Ionuț Tănase își face planuri tot pentru Liga 2 după despărțirea de CSC Dumbrăvița: ”Simțeam că am nevoie de o schimbare”

Călin MNERIE 04 Jan. 2024, 16:03 Liga 2
Ionuț Tănase își face planuri tot pentru Liga 2 după despărțirea de CSC Dumbrăvița: ”Simțeam că am nevoie de o schimbare”

După Paul Mercioiu, timișenii de la CSC Dumbrăvița s-au despărțit în această iarnă și de un alt fotbalist arădean în buletin pe care l-au avut în lot cel puțin în prima parte a actualului sezon de Liga 2. Ionuț Tănase este născut în județul Argeș, la Pitești, dar este stabilit în județul Arad de ani buni de zile, odată cu transferul la UTA.

Mijlocașul central a evoluat timp de trei sezoane pentru UTA în Liga 2 (2015-2018), a jucat un meci în același eșalon și pentru CS Mioveni, în 2021, iar în rest și-a împărțit cariera între echipele din Liga 3 Gloria Lunca Teuz Cermei, FCU Craiova FC (între timp ajunsă în SuperLigă) și Crișul Chișineu Criș.

Ionuț Tănase s-a despărțit după un an și jumătate de CSC Dumbrăvița

Pentru gruparea din Dumbrăvița a jucat din vara promovării acesteia în eșalonul secund (2022), iar în data de 28 decembrie 2023 a venit anunțul despărțirii.

Tănase era unul dintre mai folosiți fotbaliști de Cosmin Stan în acest sezon de Liga 2, ratând un singur meci. A și marcat două goluri prin execuții frumoase de la distanță, în succesele cu CS Tunari și Progresul Spartac, explicația pentru despărțire fiind legată de faptul că timișenii doresc să taie cheltuielile cu chiriile fotbaliștilor.

Ionuț Tănase se bucură de vacanță, acasă, la Zăbrani, alături de soție, care îi va oferi în curând un băiețel. ”Nu pot decât să le mulțumesc celor de la Dumbrăvița pentru că m-au readus în circuitul Ligii a 2-a, au fost aproape două sezoane bune împreună. Pe de altă parte, simțeam că am nevoie de o schimbare. Am doar 25 de ani, nu aș mai dori să cobor, deocamdată, în Liga 3, chiar dacă asta ar însemna, probabil, să plec departe de casă. Sau, cine știe, pentru un proiect serios, la o echipă de tradiție care-și propune promovarea în Liga 2, poate aș fi deschis la discuții”, a spus mijlocașul central, care a disputat ambele baraje de promovare în prima ligă cu UTA în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017, pierdute în fața celor de la FC Voluntari și ACS Poli Timișoara.

  • 39 de meciuri în Liga 2 a jucat Ionuț Tănase pentru CSC Dumbrăvița într-un sezon și jumătate, echipă pentru care a înscris și 2 goluri. În întreaga sa carieră, mijlocașul are 118 meciuri în liga secundă și a înscris de trei ori.

Cinci plecări și o achiziție la CSC Dumbrăvița în această iarnă

În această iarnă, în afară de Ionuț Tănase, CSC Dumbrăvița s-a mai despărțit de atacantul ucrainean Mykhailo Plokhotnyuk, al treilea portar, cel care își și antrena colegii, Alexandru Ciui, atacantul împrumutat de la UTA Paul Mercioiu și de fundașul Vlad Gîsă. La capitolul achiziții are un singur nume nou în lot, pe Răzvan Morariu.

CSC Dumbrăvița iernează pe locul 14 în Liga 2, cu 19 puncte acumulate în 15 meciuri, și are programată reunirea în data de 15 ianuarie 2024.

Foto: Sebastian Tătaru și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/david-sala-vine-la-cs-tunari-de-la-universitatea-craiova-19296753

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-gisa-si-ionut-tanase-s-au-despartit-de-csc-dumbravita-19296607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-antrenor-secund-la-petrolul-19296755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-raducioiu-s-a-despartit-de-csc-selimbar-19296749

Călin MNERIE 04 Jan. 2024, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă