Poli Timișoara a prezentat ca achiziție un finlandez ultima dată fost în Liga 3 din România. ”Muncim împreună ca o familie, construim ceva nou”

Anda DELIU 23 Jan. 2023, 13:55 Liga 2
Poli Timișoara a prezentat ca achiziție un finlandez ultima dată fost în Liga 3 din România. ”Muncim împreună ca o familie, construim ceva nou”

Poli Timișoara a anunțat al șaselea jucător semnat în această iarnă, tot unul care vine dintr-un eșalon inferior ligii secunde.

Este vorba despre finlandezul Onni Tiihonen, un mijlocaș de 22 de ani care ultima dată a jucat la Viitorul Dăești, în Liga 3.

Deși, oficial, el a semnat astăzi, 23 ianuarie 2023, Octavian Benga a reproșat presei, la amicalul disputat de echipă sâmbătă, că nu s-a menționat despre jucătorul nordic, despre care ”principalul” susținea că era semnat.

Suedezi ba, finlandezi da! Onni Tiihonen a semnat cu Poli Timișoara

Cu toate că după ce a venit Benga, al treilea jucător la care s-a renunțat a fost suedezul Oliver Bryneus, care avea un CV puțin mai interesant ca finlandezul adus acum, iată că Poli nu renunță la filiera nordică. Onni Tiihonen este mijlocaș central, are 22 de ani și a trecut, în țara sa, pe la echipele IF Gnistan, NJS (Nurmijarven Jalkapalloseura) și PKKU (Pallokerho Keski-Uusimaa), iar apoi a ajuns în Insulele Feroe, la AB Argir.

Vara trecută a venit în România, la Viitorul Dăești, în Liga 3, echipă de care s-a despărțit după circa două luni, înainte de încheierea meciurilor din 2022, din momentul în care vâlcenii au reziliat contractul cu antrenorul Călin Cojocaru.

”Eu cred că stafful și jucătorii fac o treabă foarte bună acum, cred că muncim împreună ca o familie, construim ceva nou, împreună. Cred că pentru mine, până acum, a fost o bună perioadă de pregătire”, a declarat Tiihonen, pentru site-ul clubului.

Onni Tiihonen a semnat cu Poli Timișoara un contract valabil până în vară, cu posibiliatea de prelungire pe încă un an, dacă va convinge. El a înscris primul gol al amicalului disputat sâmbătă cu CS Timișul Șag, câștigat cu 4-0.

Cazul ultimului transfer arată haosul de la Poli, pe care clubul se tot chinuie să-l ascundă sub preș

Așa cum spuneam, clubul a anunțat astăzi, 23 ianuarie, semnarea unui contract cu Tiihonen. Sâmbătă, 21 ianuarie, Benga susținea că jucătorul finlandez e deja semnat.

Antrenorul a pus puținii ziariști prezenți într-o situație penibilă, afirmând că transferul s-a anunțat pe site-ul unde scrie fostul ofițer de presă al clubului, demisionar în septembrie (știrea era doar că nordiul era la antrenamentele echipei). Jucătorul s-a alăturat echipei din ziua reunirii.

”Toți jucătorii care au semnat, în afară de Gîdea, au fost în probe. Începând de la finlandez. Da, a semnat, a și fost anunțat acum o lună. Cum să nu? De la începutul pregătirii. A fost anunțat. A fost anunțat pe site-ul… (n.r. – arată cu degetul spre fostul ofițer de presă, acum jurnalist la un site local). În fine, nu sunt ofițer de presă”, a spus Benga, realizând într-un final gafa comisă.

Însă nu este de mirare că antrenorul nu știe când semnează jucătorii, deoarece la Poli este un haos de nedescris, nimeni nu l-a mai văzut în acest an la club pe președintele Ovidiu Cuc, iar Dușan Filipaș, deținător de acțiuni foarte implicat în octombrie, declarativ, e și el ca dispărut.

Șase jucători, niciunul nu a evoluat în Liga 2 recent. Interdicția la transferuri e încă în vigoare

Iarna aceasta, Poli a ajuns la șase jucători prezentați oficial ca achiziții. S-au adus doi străini cu meciuri tot în ligi inferioare, sârbii Milos Sekulic și Luka Stojanovic, dar și români care au evoluat, la fel ca Tiihonen, în Liga 3, adică Denis Moldovan (Viitorul Cluj), Marian Târșa (Metalul Buzău) și chiar Adrian Gîdea, utilizat în câteva meciuri de CFR Cluj la prima echipă, dar folosit mai mult la satelit.

Altfel, tot clubul Poli așteaptă să se judece recursul pentru interdicție la transferuri primită după ce la echipa de fete s-au luat pentru un turneu amical două fotbaliste fără acordul clubului Kids Tâmpa Brașov.

Foto: Viitorul Dăești și Politehnica Timișoara

Anda DELIU 23 Jan. 2023, 13:55 Liga 2
Pe aceeași temă