Poli Timișoara și-a luat doi jucători sârbi cu CV-uri care ridică multe semne de întrebare

Anda DELIU 20 Jan. 2023, 19:14 Liga 2
Poli Timișoara și-a luat doi jucători sârbi cu CV-uri care ridică multe semne de întrebare

Octavian Benga l-a criticat pe Bogdan Andone, fostul antrenor, aproape după fiecare meci după ce l-a înlocuit pentru transferurile din vară, de jucători străini de calitate îndoielnică.

Chiar astăzi, 20 ianuarie, Poli Timișoara a anunțat aducerea în lot a doi jucători sârbi a căror carieră a fost o permanentă vânzoleală, cu echipe schimbate continuu, așadar, cu un CV care nu spune mare lucru și care nu i-ar califica, neapărat, peste tinerii crescuți de club.

Un fundaș sârbo-croat de 27 de ani cu 15 legitimări în 8 ani a semnat cu Poli Timișoara!

Pentru apărare, Poli l-a adus pe fundașul central sârb Milos Sekulic, de 27 de ani.

În ultimii ani, din 2015, conform Transfermarkt, a schimbat nu mai puțin de 15 cluburi, ceea ce nu poate spune ceva pozitiv despre el.

Format de Vojvodina Novi Sad, a ajuns ulterior în Serbia, Slovacia, Suedia, Germania, Slovenia și Italia, la Donji Srem, Sloven Ruma, Rimavska Sobota, Komarno, Dusla Sala, Prespa Birlik, Novi Pazar Berlin, Drava Ptuj și Abano, în ligile 5 și 6 din Italia. Prin comparație, Gabriele Germinio, fundaș de care echipa s-a despărțit în această iarnă, venea din liga a 4-a din ”Cizmă”.

”Sunt din Novi Sad, un oraș foarte asemănător cu Timișoara. Primele mele impresii aici sunt foarte pozitive. Îmi place ce am găsit aici, condițiile, stafful tehnic. Am ajuns la un club mare, cu fani frumoși și am venit cu gândul de a salva echipa de la retrogradare”, a spus Sekulic, care are și cetățenie croată.

Jucătorul a fost de mai multe ori împrumutat în carieră.

Un sârbo-bulgar pentru ofensivă

Pentru compartimentul ofensiv, Poli l-a adus pe Luka Stojanovic, jucător de extremă stângă, în vârstă de 26 de ani.

A schimbat și el nenumărate cluburi. A jucat în Serbia la Zeleznicar Pancevo, Dinamo Pancevo, Slavija, BASK Belgrad, Jedintsvo, Dinamo Vranje, Kolubara, în Bulgaria, la Levski Lom, iar apoi în Serbia, la IMT Belgrad și Zlatibor Cajetina, în eșalonul secund plav.

”Sunt mulțumit de condițiile de aici, impresionat de oraș. Am venit la un club de tradiție. Sper să ajutăm echipa să se mențină”, a spus Stojanovic, care are și cetățenie bulgară.

Ei vor fi legitimați când se va ridica interdicția de transferuri a clubului, despre care alb-villeții spuneau în 9 ianuarie că e ”chestiune de zile”, dar e în continuare în vigoare.

Ce spune Benga. ”Am luat jucători tineri sau cu o vârstă cât de cât mai medie, care să-și dorească foarte mult joace la Poli”

Iarna asta, clubul bănățean i-a mai anunțat oficial pe portarul Denis Moldovan (18 ani, Viitorul Cluj), Adrian Gîdea (22 de ani, CFR Cluj) și Marian Târșa (24 de ani, Metalul Buzău).

Astfel, Poli a ajuns, până acum, la cinci achiziții, care au acceptat noile condiții financiare de la echipă.

”Bugetul net pentru jucători în a doua parte a sezonului va fi chiar la jumătate sau sub jumătate din ceea ce a fost în prima parte. Din cauza acestui aspect, am încercat, chiar dacă este dificil și nu este ușor, să găsim jucători care să accepte acest prag salarial al nostru, un prag mic. Drept dovadă, am și legitimat în ultimul timp și vor mai fi legitimați în perioada următoare. Am luat jucători tineri sau cu o vârstă cât de cât mai medie, care să-și dorească foarte mult joace la Poli și să încercăm să facem puncte și, de ce nu, să ne salvăm de la retogradare”, spunea, chiar ieri, antrenorul Octavian Benga.

Altfel, Poli Timișoara a anunțat că ”din cauza condiţiilor meteo” primul joc amical al iernii, cu CS Timișul Șag, se va disputa sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 10:00, la Baza 2 a Politehnicii.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-anuntat-doua-noi-achizitii-in-asteptarea-ridicarii-interdictiei-unul-vine-de-la-cfr-cluj-iar-altul-incearca-inca-o-data-sa-se-impuna-macar-la-liga-2-19258247

https://liga2.prosport.ro/seria-1/octavian-benga-singurul-de-la-poli-timisoara-care-incearca-sa-linisteasca-suporterii-si-sa-explice-situatia-degradanta-a-echipei-m-am-pus-si-in-locul-suporterilor-sau-oamenilor-care-o-iubes-19258215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scapa-cine-poate-randul-plecarilor-se-ingroasa-rau-de-tot-la-poli-timisoara-19258017

Anda DELIU 20 Jan. 2023, 19:14 Liga 2
Pe aceeași temă