despărțirii lui Andrei Răuță de CSM Reșița, Liga2.ro a anunțat posibila sa trecere la CSC Dumbrăvița, de la care avea ofertă.

Fundașul central în vârstă de 28 de ani s-a despărțit recent de clubul din Valea Domanului. În cariera sa, Răuță a jucat la Guincamp II (Franța), Astra, Bucovina Pojorâta, CS Balotești, Academica Clinceni, Petrolul, ”U” Cluj, Metaloglobus și CSM Reșița. Fotbalistul născut la Roman are 174 de meciuri și 12 goluri în eșalonul secund. Sezonul acesta, a evoluat în 10 meciuri la Reșița în Liga 2, cu un total de 740 de minute, deoarece în patru dintre aceste partide a fost înlocuit.

”Bun venit, Andrei Răuță! Suntem bucuroși să anunțăm sosirea unui fundaș central cu mare experiență, inclusiv la nivelul primei divizii. Născut la 4 iulie 1995, la Roman, Andrei Răuță a evoluat în Franța la nivel juvenil, la formațiile Racing CFF și Guingamp. În fotbalul românesc, a activat la Astra Giurgiu, Bucovina Pojorâta, CS Balotești, Academica Clinceni, Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, Metaloglobus București și CSM Reșița. A reușit promovarea în prima divizie cu Academica Clinceni, în 2019, pentru formația ilfoveană bifând și 14 apariții în eșalonul de elită. În Liga 2, a adunat 174 de meciuri și a marcat 12 goluri. În prima jumătate a acestui sezon, a fost utilizat în 10 jocuri de campionat la CSM Reșița Să fie într-un ceas bun, Andrei! Mult succes în tricoul alb-verde”, este mesajul clubului timișean.

Cristian Gavra a fost dorit și acum un an la CSC Dumbrăvița, dar a preferat Poli Timișoara

În atac, cu CSC Dumbrăvița a semnat Cristian Gavra, care a fost alături de echipă de la reunire.

Atacantul arădean are 30 de ani și a fost legitimat în cariera sa la Viitorul Constanța, Gaz Metan Mediaș, ”U” Cluj, Academica Clinceni, Ripensia, SSU Poli Timișoara și acum vine de la Șoimii Lipova, din Liga 3.

Interesant este că anul trecut, în februarie, în prejma meciului CSC Dumbrăvița – Poli, câștigat de primii, probabil și luat de val, ținând cont de rezultat, antrenorul Cosmin Stan a spus că nu-l vrea pe Gavra, care în acea perioadă de transferuri a fost dorit de Dumbrăvița, dar a preferat Poli, aflată într-o situația mult mai dificilă în clasament, pe care l-a nominalizat de față cu fotbaliștii de la care am aflat și noi drept ”cel mai slab atacant din Liga 2”. Și, astfel, Gavra a ajuns de la Ripensia la Poli, ambele au retrogradat în vară, dar, iată, fostul fotbalist din prima ligă a ajuns și la… Dumbrăvița, chiar sub comanda lui Stan.

”Bun venit, Cristian Gavra. Ne bucurăm să anunțăm oficializarea sosirii unui atacant cu mare experiență, care a adunat aproape 100 de prezențe la nivelul primei divizii! Născut la 3 aprilie 1993 la Arad, a fost cooptat din perioada junioratului la Academia Gheorghe Hagi și a debutat la nivel de seniori pentru Viitorul, actuala Farul Constanța. A mai evoluat la Gaz Metan Mediaș, Universitatea Cluj, Academica Clinceni, Ripensia Timișoara, Politehnica Timișoara, iar în ultima jumătate de an, la Șoimii Lipova. Are la activ 92 de meciuri și 3 goluri în Superliga, iar în Liga 2 a strâns 130 de meciuri și 41 de goluri Să fie într-un ceas bun, Cristi! Mult succes în tricoul alb-verde”, sună mesajul clubului privind aducerea lui Gavra.

Cătălin Horcea, incert

Deocamdată, clubul bănățean îl mai vrea și pe Cătălin Horcea, dar se mai negociază cu Phoenix Buziaș pentru jucător. El intră, însă, în cantonament cu CSC Dumbrăvița.

Cu echipa antrenată de Cosmin Stan au mai semnat în această iarnă cu Răzvan Morariu și Ahmet Ekmecki.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-rauta-s-a-despartit-de-csm-resita-19298009

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-s-a-impus-la-scor-in-amicalul-cu-galaxy-19298071

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-zaluschi-s-a-despartit-de-csc-dumbravita-19297935

Anda DELIU 27 Jan. 2024, 00:23 Liga 2
Pe aceeași temă