CSC Dumbrăvița s-a reunit cu jucători de la timișorenele Poli și Ripensia, dar și cu alte noutăți. Cosmin Stan: ”Săptămâna aceasta va fi atipică pentru fotbalul din România”

Anda DELIU 16 Jan. 2023, 22:57 Liga 2
CSC Dumbrăvița s-a reunit cu jucători de la timișorenele Poli și Ripensia, dar și cu alte noutăți. Cosmin Stan: ”Săptămâna aceasta va fi atipică pentru fotbalul din România”

CSC Dumbrăvița a reluat antrenamentele luni după-amiază, 16 ianuarie 2023, cu noutăți importante în lot.

Pe lângă jucătorii mai tineri aduși în probe, au venit și Adrian Zaluschi, Alexandru Piftor, de care Liga2.ro deja a anunțat, Mohammed Ouadie Salhi (fost la Șoimii Lipova) și Abdoulaye Niakate, jucător ce aparține de CFR Cluj și în vară era anunțat de Minaur, de unde a dispărut! De asemenea, se negociază cu un alt jucător de la Ripensia, Cristian Gavra.

  • Cei 28 de jucători s-au reunit la stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, unde s-au echipat și au fost cântăriți, după care au mers cu un microbuz la terenul de la Covaci, acolo unde se vor desfășura toate antrenamentele până în data de 3 februarie.

Cinci jucători au plecat, al șaselea refuză rezilierea cu Dumbrăvița

Așa cum Liga2.ro a anunțat, de la club au plecat Patrick Pașcalău (Ripensia), Denis Blickling (Corvinul), Daniel Grigoriu (împrumutat la Șoimii Lipova), David Popa (Crișul Chișineu Criș) și Adrian Bain (întors la Ripensia). Adrian Ungureanu nu mai e dorit de club, dar, deocamdată, nu a reziliat și s-a prezentat la reunire.

Cosmin Stan nu vrea să chinuie foarte mult echipa din prima săptămână. ”Începem pregătirea cu gândurile de a încerca să ne menținem în Liga 2 și de a juca un fotbal bun. Sperăm ca peste 3 luni și jumătate să ne putem bucura de menținerea echipei. Săptămâna asta nu, pentru că băieții au avut un program de patru săptămâni de pregătire, atât sală de forță, cât și alegări, tocmai pe ideea de a nu pierde forte mult timp cu readaptarea. Dacă testele de astăzi ne arată că s-au ținut de program și nu au probleme, va fi o săptămână destul de ușoară pentru ei, cu foarte multe jocuri în timpul antrenamentelor, nu vor fi alergări. Alergări, din săptămâna a doua, când spre sfârșit intrăm și pe într-un cantonament pe plan local. Săptămâna aceasta va fi atipică pentru fotbalul din România, va fi fără alergări”, a declarat antrenorul despre reluarea pregătirilor.

Vor fi cinci transferuri. Negocierile cu Gavra continuă

De la Poli și Ripensia, CSC Dumbrăvița i-a luat pe Adrian Zaluschi și Alexandru Piftor, așa cum site-ul nostru a anunțat în exclusivitate.

În plus, clubul l-a adus pe mijlocașul central marocan Salhi Ouadie de la Șoimii Lipova, în vârstă de 25 de ani. De asemenea, miercuri sosește în țară fundașul central Abdoulaye Niakate, ivorian de 22 de ani ce va fi împrumutat de la CFR Cluj. Atacantul Cristian Gavra negociază și el cu alb-verizi.

”Noi am făcut o strategie după ultimul meci. Jucătorii care au evoluat mai puțin și nu au dat randamentul scontat să plece pentru a face loc unor jucători noi, cu experiență. Jucându-se doar nouă meciuri, cred că trebuie să mergem pe jucători cu experiență. Nu putem noi să facem prea mult experimente în momentul de față. Sunt foarte puține meciuri. Și atunci am mers pe strategia de a lua jucători cu experiență pentru îndeplinirea obiectivului. Sunt jucători care au jucat la nivelul Ligii 1 și 2. Sunt discuții avansate cu Gavra. Atâta timp cât nu e aici, înseamnă că încă se discută. Dacă nu vine Gavra, încercăm să luăm alt atacant, pentru că avem nevoie de un atacant de careu”, a mai spus Stan.

De asemenea, mai sunt în probe o serie de jucători tineri. Doi dintre ei sunt mijlocași centrali de 16 ani, Bogdan Sima și Răzvan Neag, din pepiniera proprie. De asemenea, în teste e atacantul de 17 ani Darius Hitian, tot de la juniorii Dumbrăviei, dar și mijlocașul central de 21 de ani Denis Guță, de la Craiova, ultima dată la AFC Odorheiu Secuiesc.

Lotul de jucători prezent la reunirea CSC Dumbrăvița:

portari: Robert Mikloș, Cătălin Trifon, Alexandru Ciui;
fundași: Eduard Amariei, Toma Bodri, Sebastian Bura-Koț, Vlad Gîsă, Tudor Moțiu, Călin Toma;
mijlocași: Luca Bodri, Denis Curea, Răzvan Ghinescu, Alexandru Martinov, Cristian Grancea, Andrei Olaru, Ionuț Tănase, Alexandru Tismonar, Costel Zurbagiu, Adrian Ungureanu, Bogdan Sima, Răzvan Neag (ambii născuți 2007, de la echipa noastră U17), Denis Guță (născut 2002, de la Universitatea Craiova via AFC Odorheiu Secuiesc), Adrian Zaluschi (Politehnica Timișoara), Salhi Ouadie (Șoimii Lipova), Alexandru Piftor (Ripensia Timișoara);
atacanți: Dragan Paulevici, Petre Simon, Darius Hitian (născut 2006, de la echipa noastră U17)

Foto: Doru Farca

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-perfectat-primele-trei-achizitii-in-noul-an-dar-si-a-adus-si-un-fost-arbitru-in-stafful-administrativ-corbii-vor-avea-cuplu-brazilian-in-centrul-defensivei-19257994

https://liga2.prosport.ro/liga-3/soimii-lipova-isi-intareste-atacul-inclusiv-cu-unul-dintre-jucatorii-plecati-de-la-csm-slatina-aradenii-au-visat-la-gavra-si-dau-un-mijlocas-la-csc-dumbravita-19257838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-csc-dumbravita-profita-de-slabiciunile-echipelor-timisorene-poli-si-ripensia-si-aconteaza-jucatori-de-la-acestea-19257736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patrick-pascalau-s-a-despartit-de-csc-dumbravita-dar-poate-continua-in-liga-2-atacantul-de-17-ani-participa-la-reunirea-altei-divizionare-secunde-si-are-inca-o-oferta-pe-masa-19257393

https://liga2.prosport.ro/seria-1/david-popa-continua-in-liga-3-dupa-despartirea-de-csc-dumbravita-a-ajuns-la-o-echipa-cu-pretentii-din-seria-8-19257261

Anda DELIU 16 Jan. 2023, 22:57 Liga 2
Pe aceeași temă