Corvinul a spulberat CSC Dumbrăvița într-un amical. Hunedorenii au întors scorul și au încasat și trei cartonașe roșii. Concluziile lui Florin Maxim și Cosmin Stan

Anda DELIU 27 Jan. 2024, 01:25 Liga 2

Corvinul Hunedoara și CSC Dumbrăvița și-au dat întâlnire, vineri după-amiază, pe stadionul din Simeria, pentru un joc amical.

Au câștigat gazdele hunedorene, cu scorul de 5-1, în fața unei echipe timișene care a avut parte de multe plecări în această iarnă, iar lista nu este încheiată.

Un cartonaș roșu pentru Corvinul și o întoarcere de scor tot în dreptul echipei hunedorene

Ambele formații din Liga 2 au avut ocazii destul de repede, prin Lupu și Paulevici. Atacantul dumbrăvițenilor a fost și faultat de ultimul apărător Adrian Nicolae. Conform înțelegerii, s-a introdus un nou jucător pe teren, pentru a nu se continua în inferioritate numerică, astfel că Viorel Lică i-a luat locul eliminatului. S-a dat lovitură liberă, iar Cristian Gavra, prezentat ca achiziție nouă chiar în ziua meciului, a trimis direct în poartă, pentru deschiderea de scor în minutul 16.

Din minutul 28 a fost 1-1, căci Bradu a bătut din corner, Câmpan a prleungit cu capul pe spate, iar Antoniu Manolache a înscris de la bara a doua. Din minutul 31, hunedorenii au prelua conducerea, după ce Marius Lupu a tras din 5 metri, la o fază la care șutul inițial al lui Pîrvulescu a fost blocat de apărarea bănățeană.

CSC Dumbrăvița, groggy în apărare repriza a doua. Corvinul a mai dat trei goluri și a primit încă două cartonașe roșii

Diferența pe tabelă a crescut și mai mult în repriza a doua. Apărarea Dumbrăviței a fost șvaițer, iar, astfel, Timotei Mitran a înscris de nu mai puțin de trei ori, în minutele 48, 52 și 64.

Au intrat golurile, dar și cartonașele roșii au continuat să curgă generos. În minutul 67, Sebastian Ion a intrat din spate și a rămas în teren, în ciuda cartonașul roșu primit. Peste trei minute, Timotei Mitran l-a tăiat cu crampoanele pe genunchi pe Salhi și a fost nevoie și de salvare. Jucătorul hunedorean a fost înlocuit de Olaru.

Jocul s-a terminat cu câte o ocazie ratată de fiecare echipă, Olaru pentru Dumbrăvița și Iacob pentru Corvinul.

Corvinul Hunedoara, prima repriză: Blaga – Fl. Iacob, Ant. Manolache, Ad. Nicolae (Lică 22), Velisar – Lupu, Bradu, M. Chindriş (cpt.), Nic. Pîrvulescu, Câmpan – M. Coman
Corvinul Hunedoara, a doua repriză: Lefter – Fl. Iacob (Răducanu), Lică, I. Pop, Seb. Ion – Hergheligiu, Hrezdac, M. Chindriş (cpt.), Stupu, T. Mitran – M. Coman (Lupu, Predică)

CSC Dumbrăvița, prima repriză: Trifon – Băluțoiu, Andr. Răuță, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Morariu, Salhi – B. Nortey, Gavra, Ekmekci – Paulevici
CSC Dumbrăvița, a doua repriză: P. Toroc – Morariu, Moțiu, Horcea, Ghinescu (cpt.) – Ristin, Salhi (Băluțoiu 70) – Sofran, Andr. Olaru, Solabi – Tismonar

Florin Maxim vrea să creioneze un joc mai estetic

La Corvinul, antrenorul le cere jucătorilor să uite pasele în spate la portar.

”Chiar dacă am început de la 1-0 pentru adversar, băieții s-au descurcat foarte bine, ca și în meciul trecut, când am reușit să restabilim egalitatea după o astfel de fază. Per ansamblu, sunt foarte mulțumit de cum au arătat jucătorii, am avut și putere în prima reriză. Am stat foarte bine, am interpretat, bine, am stat foarte bine de jucătorii adverși, nu le-am lăsat spații să dezvolte atacurile. Am urmărit că sunt momente în joc când adversarul nu pune o o presiune foarte mare în momentu recuperări după o fază fixă și noi de multe ori preferam de la jumătatea terenului să ducem mingea la portar, fără a fi puși în situația aia. Asta le-am cerut, dacă există posibilitatea să introducem un mijlocaș centrla în joc, să nu mai ducem mingea la portar. Au fost câteva faze în prima repriză. Și în a doua repriză leam dus foarte bine. Vreau să cred că echipa va arăta mai bine după pauza de iarnă. Băieți răspund foarte bine. Avem grijă și noi ca staff să nu le lipsească nimic. Avem grijă când să încărcăm, am avut agresivitate în dueluri, am stat bine pe picioae. Ei trebuie doar să-și vadă de fotbal și să creștem de la zi la zi. Timotei m-a făcut de râs. Am previzionat că va înscrie în 2027. Dar nu face ce-i cerem noi. A speculat un hat-trick. Îi doresc să o țină tot așa”, a declarat Florin Maxim.

Clubul a anunțat după acest amical că Rafael Pocioian a fost cedat, sub formă de împrumut, la Jiul Petroşani, ”pentru a prinde mai multe minute”.

  • Pentru Corvinul, acest test a fost al treilea din această perioadă de pregătire de iarnă, după 0-0 cu Unirea Dej și 1-0 cu ACS Mediaș. Toate au fost disputate pe stadionul CFR din Simeria, unde va avea loc și următorul joc amical, programat pentru miercuri, 31 ianuarie, de la ora 12:00, cu FC Bihor Oradea. Ulterior, echipalui Florin Maxim va plecat în cantonament în Turcia.

Cosmin Stan, preocupat să crească nivelul tinerilor

După multiplele plecări, Cosmin Stan vrea să-i facă pe tineri să progreseze.

”Cred că meciurile cu echipele de juniori pe care le-am făcut până acum chiar nu contează. Am făcut aceste meciuri pentru că știam că vom avea foarte mulți jucători în probe și am vrut să îi vedem cu echipe mai accesibile. Din păcate, dintre jucătorii veniți în probe nu a rămas niciunul, astăzi a fost pe teren ultimul dintre ei, Solabi, dar nu va rămâne nici el, pentru că nu m-a mulțumit. Consider că în momentul acesta nu e jucător de Liga 2. Am reușit o primă repriză foarte bună, în care am și condus. Golurile primite au fost pe nesincronizări în zona centrală. Normal, Răuță e la prima întâlnire cu echipa. Azi dimineață a venit la club, a semnat era clar că nu avea cum să fie pe aceeași lungime de undă cu celălalt fundaș central, Zurbagiu. Dar o primă repriză încurajatoare,bună, echilibrată. În a doua repriză am jucat cu mulți tineri, care în campionatul trecut au jucat mai puțin, și lucrurile acestea s-au văzut. Au fost copleșiți la început și trebuie să avem răbdare și încredere în ei, pentru că sunt copii talentați, dar Le lipsesc jocurile și cred că în această perioadă de pregătire le vor prii meciurile amicale, pentru că avem multe meciuri amicale, și cred că se vor ridica și ei la nivelul titularilor. Avem nevoie și de ei, și de cei care au jucat în cea de-a doua repriză, dar cuvântul de ordine în cazul lor e răbare și încurajare. Dacă reușim măcar unul sau doi din cei care au jucat în a doua repriză să-i aducem la nivelul celor care au jucat în prima reprizăp, cred că am câștiga ca echipă”, a spus Stan despre meci.

Au plecat nouă jucători și se mai întrevăd despărțiri de CSC Dumbrăvița

De la Dumbrăvița, Andrei Toroc a plecat la Bologna, iar clubul a renunțat la Mykhailo Plokhotnyuk, Alexandru Ciui, Paul Mercioiu, Ionuț Tănase, Vlad Gîsă, Eduard Amariei, Nenad Lalic și Adrian Zaluschi. Darius Țieranu nu mai e nici el dorit și nu a fost deloc utilizat în amicalele din această iarnă, iar despre Alexandru Martinov, care lucrează, în paralel, și în construcții, clubul susține că este ”cu o situație momentan incertă, dar prezent pe lista pentru cantonament”.

Momentan, ca achiziții, sunt Răzvan Morariu, Ahmet Ekmecki, Andrei Răuță și Cristian Gavra.

”Cristi Gavra aduce un plus de experiență în teren. Nu am avut în toamnă jucătorul care să țină de minge, să protejeze bine mingea. Îl avem acum. Sper să fie sănătos, pentru că e un jucător care sunt convins că ne va ajuta foarte mult. Suntem la începutul cantonamentului, încercăm să mai aducem jucători pe linia de fund, să vedem ce mai putem aduce. Într-adevăr, e compartimentul în care suferim cel mai mult, pentru că de acolo au plecat cei mai mulți jucători. Mai ales în zona centrală, avem probleme, care s-au văzut foarte acut în a doua repriză. Sper să mai putem aduce, să vedem.

Cibi pierde cantonamentul, din cauza unei rupturi musculare, e o prostie de-a lui, nu în programul de antrenament, din păcate. Dar, fiind tânăr, sper că se va recupera repede și până la începutul campionatului să fie la un nivel optim cu pregătirea. Martinov oscilează între a rămâne și a pleca la echipă. Se știe că el are o situație mai aparte, încă de la Liga 3, cu un serviciu și cred că nu mai vrea să rămână în fotbalul de performanță. Va mai fi un jucător care își va rezilia contractul. Sper ca din jucătorii care rămân, dintre cei 16 jucători care sunt pe lista din cantonament, și Martinov e aici, sper să rămână toți. Și așa în procent de peste 40 la sută am schimbat lotul față de cel cu care am schimbat campionatul”, a precizat Stan.

În ceea ce privește jucătorii la care s-a renunțat, iată ce a zis Stan: ”Probleme de disciplină. Era obligatoriu să se ia această decizie pentru moralitatea clubului.”

CSC Dumbrăvița va intra în cantonament la o pensiune din Covaci, iar următorul amical îl are miercuri, cu Academia Szeged. Până acum a disputat amicale cu echipa U18 a clubului UTA (4-0 la Covaci și 0-0 la Arad) și Galaxy Timișoara U17 (scor 6-0).

Declarațiile după acest amical date de Florin Maxim:

https://www.youtube.com/watch?v=SjDP917Kv5k

 

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-achizitii-dintr-un-foc-pentru-csc-dumbravita-ambii-jucatori-au-meciuri-inclusiv-in-prima-liga-19298180

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-castigat-la-limita-amicalul-cu-acs-medias-19298020

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-s-a-impus-la-scor-in-amicalul-cu-galaxy-19298071

Anda DELIU 27 Jan. 2024, 01:25 Liga 2
Pe aceeași temă