CSC Dumbrăvița a convins încă un jucător să accepte rezilierea, dar a parafat și a doua achiziție a iernii

Anda DELIU 18 Jan. 2024, 18:00 Liga 2

CSC Dumbrăvița a reușit să rezilieze contractul unui fotbalist de pe lista indezirabililor întocmită în această iarnă de antrenorul Cosmin Stan. Este vorba despre Nenad Lalic.

De asemenea, clubul timișean din Liga 2 a parafat o a doua achiziție în această perioadă. A adus în lot încă un jucător sub formă de împrumut de la UTA, rivală tradițională a fotbalului bănățean. Liga2.ro anunțase de săptămâna trecută acordul cu arădenii pentru mijlocașul Ahmet Ercan Ekmekci.

Nenad Lalic a semnat până la urmă rezilierea de CSC Dumbrăvița

Recapitulăm. CSC Dumbrăvița a bifat șapte despărțiri, dintre care șase voite din partea clubului și anunțate oficial, cu Mykhailo Plokhotnyuk, Alexandru Ciui, Paul Mercioiu, Ionuț Tănase, Vlad Gîsă și Eduard Amariei. Cea nedorită îl vizează pe Andrei Toroc, tânăr care nu mai continuă nici el cu echipa, fiindcă a ajuns în Italia, la Bologna, știre publicată în exclusivitate de Liga2.ro. Clubul nu a anunțat oficial pierderea lui Toroc și rămâne de văzut dacă o va face, dacă va avea puterea să îi ureze jucătorului mulțumiri și succes mai departe, după ce nu se va alege cu nimic din această mutare spectaculoasă.

Acum s-a ajuns la plecarea cu numărul opt, pe care site-ul nostru a anticipat-o cu ceva timp în urmă. Este vorba de fundașul Nenad Lalic, adus în vară de la retrogradata Ripensia. Sârbul avea avantajul că figura ca jucător comunitar, deoarece are și cetățenie croată.

În vârstă de 24 de ani, Lalic venise după o perioadă în care a fost accidentat și nu a dat un radament ”minunat”.

Sârbul Lalic s-a trezit fără casă

Sârbul nu dorea însă să semneze rezilierea, situația în care mai sunt, potrivit surselor noastre din vestiar, și Adrian Zaluschi și Darius Țieranu. Niciunul dintre ei nu ar fi dispus să cedeze.

Așa cum spuneam, nici Lalic nu era ”entuziasmat”, dar a avut un mare dezavantaj față de ceilalți doi colegi, timișoreni. El stătea într-o chirie plătită de club. Care nu s-a mai prelungit din ianuarie, astfel că s-a trezit fără cazare și pentru a rămâne la Dumbrăvița era nevoit să își achite singur locul în care să stea.

Nenad Lalic a evoluat pentru CSC Dumbrăvița în 9 partide de Liga 2, dintre care în șase a început ca titular și de trei ori a fost înlocuit. A strâns 472 de minute pe teren.

”Clubul nostru anunță despărțirea de comun acord de fundașul Nenad Lalic. Îi mulțumim pentru munca depusă la Dumbrăvița și îi dorim mult succes pe mai departe!”, a transmis CSC Dumbrăvița.

Ahmet Ekmekci, a doua achiziție. CSC Dumbrăvița, colonie utistă?

Altfel, de la reunire, unde au venit zece jucători în probe, s-au conturat, pe lângă testați, trei certitudini.

CSC Dumbrăvița îl împrumută de la UTA pe Ahmet Ekmekci, mijlocaș de 19 ani, mutare anunțată de Liga2.ro încă de săptămâna trecută. Tânărul jucător a venit de la reunire și face un fel de ”rocadă” cu Paul Mercioiu, tânăr împrumutat în prima parte a sezonului tot de la UTA și pe care Cosmin Stan l-a tratat destul de ciudat. După ce nu l-a utilizat tot sezonul, după un amical cu UTA l-a lăudat și a spus că nu este însă angrenat în sistemul de joc. Ei bine, așa neintegrat, l-a trimis apoi pe teren la următorul meci oficial și fotbalistul nu a părut că a făcut față la tot contextul.

Vom vedea dacă arădeanul ce are și origini turce va fi mai ”norocos” în relația cu Stan.

”Anunțăm cu bucurie sosirea unui jucător cu profil ofensiv de mare talent. Ahmed Ekmekci (19 ani) a fost împrumutat de la prim-divizionara UTA Arad, până la finalul acestui sezon. Îi urăm bun venit noului nostru jucător și îi dorim mult succes în tricoul alb-verde!”, a informat CSC Dumbrăvița.

  • În actualul lot, tot de la UTA îi are împrumutați și pe mijlocașii centrali Răzvan Ristin și Fabiano Cibi (ambii născuți în anul 2005) și ”aripa” Bruce Nortey (2004).

Ekmekci este al doilea jucător prezentat de CSC Dumbrăvița ca achiziție, în această iarnă, după Răzvan Morariu.

Ieri, trupa timișeană a disputat un amical cu UTA U19, câștiga pe terenul de la Covaci cu scorul de 4-0, iar cele două echipe se vor întâlni din nou, de această dată sâmbătă, de la ora 13:00, la Arad, pe terenul sintetic din cartierul Șega.

Rămâne de văzut dacă antrenorul Cosmin Stan nu va da declarații nici de această dată, așa cum a anunțat după amicalul de ieri și cum a făcut-o și la reunire.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures) și CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-inca-un-fotbalist-roman-pleaca-de-la-o-varsta-frageda-in-italia-s-a-ridicat-la-csc-dumbravita-insa-timisenii-nu-se-aleg-cu-nimic-de-la-bologna-19297607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-gisa-a-semnat-cu-fc-bihor-19297713

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-disputat-primul-amical-din-2024-in-care-a-testat-multi-jucatori-cosmin-stan-a-fugit-si-de-ofiter-de-presa-al-clubului-19297667

Anda DELIU 18 Jan. 2024, 18:00 Liga 2
Pe aceeași temă