Cristian Gavra a ajuns în Liga 3. Experimentatul atacant jucase la Poli Timișoara și Ripensia în sezonul trecut

Călin MNERIE 14 Jul. 2023, 14:03 Liga 3
Cristian Gavra a ajuns în Liga 3. Experimentatul atacant jucase la Poli Timișoara și Ripensia în sezonul trecut

Șoimii Lipova și-a pierdut golgheterul, pe Nicu Modan, care a ales să joace la CSM Deva, dar a pus mâna pe un nume mult mai sunor în fotbalul românesc.

După trei zile în care s-a pregătit cu echipa de Mureș, Cristian Gavra (30 de ani) a semnat un contract cu ”șoimii” până în 2025.

Cristian Gavra a semnat cu Șoimii Lipova

Fotbalistul arădean s-a despărțit în această vară de Poli Timișoara, cu care a ajuns în Liga a 3-a, fără să marcheze niciun gol, punctând doar la capitolul assisturi – 4. În prima parte a sezonului trecut, Gavra jucase pentru Ripensia, cealaltă formație de pe Bega ajunsă în eșalonul terț, de unde s-a și retras între timp.

În ”roșu-galben”, ”vârful” înscrisese două goluri și a dat 6 pase decisive.

Cristian Gavra a început fotbalul la CSȘ Gloria, a mai trecut pe Romvest și FC Sânleani, iar în 2011 a devenit fotbalistul Academiei Gheorghe Hagi. A evoluat cu Viitorul în primele două ligi ale României, dar și la Gaz Metan Mediaș, Universitatea Cluj, Academia Clinceni și la echipele timișorene Ripensia și Poli.

În ianuarie a avut pe masă o ofertă și de la Șoimii Lipova, pe care a acceptat-o șase luni mai târziu.

Stamate: ”Lui Cristian Gavra i-a plăcut ce a văzut la Șoimii”

La Lipova, se mai află un fost polist cu experiență și tot atacant, Alexandru Popovici (34 de ani).

”Lui Cristian Gavra i-a plăcut ce a văzut la Șoimii după ce ne-a solicitat să se poată antrena cu noi.

Având în vedere și faptul că și-a dorit să fie aproape de casă, am reușit să ajungem la un numitor comun, astfel că astăzi fotbalistul și-a pus semnătura pe un contract cu Șoimii pentru următorii doi ani de zile”, anunță Virgilius Stamate, noul președinte al Lipovei.

Marți a început oficial mandatul lui Cristian Todea la Șoimii Lipova. Formația ce a reprezentat județul Arad la barajul de promovare în Liga a 2-a, pierdut cu CSM Deva, trece printr-o vară a schimbărilor.

De la demisia lui Radu Pop, au căzut și alte piese de domino, între care și fostul antrenor Adrian Abrudean, dar și mai bine de jumătate dintre jucătorii din lot.

Patru ”sămădăi”, cu Todea, la Lipova! 

Astfel, ”Dulăul” nu a mai contat la primul antrenament decât pe: Raul Buta, Radu Cristiu, Alex Popovici, Petrișor Jichici și David Petruț și dar și juniorii din proprie pepinieră: Andrei Rusu, David Pop, Mădălin Chelea și Vlad Szabo. Totodată, Adelin Iliescu și Nicholas Brad au revenit din împrumuturile de la Crișul și respectiv Sântana.

La capitolul noutăți îi regăsim pe: Marius Șimăndan, Michel Vlad, Denis Salka și Emanuel Puta, elevi ai lui Todea și la Cermei, Flavius Bulboacă și Denis Blickling, juniori sosiți pe filiera Viitorul, dar și David Ciubăncan, atacantul de 19 ani pe care Lipova l-a vândut în urmă cu un an la Iași, dar care s-ar putea întoarce la ”șoimii” sub formă de împrumut, după ce a activat între timp la Unirea Ungheni și CFR Cluj 2.

Todea: ”Domnul primar i-a asigurat pe băieți că lucurile intră pe un făgaș normal”

Stafful tehnic al „șoimilor”, adică cuplul Cristi Todea – Norbert Polgar are o săptămână plină, de antrenamente de reacomodare cu efortul.

La primul antrenament desfășurat pe noua noastră arenă din Lipova a fost prezent domnul primar Florin Pera. Acesta i-a asigurat  pe băieți că lucrurile intră pe un făgaș normal, se fac sacrificii de către comunitate pentru a asigura condiții bune și continuitate.

Primăria este în continuare alături de echipa Lipovei, domnul primar asistând împreună cu președintele Virgilius Stamate la tot antrenamentul de astăzi. Încă lucrăm la întărirea lotului, mai avem discuții cu câțiva jucători.

Prioritar sunt cei din compartimentul defensiv unde suntem descoperiți total. În rest, stăm binișor cu ultimele achiziții. Săptămâna viitoare aș vrea să facem un semi-cantonament pe plan local dacă reușim să avem toate condițiile îndeplinite”, afirmă Cristi Todea.

Programul de amicale al „șoimilor” arată astfel: UTA U18 (22 iulie), Victoria Felnac (25 iulie), Poli Timișoara (26 iulie), Sântana (2 august), CS Socodor (5 august) și ACB Ineu (12 august).

Foto principal: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-a-semnat-cu-concordia-chiajna-19277189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-velisar-a-semnat-cu-corvinul-hunedoara-19277186

https://liga2.prosport.ro/liga-3/flacara-horezu-a-ramas-fara-antrenori-19277180

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bebeto-lupulet-si-iulian-anca-trip-in-lot-surprizele-chirurgului-19277175

 

 

 

Călin MNERIE 14 Jul. 2023, 14:03 Liga 3
Pe aceeași temă