CSC Dumbrăvița a pierdut cu SCM Zalău, la final de cantonament. Amicalul, decis de un autogol al ultimului nou-venit sub comanda lui Cosmin Stan, un fost jucător la Dinamo, UTA și Poli Timișoara

Anda DELIU 04 Feb. 2024, 16:01 Liga 2
CSC Dumbrăvița a pierdut cu SCM Zalău, la final de cantonament. Amicalul, decis de un autogol al ultimului nou-venit sub comanda lui Cosmin Stan, un fost jucător la Dinamo, UTA și Poli Timișoara

CSC Dumbrăvița a cedat cu scorul de 0-1, sâmbătă după-amiază, în amicalul cu SCM Zalău, liderul Seriei a 10-a a Ligii 3, disputat pe terenul sintetic de la Sântana, în județul Arad.

Echipa lui Cosmin Stan a pus punct, cu această ocazie, cantonamentului pe plan local, iar de vineri, între coechipieri, a apărut și Cristian Scutaru.

Cristian Scutaru și-a dat autogol la debutul la CSC Dumbrăvița

Cristian Scutaru vine să întărească linia de fundași, compartiment de unde au fost mai multe plecări iarna aceasta de la CSC Dumbrăvița. Ajuns la 36 de ani, fundașul central jucase la CSC Peciu Nou, în Liga 3. Acolo, din informațiile noastre, avea un salariu undeva în jur de 4.000 de lei, iar dumbrăvițenii au plusat și i-au dat șansa revenirii la nivelul eșalonului secund, unde a jucat ultima dată în sezonul 2021-2022, până în primăvara anului 2022, când SSU Poli Timișoara a renunțat la el.

Scutaru a trecut în cariera sa pe la CSM Reșița, Jiul Petroșani, Poli Timișoara, CFR Timișoara, CS Buftea, Dinamo, ACS Poli, UTA, SSU Poli și CSC Peciu Nou.

Potrivit informațiilor furnizate de clubul timișean, ”partida s-a disputat sub semnul echilibrului, cu momente de dominare împărțite între cele două echipe. Balanța s-a înclinat în fața formației din Sălaj în minutul 43, când, la o centrarea din dreapta, fundașul Cristian Scutaru a deviat nefericit și l-a păcălit pe portarul Paul Toroc”.

CSC Dumbrăvița, prima repriză: Toroc – Băluțoiu, Scutaru, Ghinescu (cpt.) – Tismonar, Sima, Olaru, Salhi, Jorz – Gavra, Martinov
CSC Dumbrăvița, a doua repriză: Toroc (Trifon 60’) – Moțiu, Andr. Răuță, Horcea – Sofran, Neag, B. Nortey, Morariu, Gladun – Paulevici, C. Dan

SCM Zalău: Bg. Miron – Fl.n Pop, Kascelan, Bobaru, Ct. Stoica, Zimţa, Micle, Meșter, Sg. Pop. Nikolic
Au mai evoluat. Poptean – Sălăjan, Fărcășan, M. Geană, Negrean, Molnar, Kun, Mare, Art. Pătraș, Culda, R. Cristea

Cosmin Stan: ”Cum glumeau jucătorii, ne mușcă câinii de picioare”

În ciuda înfrângerii, antrenorul Cosmin Stan e mulțumit de echipă și cantonament.

”Un joc cu un efort foarte bun, în fața unui adversar care a arătat de nivel superior. Mi-a plăcut echipa Zalăului, arată, într-adevăr, de Liga 2. Suntem în momente diferite ale pregătirii, noi terminăm cantonamentul și, cum glumeau jucătorii, ne mușcă câinii de picioare, iar adversarul abia acum începe cantonamentul. Tocmai de aceea cred că am pierdut acest joc, din cauza lipsei de prospețime, adversarii au fost tot timpul primii la minge. Dar sunt lucruri normale la final de cantonament. Am tras foarte mult de noi în meciul de astăzi. Mi-a fost un pic frică de accidentări, pentru că în ultimele zile din cantonament băieții au acuzat o stare de oboseală destul de accentuată. Planul pentru acest meci ar fi fost altfel, dar de aceea am încercat să echilibrez cele două echipe folosite astăzi. Să joace câte o repriză și copiii de 2007 și 2008 pe care îi avem, în același timp am încercat să nu dăm mai mult de o repriză fiecărui jucător, să nu stricăm tot ce am lucrat chiar acum, la final de cantonament. Mai ales pe o suprafață sintetică, care e mult mai grea pentru picioare. Nu am văzut niciun jucător care să acuze probleme, toți au ieșit cu bine pe teren”, a precizat antrenorul, după meciul cu liderul Seriei 10 din Liga 3.

Dumbrăvițenii nu scapă de problemele medicale

La final de stagiu centralizat, dumbrăvițenii nu scapă de problemele medicale.

”Secoșan a plecat din cantonament cu o problemă musculară. El mai trebuie să stea câteva zile. Cibi, cum am mai spus, pe greșeala lui, în vacanță, a suferit o ruptură musculară care i-a recidivat în primele zile de pregătire. Nu ne vom putea baza pe el până în jurul datei de 10 februarie, el fiind la tratament. Ekmekci are un ghinion teribil, o problemă stomatologică destul de complicată, a avut nevoie de pauză pe toată perioada cantonamentului pentru că a avut niște extracții dentare destul de complicată. Sper să poată relua antrenamentele de săptămâna viitoare. La Zurbagiu se știe că are o problemă cronică la genunchi și am preferat să nu îl introducem astăzi, tocmai pentru că e suprafață sintetică, pentru articulații e destul de periculoasă. Am preferat să joace mai mult miercuri pe sintetic și astăzi deloc, pentru că avem nevoie de el, e liderul apărării. Iar Ristin a acuzat o problemă la genunchi, la rotulă, unde a fost operat în trecut. Probabil din cauza efortului, i-a apărut o inflamație. Din ce spune doctorul, probabil nu e grav iar de marți cred că îl vom avea din nou la antrenamente”, a spus Cosmin Stan, citat de site-ul Dumbrăviței.

Se mai caută jucători

”Principalul” e mulțumit de cooptarea lui Scutaru în lot. El ar mai vrea un jucător ”under”.

”Eu mi-am dorit foarte mult un astfel de jucător. Un jucător care să vorbească, să dirijeze în teren, să fie lider în vestiar. Din păcate, noi nu am avut un astfel de jucător. E adevărat, am avut mai mulți cu personalitate, dar nu am avut un lider. Sper ca el, prin experiența pe care o are, să fie lider în vestiar. Sunt convins că nu doar că ne va ajuta, ci va fi și decisiv în multe momente. Se știe că Scutaru, la fazele fixe, e periculos pe atac, e un marcator.

În linii mari, acesta va fi lotul cu care vom aborda meciurile din această primăvară. S-ar putea să mai luăm un junior, vom vedea săptămâna viitoare. Avem probleme cu juniorii mici, cu Ristin, Cibi, chiar și Băluțoiu, care a acuzat niște probleme în cantonament. Al patrulea, Andrei Toroc a plecat. Ar mai fi cei patru copii de la Galaxy, care progreseză, sunt tot timpul cu echipa mare, dar care sunt încă un pic prea cruzi. Sunt copii buni, care pot să facă pasul, încetul cu încetul, spre seniori. De aceea spun, cred că am mai avea nevoie de un junior mic, născut 2005-2006. Ar fi ideal să fie 2006, ca să fie și o trecere pentru campionatul viitor. Dacă nu îl găsim, probabil vom rămâne cu cei 23 de jucători pe care îi avem acum”, a mai precizat Cosmin Stan.

În această iarnă, cu CSC Dumbrăvița au mai semnat: Răzvan Morariu, Ahmet Ekmecki, Cristian Gavra, Andrei Răuță, Cătălin Horcea și Șerban Secoșan.

CSC Dumbrăvița va avea următorul amical sâmbătă, de la ora 12:00, cu SSU Poli Timișoara, iar în programa mai figurează teste cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (14 februarie), Phoenix Buziaș (17 februarie) și Galaxy Timișoara U17 (21 februarie). Până acum, timișenii le-au mai întâlnit în amicale pe UTA U18 (4-0 la Covaci și 0-0 la Arad), Galaxy Timișoara U17 (scor 6-0 la Covaci), Corvinul Hunedoara (scor 1-5 la Simeria) și Szeged-Csanad Grosics Akademia (6-0 la Sântana).

Foto: CSC Dumbrăvița și Sebastian Tătaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-horcea-si-serban-secosan-au-semnat-cu-csc-dumbravita-19298742

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-invins-szeged-csanad-grosics-akademia-ii-19298466

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

Anda DELIU 04 Feb. 2024, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă