Euforie mare la Poli Timișoara după egalul cu Dinamo. Octavian Benga: ”Dedic acest punct tuturor bănățenilor.” Gavra e optimist că echipa se poate salva de la retrogradare

Anda DELIU 12 Mar. 2023, 22:24 Liga 2

Cu doar 13 puncte acumulate în sezonul regular, din șapte egaluri și două victorii, dintre care una cu tinerii de la Unirea Constanța, Poli Timișoara a prins aripi după egalul cu Dinamo (1-1 la București, pe Arcul de Triumf). Deși, în aparență, o bucurie, în realitate un fapt foarte trist, căci arată că alb-violeții se mulțumesc și cu o remiză care oricum a păstrat-o pe rivala Dinamo în play-off, în condițiile în care ei apar să se îndrepte tot mai sigur spre Liga 3.

Octavian Benga s-a felicitat singur pentru schimbările făcute în meciul cu Dinamo

Cu această remiză venită pe final, după reușita lui Cătălin Oanea (81′), Benga a fost mulțumit, în condițiile în care încă un eșesc ar fi însemnat un moral prăbușit definitiv. Însă, în clasament, nu prea ajută! El a revenit la declarațile din toamnă, cu apelative către tot Banatul.

”Am recuperat mult mingi. Din păcate, n-am fost inspirați, pentru că puteam să intrăm noi cu 1-0 la pauză, la ocazia lui Bîrnoi. Am avut o cădere la începutul reprizei a doua, dar schimbările cred că au fost reușite și inspirate și, per total, cred că este un scor corect rezultatul de egalitate. Derby-urile sunt la fel și mă bucur că am scos acest punct, pentru că există o adversitatea ieșită din comun, a tuturor poliștilor și a tuturor bănățenilor. Pentru că toți bănățenii, marea majoritate sunt anti-Dinamo, și vreau să le dedic acest punct tuturor poliștilor și tuturor bănățenilor. Am jucat, e și normal. Îl felicit pe Ovidiu Burcă (n.r. – antrenorul echipei Dinamo), este prietenul meu, și se vede munca lui. Amândoi suntem în niște situații foarte grave. Atât Poli, cât și Dinamo suferim financiar. Cred că astăzi a fost un meci reușit și datorită spectatorilor, și datorită adversității”, a spus Benga la microfonul DigiSport, după meci.

  • După eșecul din primul meci oficial disputat în 2023, 1-3 la Dumbrăvița, conducerea Politehnicii emitea un comunicat în care îi atenționa pe Benga și pe jucătorii săi că trebuie să câștige șase puncte din ultimele două jocuri, cu Poli Iași și Dinamo. Cu moldovenii au încasat iar un eșec cu scorul de 1-3, iar cu Dinamo au remizat. Cu doar un punct luat în cele trei jocuri din acest an, alb-violeții au puterea să se bucure, deși situația lor din clasament e de plâns.

Până la capătul tunelului, dar luminița nu prea se vede!

Poli Timișoara mai are șanse matematice să urce de pe ultimul loc al Grupei A de play-out, dar va fi xtrem de dificil. Benga a vorbit foarte mult despre sine și că vrea să demonstreze că nu abandonează chipa.

”Din momentul în care am venit la această echipă, am știut unde am venit și mi-am asumat aceste lucruri. Știm unde ne aflăm, știm că este foarte greu. Lipsa banilor s-a simtit și în transferuri, și în aducerea unor jucători. Încercăm să fim decenți și în primul rând prin mine, pentru că asta am vrut să demonstrez, că rămân până la capăt și ne asumăm și înfrângerile și eșecurile. Este foarte greu, trebuie să recunosc. Oricât de pozitiv aș fi și de realist, este foarte greu. Dar trebuie să încercăm, atât timp sunt șanse matematice. Cred că astăzi am câștigat și mental, pentru că jucători au luptat, nu au cedat, au jucat și în zece oameni. Au făcut un meci mare”, a mai spus Octavian Benga.

Despre Dinamo, antrenorul timișorean e convins că va avea viață grea în play-off. ”Va fi altceva. Au început cu meciuri mai ușoare, cu Constața, cu Șelimbăr, care sunt și ei în reorganziare. Au avut anumite probleme și cu Șelimbăr, au avut și cu noi astăzi”, a declarat Benga.

Cristian Gavra, arădeanul optimist în privința menținerii în Liga 2 a Politehnicii Timișoara

În iarnă, Gavra avea pe masă și oferta de la CSC Dumbrăvița, dar a ales Poli Timișoara. Primele trei etape dovedesc că din Aradul natal al atacantului nu s-a văzut prea bine situația din Timiș. El rămâne însă optimist în privința menținerii în Liga 2 a alb-violeților.

”Un meci frumos. Cred că egalul este echitabil. Pentru noi era important. Cu o victorie intram altfel în play-out, dar eu zic că am făcut un meci bun. Momentan, suntem într-o situație destul de gravă, pentru că nu avem puncte, dar după acest joc eu cred că avem multe motive de a privi înainte cu încredere și de a salva această echipă de la retrogradare”, a spus Gavra pentru aceeași sursă.

El a lăudat și adversarul. ”O echipă bună, cu o construcție foarte bună. Astăzi nu au avut așa multe ocazii, dar am făcut și noi un joc foarte bun. Le urez succes în play-off. Va fi un play-off destul e tare, cu echipe bune ale ligii secunde. Doar că nu știu echipele de la baraj câte șanse vor avea anul aceste cu cele de Liga 1”, a mai spus arădeanul.

Gavra a fost convins de fosta conducere a Politehnicii, Ovidiu Cuc și Doru Plăvițu, îndepărtați de la Poli fără multe explicații. Conducerea s-a schimbat, dar Gavra e optimist, chiar dacă Poli a retrogradat și anul trecut, la baraj, și a rămas noroc în Liga 2. ”Atunci când retrogradezi, e frustrant. Dar au venit oameni de fotbal alături de noi, ne ajută, și avem șanse finale acum în play-out să scoatem această echipă din zona periculoasă”, a conchis Cristian Gavra.

Poli Timișoara în meciul cu Dinamo: D. Moldovan – D. Radu, Bocșan (cpt.), Sekulic, Taub – Tiihonen, Tud. Călin (Porumb 85′) – Gîdea (Oanea 64′), D. Benzar, Bîrnoi (Ignea 64′) – Gavra (Târșa 85′). Rezerve neutilizate: R. Murariu – Mada, Stojanovic, Țurcaș, Marincu.

Poli Timișoara e în Grupa A de play-out a Ligii 2, cu Unirea Slobozia (31 puncte), CSM Slatina (27), FK Miercurea Ciuc (26), CS Comunal Șelimbăr (24), Metaloglobus București (21) și Minaur Baia Mare (16). Poli are doar 13 puncte și e ultima în grupă. Locul de baraj de menținere este la 8 puncte distanță.

Luni, de la ora 13:00, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți a programului play-off-ului și play-out-ului.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Mihai Pop și Alexandra Pandrea (ProSport)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-e-marea-surpriza-din-play-off-concordia-chiajna-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-marile-dezamagiri-componenta-grupelor-de-play-off-si-play-out-si-numarul-de-puncte-cu-care-se-incepe-19263026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-dramatism-pe-arcul-de-triumf-cu-dinamo-traind-la-intensitate-maxima-finalul-de-joc-cu-poli-timisoara-si-sarbatorind-accederea-in-play-off-ovidiu-burca-istoria-si-19262910

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-cele-10-meciuri-incep-la-ora-1300-astazi-aflam-ultimele-trei-formatii-care-merg-in-play-off-si-componenta-grupelor-de-play-out-19262823

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-lider-fara-coroana-in-liga-2-cu-steaua-la-finalul-sezonului-regular-trebuie-sa-ne-facem-datoria-si-vedem-la-final-pe-cine-vede-favorita-la-promovare-19263041

Anda DELIU 12 Mar. 2023, 22:24 Liga 2
Pe aceeași temă