CSC Dumbrăvița s-a reunit cu mulți jucători în probe. Cosmin Stan s-a fofilat de la declarații: ”Suntem bine, dar putem fi și mai rău”

Anda DELIU 15 Jan. 2024, 22:04 Liga 2

CSC Dumbrăvița a sunat adunarea luni după-amiază, 15 ianuarie 2024. Clubul timișean a renunțat la șase jucători, mai vrea să se despartă de alți trei și are foarte mulți veniți în probe, iar deocamdată, certitudinile sunt Cristian Gavra, Cătălin Horcea și Ahmet Ekmekci.

Cosmin Stan a reușit să ”evite” niște declarații pe care tot el le-a programat, astfel că despre situația echipei a vorbit directorul sportiv Florin Macavei.

Cristian Gavra, printre noutățile Dumbrăviței

Reamintim, au plecat de la CSC Dumbrăvița în această pauză de iarnă Mykhailo Plokhotnyuk, Alexandru Ciui, Paul Mercioiu, Ionuț Tănase, Vlad Gîsă și Eduard Amariei.

Au fost prezenți la reunire 15 jucători noi, dar clubul i-a pomenit doar pe patru dintre ei. Unul nu mai este noutate, fiindcă Răzvan Morariu a fost deja prezentat din finalul anului trecut.

Altul este Cristian Gavra, atacant de 30 de ani, trecut pe la Viitorul Constanța, Gaz Metan Mediaș, U Cluj, Academica Clinceni, Ripensia, Poli Timișoara și acum este sub contract cu Șoimii Lipova. Gavra a fost dorit și în iarna trecută, însă arădeanul a preferat Poli Timișoara, cu care a retrogradat în Liga 3.

De asemenea, la primul antrenament din 2024 a participat și Cătălin Horcea, mijlocaș defensiv trecut pe la CSM Lugoj, Ripensia, Ghiroda și Phoenix Buziaș, cu care se află sub contract. Totodată, seria de împrumuturi de la UTA, altfel, rivală tradițională a fotbalului din Banat, continuă prin aducerea lui Ahmet Ercan Ekmekci, mijlocaș crescut de arădeni, mutare despre care Liga2.ro a scris de zilele trecute.

Directorul sportiv Florin Macavei a încercat să dreagă busuiocul!

Intersesant este că mass-media a fost chemată la reunire la o oră propusă de antrenorul Cosmin Stan, care, apoi, nu a mai apărut la timp la stadion. Impresia este că antrenorul s-a fofilat de la declarații, după ce a renunțat la mulți jucători și a refuzat să ofere explicații.

Declarații a dat Florin Macavei, directorul sportiv al echipei. ”Ce pot să spun? Sunt lucruri normale, începem pregătirea. Așteptăm să se întâmple lucrul acesta. Sperăm să avem un an bun din punct de vedere fotbalistic și lucrurile să se desfășoare cum trebuie. Deocamdată, singurul jucător pe care îl putem anunța, care e și semnat cu noi, e Răzvan Morariu. Vor fi foarte mulți jucători tineri care ne-au contactat să vină la probe. În momentul de față, la antrenamente, având acceptul clubului, e Cristian Gavra, Horcea de la Buziaș. Vine Ahmet, jucător sub vârstă născut în 2004 de la UTA. Sunt jucători care prin diverși impresari ne-au fost propuși și antrenorul nostru vrea să-i vadă . A venit și Călin Frunză, e noul membru al staffului nostru (n.r. – acesta este noul antrenor principal, informație furnizată deja de Liga2.ro). Într-adevăr, au plecat opt jucători (n.r. – sunt șase jucători plecați în mod oficial, nu opt). Nu cu toți am reușit să facem rezilieri. Vreau să fiu scurt și la obiect. La unii jucători, o parte din ei, sunt strict probleme fotbalistice. Antrenorul n-a fost mulțumit de ei. La unii care au plecat sunt motive de indisciplină. Clubul a crezut de cuviință că e cazul să nu mai continuăm. Asta e situația în momentul de față. Nu vreau să dezvolt absolut nimic mai mult. Acestea au fost opțiunile antrenorului și clubului și am lucrat ca atare. Din punctul nostru de vedere, e subiect închis. Mai sunt trei jucători care zilele trecute, săptămânile trecute, au fost în discuții cu ei, pentru a rezilia contractul. Eu sper că mâine sau poimâine să încheiem și cu cei trei jucători”, a punctat Macavei.

”Suntem bine, dar putem fi și mai rău”

Întrebat dacă, totuși, nu sunt multe plecări de la echipă, ținând cont că echipa a avut un parcurs bun în prima parte a sezonului, mai bun cel puțin decât în sezonul trecut, fiind în obiectiv, Macavei a răspuns cu locuri comune.

”La prima vedere, într-adevăr, așa pare, că ar fi multe schimbări. Dar din cei opt jucători care au reziliat mai mult de jumătate sunt strict probleme fotbalistice (n.r. – a repetat din nou că sunt opt jucători, deși sunt șase cu care s-a reziliat contractul), la care antrenorul și clubul am considerat că strict fotblaistic nu ne mai pot ajuta. E greu. Trebuie să fim foarte atenți. În momentul de față suntem bine, dar putem fi și mai rău. Trebuie să ne organizăm foarte-foarte bine, să reușim transferurile pe care ni le dorim și pe care ni le dorește antrenorul și să reușim să facem ce am reușit și anul trecut în Liga 2”, a mai spus directorul sportiv al CSC Dumbrăvița.

Clubul nu a dorit să pună la dispoziția presei lotul de jucători pe care l-a avut la reunire.

CSC Dumbrăvița are miercuri primul amical, în satul Covaci, de la ora 15:30, cu echipa U19 a clubului UTA.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-imprumuta-din-nou-de-la-uta-19297325

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-amariei-s-a-despartit-de-csc-dumbravita-19297007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plecarile-de-la-csc-dumbravita-au-intrat-in-stand-by-19296880

Anda DELIU 15 Jan. 2024, 22:04 Liga 2
Pe aceeași temă