Mircea Rednic a renunțat la alți doi jucători înainte de barajul cu Gloria Buzău, iar la antrenamente primește un atacant care a retrogradat cu Poli Timișoara: ”Asta e viața, nu ai ce să faci.” Lotul echipei UTA pentru manșa tur a barajului

Călin MNERIE 26 May. 2023, 20:18 Liga 2
Mircea Rednic a renunțat la alți doi jucători înainte de barajul cu Gloria Buzău, iar la antrenamente primește un atacant care a retrogradat cu Poli Timișoara: ”Asta e viața, nu ai ce să faci.” Lotul echipei UTA pentru manșa tur a barajului

UTA este în fața dublei cu Gloria Buzău ce-i va decide întreg sezonul 2022-2023, dar Mircea Rednic și conducerea clubului arădean au luat deja decizii ce privesc și campionatul.

În primul rând, antrenorul arădenilor susține că, în cel mai rău caz, va rămâne să conducă ”corabia” și în Liga 2, însă primele decizii legate de unele ”divorțuri” au fost luate cu bătaie spre următoarea stagiune în SuperLigă.

După Cascini, Rednic a anunțat și despărțirile de Erico și Benzar!

Dacă despărțirea de Juan Bautista Cascini s-a produs la mijlocul săptămânii, Rednic a rostit, cu două zile înainte de prima manșă a barajului de la Buzău alte două nume care nu vor mai continua în ”alb-roșu”. Este vorba despre cele ale fundașilor Romario Benzar (31 de ani) și Erico da Silva (33 de ani), care sunt în prezent accidentați, dar care – în general – au fost măcinați de probleme medicale în acest sezon.

Totodată, ”Puriul” explică și de ce a grăbit – cumva – plecarea lui Cascini, un jucător care – teoretic – își putea aduce încă aportul la îndeplinirea obiectivului stagional. ”Nu cred că jucătorul are ce să-mi reproșeze, i s-a oferit șansă. Nici până să vin eu nu a jucat foarte mult, a jucat la început cu Poenaru, după care nu a mai jucat. Nu m-a deranjat nimic, doar că sunt alți jucători la mijloc, am soluții acolo. Sunt alți jucători care au arătat mai multe decât el și doar să ții un jucător străin de dragul de a-l ține…În plus, e la sfârșit de contract și trebuie să fiu corect cu el, dar și cu ceilalți. Le dau o șansă să-și caute din timp alte echipe. În aceeași situație sunt Benzar și Erico, asta e viața, nu ai ce să faci. Din moment ce au fost de atâția ani aici și tot te bați la retrogradare…cred că e momentul să mai și schimbăm. Și nu schimb de dragul de a schimba, ci doar pe cei despre care eu cred că nu sunt ceea ce îmi doresc și nu trebuie să se supere nimeni”, a spus Mircea Rednic, care a recunoscut că-i va spune conducerii clubului să grăbească și despărțirea de Stefan Milosevic, muntenegreanul având contract cu clubul arădean până în vara anului 2024.

Arădenii Adrian Petre și Cristian Gavra, la antrenamentele echipei UTA

Pe de altă parte, ”principalul” utist a recunoscut că de săptămâna viitoare îi va primi la antrenamente atât pe Adrian Petre, cât și pe Cristian Gavra, fără ca asta să însemne ceva, cel puțin deocamdată, în termeni contractuali.

”Cu Petre m-am văzut după meciul de la Craiova și mi-a zis că se antrenează nu știu pe unde. Atunci i-am zis, dacă tot vrei, hai de săptămâna viitoare și antrenează-te cu noi, dar nu s-a vorbit de contract, să vină la noi. Și cu Gavra m-am întâlnit la hotelul lui George (n.a. Țucudean), și, la fel, i-am spus că nu mă deranjează dacă vine el la pregătire. Sunt ambii arădeni”, a adăugat Rednic.

  • Adrian Petre (25 de ani) a evoluat ultima dată în Grecia, la Levadiakos, iar în cariera sa a mai evoluat pentru UTA, Esbjerg (Danemarca), FCSB, Cosenza (Italia), din nou UTA și Farul Constanța.
  • Cristian Gavra (30 de ani) a evoluat ultima dată la Poli Timișoara, unde a ajuns la începutul acestui și alături de care a retrogradat în Liga 3. În prima parte a sezonului a jucat pentru Ripensia, tot în Liga 2. În cariera sa a jucat pentru Viitorul Constanța (actuala Farul), Gaz Metan Mediaș, din nou pentru Viitorul, ”U” Cluj și Academica Clinceni.

”Puriul” duce 20 de jucători la Buzău

Utiștii pleacă în această seară spre București, cu avionul, mâine se va antrena la Mogoșoaia, iar apoi se vor îmbarca în autocar cu direcția Buzău, pentru disputa de duminică (ora 14:00).

Dacă Alexandru Benga nu și-a revenit după accidentarea la gleznă, iar Rednic susține că nu-l va avea la dispoziție nici în manșa secundă a barajului, Claudiu Keseru pare să-și fi revenit după lovitura primită la nivelul genunchiului marți și va fi în lotul ce-i mai cuprinde pe: Iacob, Kucher – Vukcevic, Chindriș, Hoxhallari, Abeid, Dobrescu, Anton, Batha, Isac, Ubbink, Roger jr, Pop, Șteau, Otele, Stahl, Negoescu, Barbosa și Postolachi.

Așadar, Barbosa și Negoescu prind în premieră un loc în lotul de 20 al echipei UTA de când Mircea Rednic e antrenorul arădenilor.

Utiștii și-au luat un salariu, dar în joc sunt și prime importate de obiectiv

Mircea Rednic își dorește o echipă motivată 100 la sută în barajul pentru menținerea în SuperLigă cu Gloria Buzău. Tocmai de aceea, ”Puriul” a insistat pe lângă conducerea clubului să le achite unul dintre cele două salarii restante fotbaliștilor chiar astăzi, la plecarea spre București, escala ”roș-albilor” în drumul spre Buzău.

Totodată, antrenorul ”roș-albilor” susține că echipa este motivată și de un bonus special pentru adjudecarea dublei cu echipa lui Adrian Mihalcea, dar a vorbit și despre alte prime pe care elevii săi și le vor încasa în momentul în care vor îndeplini obiectivul impus din iarnă încoace: salvarea de la retrogradare.

”Astăzi băieții or să primească un salariu, prima au primit-o, deci am lucruri bune, pozitive și nu vreau să vorbesc de alte probleme. S-a dat un salariu din două, eu aș fi vrut ca să se vorbească de bonusuri. Căci salariul clubul e obligat să ți-l plătească, dar haideți să luăm primele. Și aici au fost bonusuri în vestiar și nu s-au luat. Și atunci ce vorbim? Eu sunt sută la sută cu jucătorii, dar trebuie să înțeleagă că din cauza noastră s-a ajuns aici. Noi trebuie să scoatem clubul ăsta, iar echipa asta să rămână în prima ligă pentru suporteri, pentru oraș, pentru investițiile care s-au făcut aici, pentru bugetul care a fost aici. Deci, trebuie să înțeleagă că nu mai poți doar să ceri, ai și obligații. Dar, e clar, există și o primă specială de baraj, iar dacă rămân în Superligă sunt și primele celelalte de luat. Nu sunt prea multe, pentru că nu s-a prea câștigat, dar se ajunge la vreo 5000 de euro”, a spus Rednic, care a recunoscut că de când a preluat-o pe UTA a oferit și el o primă la victorie din buzunarul său.

Rămânând la capitolul finanțe și la politica anunțată public de Alexandru Meszar, respectiv salarii între 5 și 7 mii de euro pe lună pentru jucătorii care vor îmbrăca tricoul ”roș-alb” în sezonul ce vine, Mircea Rednic e convins că șefii arădenilor vor face și excepții de la această politică. ”M-am obișnuit, unde vine Rednic se micșorează bugetele și lumea pleacă. Dar, Rednic și-a asumat asta și eu nu cred că domnul Meszar, dacă eu îi propun un jucător la 10.000 care face diferența – pentru că la 10.000 trebuie să faci diferența – îl va refuza”, a adăugat experimentatul antrenor al ”Bătrânei Doamne”.

Foto: UTA Arad și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-rednic-dupa-ce-a-aflat-ordinea-meciurilor-de-la-barajul-gloria-buzau-uta-m-as-reapuca-de-fotbal-partida-nu-se-mai-joaca-sambata-ci-duminica-19272355

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scandalul-acuzelor-de-mituire-a-arbitrilor-din-liga-2-ajunge-pe-masa-frf-auras-brasoveanu-si-cristian-munteanu-citati-acum-ma-vad-nevoit-sa-ma-apar-asta-este-situatia-19272361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cu-gandul-la-uta-in-partida-cu-steaua-19272296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-nou-ghinion-pentru-echipele-din-liga-2-dinamo-si-gloria-buzau-sunt-gazde-in-mansa-tur-a-barajului-pentru-mentinerea-promovarea-in-superliga-returul-acasa-la-campionii-fc-arges-si-uta-19272266

Călin MNERIE 26 May. 2023, 20:18 Liga 2
Pe aceeași temă