Poli Timișoara a anunțat două noi achiziții, în așteptarea ridicării interdicției. Unul vine de la CFR Cluj, iar altul încearcă încă o dată să se impună măcar la Liga 2

Anda DELIU 19 Jan. 2023, 17:59 Liga 2
Poli Timișoara a anunțat două noi achiziții, în așteptarea ridicării interdicției. Unul vine de la CFR Cluj, iar altul încearcă încă o dată să se impună măcar la Liga 2

În contextul în care Octavian Benga a recunoscut că la Poli Timișoara sunt mai probleme cu banii, bugetul de care dispune fiind mai mic de jumătate de cât a fost în prima parte a sezonului, clubul aduce jucători cum poate!

Alb-violeții au prezentat, joi, 19 ianuarie, doi fotbaliști care au jucat în Liga 3 în ultimul timp, o destinație spre care pare să meargă tot mai mult și clubul bănățean!

Noile achiziții sunt Adrian Gîdea și Marian Târșa.

Adrian Gîdea a jucat extrem de puțin la CFR Cluj în ultimele trei sezoane

Jucător de bandă dreaptă de 22 de ani, Adrian Gîdea este de loc din Drobeta Turnu Severin. A trecut și pe Centrul de Excelență Timișoara, iar din 2018 a ajuns la CFR Cluj, unde are destule meciuri bifate pentru prima echipă a ardelenilor, dar mai mult a evoluat la cea secundă, din Liga 3.

În actualul sezon are 26 de minute jucate în patru meciuri de SuperLigă pentru CFR Cluj, plus 13 minute într-un joc din Cupa României, cu Dumbrăvița, și 4 minute în Supercupa pierdută cu Sepsi OSK.

În campionatul trecut a avut 85 de minute în 8 jocuri de primă ligă, iar în ediția 2020-2021 a prins cele mai multe minute în tricoul campioanei, 285 în 21 de partide, în 19 începute ca titular, dar în care a fost și schimbat. Atunci a înscris și un gol, contra FCSB-ului (2-0).

A jucat mai mult la ”satelitul” clujenilor din Liga 3. ”Sunt fericit că am ajuns la Poli, este un club cu tradiție și cu nume în România. Domnul Benga m-a convins aici să vin și să ajut echipa. Cunosc Timișoara, îmi este un oraș foarte drag, în care am mai stat, iar despre suporteri nu pot decât să spun că sunt incredibili”, a declarat Gîdea după ce a semnat cu Poli Timișoara.

Marian Târșa vine din Liga 3, unde a schimbat echipele rapid

Mijlocaș ofensiv, Marian Târșa are 24 de ani și a fost o speranță a fotbalului românesc, însă accidentările dese i-au retezat evoluția.

Vasluianul a jucat în prima ligă pentru Poli Iași și FC Botoșani, iar în Liga 2 pentru Academica Clinceni și Poli Iași. Pentru trupa din Copou a prins 7 jocuri în sezonul trecut de Liga 2, doar 211 minute. În speranța de a-și relansa cariera a coborât în Liga 3, la Vedița Colonești și mai apoi la Metalul Buzău.

Nu a impresionat, însă profită de situația Politehnicii Timișoara și face pasul din nou în Liga 2.

”Mă bucur că am semnat cu Poli. Domnul Octavian Benga m-a convins să vin și a arătat că este de cuvânt în tot ce mi-a propus. Pentru mine, personal, este un pas înainte, chiar dacă am mai jucat la echipe mari din România, de primă liga. Poli pot să spun că este cel mai mare brand și cu niște suporteri fantastici, de primă ligă, și nu numai. Chiar dacă situația este delicată, având în vedere locul din clasament, am venit cu încredere că putem scoate tot ce e mai bun și să facem fericiți toți suporterii”, a spus Târsa.

Ambii jucători vor fi legitimați după ce Poli Timișoara va scăpat de interdicția de transferuri, în prezent în vigoare. Cel puțin asta crede clubul, că va avea câștig de cauză în litigiu cu Kids Tâmpa Brașov.

Iarna asta, clubul bănățean l-a mai adus pe portarul Denis Moldovan, tot din Liga 3, de la Viitorul Cluj.

Foto: Politehnica Timișoara, Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/octavian-benga-singurul-de-la-poli-timisoara-care-incearca-sa-linisteasca-suporterii-si-sa-explice-situatia-degradanta-a-echipei-m-am-pus-si-in-locul-suporterilor-sau-oamenilor-care-o-iubes-19258215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scapa-cine-poate-randul-plecarilor-se-ingroasa-rau-de-tot-la-poli-timisoara-19258017

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-anuntat-un-prim-transfer-in-ciuda-interdictiei-lista-plecarilor-continua-sa-se-ingroase-19257664

Anda DELIU 19 Jan. 2023, 17:59 Liga 2
Pe aceeași temă