EXCLUSIV | Politehnica Timișoara a primit interdicție la transferuri pentru o gafă făcută la echipa de fete de fostul selecționer Mirel Albon! Benga nu știa nimic

Anda DELIU 30 Nov. 2022, 17:58 Liga 2
EXCLUSIV | Politehnica Timișoara a primit interdicție la transferuri pentru o gafă făcută la echipa de fete de fostul selecționer Mirel Albon! Benga nu știa nimic

Politehnica Timișoara e urmărită de probleme și se pare că locul 20, ultimul, din Liga 2 nu e deloc întâmplător, căci se lucrează, efectiv, ca la amatori, deși, teoretic, societatea pe acțiuni ar fi urmat să profesionalizeze clubul.

În urmă cu două sezoane, alb-violeții au adus în club echipa de fete de la Becicherecu Mic, pentru a avea și fotbal feminin, conform noilor cerințe ale FRF, iar acum, din cauza unei situații provocate de antrenorul Mirel Albon, inclusiv principala echipă de băieți riscă să nu poată transfera pe nimeni iarna aceasta!

Pentru două fete de 13 ani, Politehnica Timișoara a primit interdicție la transferuri! Decizia afectează tot clubul

În ultima vreme, la echipa de fete se tot aduc fotbaliste care nici măcar nu au buletin! Recent, clubul le-a prezentat pe brașovencele Aida și Ariana Bucșa, de doar 13 ani.

”Născute în 2009, Ariana și Aida se află printre junioarele de perspectivă ale acestei generații și au ales să se mute de la Brașov la Timișoara pentru a-și urma visul în alb-violet”, anunța echipa de fete.

Visul fetelor poate deveni un coșmar pentru echipa masculină, aflată într-o situație delicată în Liga 2, căci tot clubul a primit interdicție la transferuri pentru următoarea campanie, după un litigiu deschis de clubul formator al brașovencelor, Kids Tâmpa.

”Admite cererea ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov. În temeiul art. 83.14 din RD al FRF, sancționează clubul SSU Politehnica Timișoara SA cu măsură interzicerii dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru o perioadă de transfer și penalitate sportivă de 85 lei”, se arată în decizia din 28 noiembrie 2022 a Comisiei de Disciplină a FRF.

Iată ce spune articolul din Regulamentul Disciplinar al FRF pe baza căruia s-a dictat sancțiunea împotriva clubului: ”Acceptarea la stagiile de pregătire sau la antrenamente ori folosirea în jocurile amicale a unui jucător legitimat la alt club, fără acordul scris al conducerii clubului unde jucătorul este legitimat, se sancţionează cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru o perioadă de transfer”.

Fără echivoc pentru cluburile care nu se scaldă într-o atmosferă de dilentantism, care a ajuns o constantă la Poli, care tot pentru asemenea gafe l-a pierdut și pe jucătorul internațional de juniori Doru Andrei.

Ce spune președintele de la Kids Tâmpa. Au intervenit Mihai Rotaru și Constantin Dănilescu!

Liga2.ro a stat de vorbă cu Nicu Văduva, președintele clubului brașovean, care a explicat cum a încălcat antrenorul Politehnicii Mirel Albon, fost selecționer al naționalei feminine de senioare, articolul de regulament ce interzice luarea de jucători la activități, inclusiv în afara competițiilor oficiale.

”În mai, domnul Mirel Albon m-a sunat că vrea să le ia pe fete la un turneu amical în Franța. Mama lor mi-a zis că nu vor să se transfere la Poli, că nu pleacă din Brașov. Le-am zis că le las dacă vor să se transfere, dar, dacă nu, nu pot să le las, că, așa, mi-ar veni fiecare copil că vrea să joace cu alte echipe la turnee. Le dădeam acordul de transfer dacă doreau! Ele s-au dus însă la comisie în iulie și au devenit libere. L-am sunat pe Mirel Albon când era cu ele în drum spre Franța. Nu mi-a răspuns. Noi nu cerem bani, cerem respect! Fetele au fost în discuți cu Sepsi, cu un club din București, și tot la Poli au ajuns, dar erau să le piardă. Avem angajat avocat pentru acest litigiu. Domnul Albon a vrut să ne dea bani, i-am zis că nu e vorba de bani”, explica Nicu Văduva.

Mirel Albon are mână liberă la echipa de fete de la Poli, lider acum în prima ligă feminină. Între cei care se ocupă de fete este și suporterul Nelu Pera, a căreia fata e și jucătoare. El a fost unul dintre cei care au susținut aducerea lui Bogdan Andone la principala echipă masculină a clubului și puterile depline date antrenorului, pe modelul, iată, ”de succes” Albon.

Situația e cu atât mai gravă cu cât și conducerea clubului a știut din vară de caz, și de consecința directă, aspect confirmat și de sursele Liga2.ro, dar și de Văduva! ”Tot clubul a știut, a ajuns inclusiv la rector. Noi le-am propus o înțelegere amiabilă la comisie, prin avocat. Nu ne-au dat niciun răspuns! Să vă spună cei de la Poli ce am cerut! Nu a fost vorba de bani! Au tergiversat foarte mult acest litigiu. S-au bazat pe faptul că au mutat echipa de la Becicherec. M-au sunat și domnul Rotaru de la Craiova și Dănilescu de la Steaua! Am înțeles că unchiul fetelor îi cunoaște. Noi nu am vrut însă să facem rău fetelor. Puteam cere suspendarea lor și nu am făcut-o. Îmi pare rău pentru situația în care s-a ajuns, mai ales că Poli e în situația care e, la băieți”, ne-a mai declarat Văduva.

Octavian Benga nu știe nimic

Din clubul Politehnica ni s-a confirmat că Kids Tâmpa Brașov cerea ca trei ani consecutivi juniorii lui Poli să participe la turneele organizate de ardeleni, în pauzele de iarnă și vară. Se va face, desigur, Recurs, dar rămâne de văzut dacă Poli va avea sau nu interdicție de transferuri iarna aceasta.

Pentru echipa mare, ar fi aproape sinucigaș!

Octavian Benga, antrenorul principal al echipei masculine, înlocuitorul lui Bogdan Andone, ne-a declarat că nu avea informații despre asta. ”Nu știu nimic, nu mi-a spus nimeni nimic. Dacă face cineva ceva de la echipa de fete, sunt consecințe și la băieți?? Interesant!”, a spus Benga.

Poli Timișoara e pe ultimul loc în Liga 2, 20, cu 9 puncte acumulate în 15 etape, adunate din șase remize și o singură victorie.

Poli mai are un singur meci de disputat în acest an, sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu FK Miercurea Ciuc. Ulterior, la anul, mai rămas de jucat trei etape din sezonul regular și pentru trupa timișoreană urmează play-out-ul în care se va încerca o evitare miraculoasă de la retrogradare. În sezonul trecut, Poli a retrogradat din punct de vedere sportiv, dar a rămas în Liga 2 datorită apariției a două locuri vacante în urma desființării a două dintre cele trei echipe retrogradate din prima ligă.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures) și Politehnica Timișoara Femina

Anda DELIU 30 Nov. 2022, 17:58 Liga 2
Pe aceeași temă